annonse
annonse
annonse

Thorens MM 008 ADC

Digital pladespillerløsning

Med denne lille boks får du både bedre lyd og mulighed for at digitalisere pladesamlingen.

Plus
Meget anvendelig forstærker – både til dem, der har brug for bedre lyd fra pladespilleren, og dem, der vil digitalisere lp-samlingen på harddisk.
Minus
Lyder lidt mat i diskanten, og dynamikken er ikke ligefrem sprudlende.

I dag har de færreste forstærkere indgang til pladespiller. Så har man brug for en lille forstærker, der kan sluttes mellem pladespilleren og forstærkeren og gøre det muligt at afspille vinylplader. Sådan en behøver ikke at koste mere end en tusindkroneseddel, men rigtig godt bliver det først, når man smider nogle flere penge på bordet. Gerne lige så meget, som pladespilleren koster, men et godt kompromis kunne være Thorens MM 008 ADC.

Især hvis man vil overspille musik fra lp’er og gemme den på harddisk. For med MM 008 ADC får man ikke alene bedre lyd, end pladespillerindgangen på mange forstærkere kan præstere; den har også indbygget digitalkonverter, der laver den analoge lyd fra lp’erne om til et 24 bit/96 kHz digitalsignal.

Dermed kan man afspille og optage musik på den bærbare. Og med programmer som Audacity eller Ocean Audio kan man både optage, justere og gemme lyden digitalt på harddisken. I det format, man vil.

Ud over at blive sin egen arkivar kan man også få bedre lyd. Støj kan lettere dæmpes digitalt i softwaren og afspilles uden den “pejsehygge”, som mange forbinder med slidte vinylplader.

Man kan også få meget bedre lyd bare ved at bruge de analoge udgange koblet til forstærkeren derhjemme. MM 008 ADC har indgang til MM- og MC-pickup, og der medfølger plugs, som tilpasser belastningsimpedansen til MC-pickup for bedre lyd. Lyd, der langt er at foretrække frem for de billigste (RIAA-) pladespillerforstærkere.

Thorens-forstærkeren mangler lidt klangfarve og lyder lidt mere mat i diskanten end f.eks. den indbyggede MM-indgang på en McIntosh-forstærker. Men den giver strammere bas og tydeligere fokus, og bringer mere liv til musikken end mange af de indbyggede pladespillerindgange på en NAD-, Denon- eller Rotel-forstærker.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

I dag har de færreste forstærkere indgang til pladespiller. Så har man brug for en lille forstærker, der kan sluttes mellem pladespilleren og forstærkeren og gøre det muligt at afspille vinylplader. Sådan en behøver ikke at koste mere end en tusindkroneseddel, men rigtig godt bliver det først, når man smider nogle flere penge på bordet. Gerne lige så meget, som pladespilleren koster, men et godt kompromis kunne være Thorens MM 008 ADC. Især hvis man vil overspille musik fra lp’er og gemme den på harddisk. For med MM 008 ADC får man ikke alene bedre lyd, end pladespillerindgangen på mange forstærkere kan præstere; den har også indbygget digitalkonverter, der laver den analoge lyd fra lp’erne om til et 24 bit/96 kHz digitalsignal. Dermed kan man afspille og optage musik på den bærbare. Og med programmer som Audacity eller Ocean Audio kan man både optage, justere og gemme lyden digitalt på harddisken. I det format, man vil. Ud over at blive sin egen arkivar kan man også få bedre lyd. Støj kan lettere dæmpes digitalt i softwaren og afspilles uden den “pejsehygge”, som mange forbinder med slidte vinylplader. Man kan også få meget bedre lyd bare ved at bruge de analoge udgange koblet til forstærkeren derhjemme. MM 008 ADC har indgang til MM- og MC-pickup, og der medfølger plugs, som tilpasser belastningsimpedansen til MC-pickup for bedre lyd. Lyd, der langt er at foretrække frem for de billigste (RIAA-) pladespillerforstærkere. Thorens-forstærkeren mangler lidt klangfarve og lyder lidt mere mat i diskanten end f.eks. den indbyggede MM-indgang på en McIntosh-forstærker. Men den giver strammere bas og tydeligere fokus, og bringer mere liv til musikken end mange af de indbyggede pladespillerindgange på en NAD-, Denon- eller Rotel-forstærker.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Thorens MM 008 ADC
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Pladespillerforstærker til MC- og MM-pickup
  • 24 bit/96 kHz USB-udgang
  • 47K (MM) og 10, 100 eller 1000 ohm belastningsmodstand (MC)
  • Sort, hvid eller rød
Pris: 2195,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Samsung slår sine folder Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.
Test
Nokia 8.1
Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.
High end-weekend i Aarhus Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.
anmeldelse
Pacific Rim: Uprising
Møgfilm! Efterfølger til “gigarobotter smadrer kæmpemonstre” skuffer stort.
Dyk med droner Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.
Test
Datacolor SpyderX Pro
Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.
Test
SteelSeries Stratus Duo
Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp
Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+ Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.
Handsker til touch-skærme Brug mobilen uden at fryse om fingrene.
Lukket topmodel og forstærker fra Focal De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.
annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen
Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.
Trådløs soundbar fra McIntosh Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.
Topsejt rejsekamera fra Fujifilm Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.
anmeldelse
The Truth Matters
Løgnene bag Irak-krigen Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.
anmeldelse
The Predator (2018)
Et pust fra ­fortiden Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.
16x zoom fra Olympus Kompakt 12-200 mm zoom.
Tre nye Leica specialobjektiver Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.
Test
Nikon Z6
Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint
Fuldstændig ­uengagerende Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.
Audiovector slipper musikken fri Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.
anmeldelse
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnæve Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.
Bedre skærmkalibrering Datacolor har forbedret kalibreringen.