annonse
annonse

Epson EH-TW9300

Imponerende komplet

Februar 2017Epson EH-TW9300

Den billigste 4K-kompatible projektor på markedet er i høj grad kapabel.

Lyd & Billede mener

Godt sortniveau og super lysstyrke giver fantastisk kontrast. Fuldt motoriseret optik gør linsejustering, zoom og fokus til en drøm.
Der er meget at arbejde med i kalibreringen. Gammajusteringen er noget unøjagtig, og farvebalancen er svær at få helt rigtig.

Epson TW9300 er den billigste projektor, der understøtter Ultra HD-video. I stedet for et panel med 4K-opløsning har den en 1080p HD-chip, hvor en optisk motor forskyder hver pixel en halv pixellængde horisontalt og vertikalt. Derefter skiftes der – hurtigere, end øjet kan opfatte – kontinuerligt mellem de oprindelige og de forskudte pixels. Resultatet er et “næsten 4K”-billede, men med halvdelen af de 8,3 megapixel, der er i ægte 4K-billeder.

Brugervenlighed
TW9300 er fuldt motoriseret. Zoom, fokus og linsejustering gøres direkte fra fjernbetjeningen. Man kan gemme to separate zoomindstillinger. F.eks. en til 16:9-indhold og en anden til 21:9-indhold. Vældig praktisk at kunne skifte mellem linseindstillinger ud fra, hvilken slags film der lægges i skuffen!

Menusystemet er overskueligt, men for kalibratoren er det en pine, at nøjagtig gammaindstilling er umuligt. Gammakurven korrigerer forskellen mellem, hvordan videokamera og projektor gengiver billeder, og hvordan øjet opfatter dem, så vi ser billederne, som de oprindelig blev fanget. Derfor er det vigtigt, at gammaindstillingerne modsvarer standarderne 2,2 til tv’et og 2,4 til projektoren.

Det tætteste, vi kommer med TW9300, er en gamma på 2,3 – altså et sted midtimellem. Det er ikke noget stort problem og ikke noget, der kan ses med det blotte øje, men vores kalibrator, Gorm Sørensen, er ikke helt tilfreds.

Billedkvalitet
Vi lagde ikke mærke til nogen skævhed i farverne, selv når projektoren stod ved siden af andre, der har fået en – på papiret – mere korrekt kalibrering.

  • Teknologi: LCD
  • Opløsning: 1920 x 1080 (4K Enhancement)
  • Panelkontrast: 10.000:1
  • Dynamisk kontrast: 1.000.000:1
  • Lysstyrke: 2500 lumen
  • Afstand til 100": 3,00 – 6,30 m
Pris: 23990,-