annonce
annonce

Marantz SR6011

Marts 2017Marantz SR6011

Enorm rumfølelse

Hvis du leder efter det lydbillede med det største rum, behøver du ikke at lede længere.

Ni forstærkerkanaler og god rumkorrektion giver et gigantisk lydbillede. Og god opløsning.
Der findes endnu kraftigere receivere i denne klasse. Har ikke fuld multirumsfunktionalitet.

Marantz SR6011 har mindre effekt pr. kanal end Pioneer og Onkyo. Til gengæld har den ni kanaler, så den kan drive syv højttalere plus to højdekanaler af typen Dolby Atmos eller DTS:X. Dermed kan den potentielt tegne en større boble af lyd op, hvilket ikke er uvæsentligt for de store film- og musikoplevelser.

Hvis du har brug for endnu flere, har processoren 11 kanaler, så du kan tilslutte en ekstra effektforstærker. Desuden har receiveren to separate subwoofer-udgange med separat processering og rumkorrektion til hver.

Receiveren er opbygget med diskrete transistorer i forforstærkertrinet, som Marantz kalder Hyper Dynamic Amplifier Module (HDAM). Det skulle give bedre dynamik og mere præcis gengivelse af hurtige transienter.

Spotify er indbygget, mens Tidal-brugere kan benytte AirPlay. Receiveren har ingen multirumsfunktionalitet, men hvis du trækker kabler til et andet rum (Zone 2), har du fuld kontrol over begge zoner direkte i den nye app AVR Remote. Receiveren er også klargjort til styring via systemer som Crestron og Control4.

Brugervenlighed
Når det gælder intuitive skærmmenuer, er der ingen, der kan true Marantz (og Denon, der har samme menuer). Alt er logisk og overskueligt arrangeret. Rumkorrektionen fra Audyssey er også rigtig god og kan kalibrere rummet for op til otte positioner.

(Foto: Producent)

Den nye Marantz-app er mere overskuelig end tidligere versioner. Her har man god kontrol over receiveren. Musik-streaming er ikke så brugervenligt som med Denons HEOS-system og bliver især besværligt, hvis man vil lave playlister. Så er det bedre at bruge Spotify Connect eller AirPlay, så man kan benytte brugerfladen i den originale app fra den tjeneste, man har.

Lydkvalitet
Med automatisk højttalerkalibrering har Marantz et mere opløst lydbillede end Pioneer og Onkyo. Meget af fylden er bevaret, og dialogerne i Deadpool er klare som glas.

Atmos-lydsporet får en ny dimension med ekstra bagkanaler i forhold til Pioneer, Onkyo og Yamaha. Lydbilledet er lige så enormt, som det er sammenhængende, og hvad enten det er biler, der flyver gennem luften, eller en stemme, der dukker op bagfra, så hører man den præcise placering i rummet.

(Foto: Producent)

Det gælder også musik i surround, hvor et orkester placeres mere nøjagtigt. Marantz-receiveren formidler instrumenterne på formidabel vis, og det hele lyder meget opløst. Kontrabasserne har god tyngde, og sammenhængen er imponerende.

I Pure Direct-tilstand lyder det endnu mere opløst og fyldigt, og med ni kanaler falder lydbilledet ikke sammen i størrelse, som det til en vis grad gør, når man sætter Pioneer og Onkyo på Pure Direct.

Marantz har ganske godt med tryk på, men mangler lidt dynamik og fart i forhold til de kraftigste. Men på opløsning er der ingen, der kan slå den. I det hele taget er det en rigtig god receiver, både i to og mange kanaler.

Marantz SR6011 har mindre effekt pr. kanal end Pioneer og Onkyo. Til gengæld har den ni kanaler, så den kan drive syv højttalere plus to højdekanaler af typen Dolby Atmos eller DTS:X. Dermed kan den potentielt tegne en større boble af lyd op, hvilket ikke er uvæsentligt for de store film- og musikoplevelser. Hvis du har brug for endnu flere, har processoren 11 kanaler, så du kan tilslutte en ekstra effektforstærker. Desuden har receiveren to separate subwoofer-udgange med separat processering og rumkorrektion til hver. Receiveren er opbygget med diskrete transistorer i forforstærkertrinet, som Marantz kalder Hyper Dynamic Amplifier Module (HDAM). Det skulle give bedre dynamik og mere præcis gengivelse af hurtige transienter. Spotify er indbygget, mens Tidal-brugere kan benytte AirPlay. Receiveren har ingen multirumsfunktionalitet, men hvis du trækker kabler til et andet rum (Zone 2), har du fuld kontrol over begge zoner direkte i den nye app AVR Remote. Receiveren er også klargjort til styring via systemer som Crestron og Control4. Brugervenlighed Når det gælder intuitive skærmmenuer, er der ingen, der kan true Marantz (og Denon, der har samme menuer). Alt er logisk og overskueligt arrangeret. Rumkorrektionen fra Audyssey er også rigtig god og kan kalibrere rummet for op til otte positioner. [caption id="attachment_68166" align="alignnone" width="930"] (Foto: Producent)[/caption] Den nye Marantz-app er mere overskuelig end tidligere versioner. Her har man god kontrol over receiveren. Musik-streaming er ikke så brugervenligt som med Denons HEOS-system og bliver især besværligt, hvis man vil lave playlister. Så er det bedre at bruge Spotify Connect eller AirPlay, så man kan benytte brugerfladen i den originale app fra den tjeneste, man har. Lydkvalitet Med automatisk højttalerkalibrering har Marantz et mere opløst lydbillede end Pioneer og Onkyo. Meget af fylden er bevaret, og dialogerne i Deadpool er klare som glas. Atmos-lydsporet får en ny dimension med ekstra bagkanaler i forhold til Pioneer, Onkyo og Yamaha. Lydbilledet er lige så enormt, som det er sammenhængende, og hvad enten det er biler, der flyver gennem luften, eller en stemme, der dukker op bagfra, så hører man den præcise placering i rummet. [caption id="attachment_68165" align="alignnone" width="930"] (Foto: Producent)[/caption] Det gælder også musik i surround, hvor et orkester placeres mere nøjagtigt. Marantz-receiveren formidler instrumenterne på formidabel vis, og det hele lyder meget opløst. Kontrabasserne har god tyngde, og sammenhængen er imponerende. I Pure Direct-tilstand lyder det endnu mere opløst og fyldigt, og med ni kanaler falder lydbilledet ikke sammen i størrelse, som det til en vis grad gør, når man sætter Pioneer og Onkyo på Pure Direct. Marantz har ganske godt med tryk på, men mangler lidt dynamik og fart i forhold til de kraftigste. Men på opløsning er der ingen, der kan slå den. I det hele taget er det en rigtig god receiver, både i to og mange kanaler.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Marantz SR6011
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Video: Ultra HD (4K, HDR, BT.2020, HDCP 2.2)
  • HDMI: 8 x ind, 2 x ud
  • Lydformater: Dolby TrueHD, DTS-HD MA, Dolby Atmos (7.2.2/5.2.4), DTS:X
  • Effekt: 9 x 110 W (8 ohm, 1 kanal, 20 Hz – 20 kHz)
  • Rumkorrektion: Audyssey MultEQ XT32
  • Netværk: Wi-Fi og Ethernet
  • Streaming: AirPlay, Spotify Connect, DLNA, Bluetooth
  • App-styring: Marantz AVR Remote (iOS, Android)
  • Pladespillerindgang: Ja
  • Multikanal pre-out: Ja
Pris: 9999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-