annonse
annonse

Marantz SR6011

Enorm rumfølelse

Marts 2017Marantz SR6011

Hvis du leder efter det lydbillede med det største rum, behøver du ikke at lede længere.

Lyd & Billede mener

Ni forstærkerkanaler og god rumkorrektion giver et gigantisk lydbillede. Og god opløsning.
Der findes endnu kraftigere receivere i denne klasse. Har ikke fuld multirumsfunktionalitet.

Marantz SR6011 har mindre effekt pr. kanal end Pioneer og Onkyo. Til gengæld har den ni kanaler, så den kan drive syv højttalere plus to højdekanaler af typen Dolby Atmos eller DTS:X. Dermed kan den potentielt tegne en større boble af lyd op, hvilket ikke er uvæsentligt for de store film- og musikoplevelser.

Hvis du har brug for endnu flere, har processoren 11 kanaler, så du kan tilslutte en ekstra effektforstærker. Desuden har receiveren to separate subwoofer-udgange med separat processering og rumkorrektion til hver.

Receiveren er opbygget med diskrete transistorer i forforstærkertrinet, som Marantz kalder Hyper Dynamic Amplifier Module (HDAM). Det skulle give bedre dynamik og mere præcis gengivelse af hurtige transienter.

Spotify er indbygget, mens Tidal-brugere kan benytte AirPlay. Receiveren har ingen multirumsfunktionalitet, men hvis du trækker kabler til et andet rum (Zone 2), har du fuld kontrol over begge zoner direkte i den nye app AVR Remote. Receiveren er også klargjort til styring via systemer som Crestron og Control4.

Brugervenlighed
Når det gælder intuitive skærmmenuer, er der ingen, der kan true Marantz (og Denon, der har samme menuer). Alt er logisk og overskueligt arrangeret. Rumkorrektionen fra Audyssey er også rigtig god og kan kalibrere rummet for op til otte positioner.

(Foto: Producent)

Den nye Marantz-app er mere overskuelig end tidligere versioner. Her har man god kontrol over receiveren. Musik-streaming er ikke så brugervenligt som med Denons HEOS-system og bliver især besværligt, hvis man vil lave playlister. Så er det bedre at bruge Spotify Connect eller AirPlay, så man kan benytte brugerfladen i den originale app fra den tjeneste, man har.

  • Video: Ultra HD (4K, HDR, BT.2020, HDCP 2.2)
  • HDMI: 8 x ind, 2 x ud
  • Lydformater: Dolby TrueHD, DTS-HD MA, Dolby Atmos (7.2.2/5.2.4), DTS:X
  • Effekt: 9 x 110 W (8 ohm, 1 kanal, 20 Hz – 20 kHz)
  • Rumkorrektion: Audyssey MultEQ XT32
  • Netværk: Wi-Fi og Ethernet
  • Streaming: AirPlay, Spotify Connect, DLNA, Bluetooth
  • App-styring: Marantz AVR Remote (iOS, Android)
  • Pladespillerindgang: Ja
  • Multikanal pre-out: Ja
Pris: 9999,-