annonce
annonce

Onkyo TX-RZ810

Fedt nok

Receiveren fra Onkyo har masser af kraft og lyder godt. Men den har sine mangler.

Masser af kræfter giver god kontrol i hjemmebiografen, og vi glæder os til, at multirumsfunktionen lanceres!
Rumkorrektionen giver tynd lyd, og vi synes, at syv kanaler er for lidt med Dolby Atmos.

Onkyo-receiveren har THX Select2 Plus-certificering, som skal garantere lyd med fuld dynamik i rum på omkring 60 kubikmeter, dvs. 25 kvadratmeter med standard loftshøjde.

Nyt er multirumsfunktion i form af FireConnect fra Blackfire. Den går dermed i kamp med Sonos, HEOS og MusicCast, der har tilsvarende funktionalitet. Men udrulningen er blevet forsinket, så receiveren havde desværre ikke denne funktion i testperioden. Den har derimod både AirPlay og Bluetooth, så man let kan afspille musik trådløst fra mobilen.

Understøttelse af højopløste musikformater via netværk eller USB-hukommelse er også på plads, ligesom RZ810 understøtter professionelle styringssystemer som Crestron og Control4, hvilket giver god mulighed for smart-home funktioner.

Brugervenlighed
At slutte receiveren til er let takket være en simpel førstegangsmenu, og skærmmenuen fungerer fint.

Onkyos mobil-app Controller gør det lettere at streame musik over netværket med et mere overskueligt layout end tidligere apps. Den er også klargjort til multirum, og du kan navngive receiveren f.eks. “Stue”, så du let kan finde det rum, du vil afspille musik i.

(Foto: Producent)

Streaming fra Spotify sker nemt med Spotify-app’en. Tidal bruger derimod Onkyo-app’ens egen brugerflade, og her må vi manøvrere igennem kedelige sanglister uden grafik. Temmelig uinspirerende, men det fungerer, og man får også adgang til redaktionelle spillelister.

Lydkvalitet
Onkyos rumkorrektion finder den rigtige afstand til højttalerne og indstiller stort set korrekt delefrekvens (vi måtte justere til 80 Hz på enkelte kanaler). Selve lyden bliver dog flad og steril, så hvis du har gode højttalere, anbefaler vi Pure Audio, som sender lyden upåvirket til højttalerne. Eller sæt systemet til ikke at korrigere fronthøjttalerne, men i stedet forsøge at få de andre højttalere til at efterligne disse. Der bliver for lidt varme og punch, hvis AccuEQ skal gøre det helt automatisk.

I Pure Direct byder receiveren derimod på god lyd med rigtig godt punch. Dialoger på film gengives med fyldig resonans og klar tale. Lydeffekter lyder heftigt med tryk på og god kontrol. Atmos-lydsporet på Deadpool kommer godt frem med SUV’er, der slår saltoer, og kugler, der flyver gennem luften.

Men da receiveren kun har syv kanaler, må vi ofre de bagerste surround-kanaler, når vi bruger Atmos-højttalere. Resultatet er en boble af lyd foran, mens lydbilledet ikke breder sig så langt bag os, som vi kunne ønske. Denon og Marantz har begge et større, mere sammenhængende lydbillede.

Musik lyder rigtig godt, og en elbas har et fedt groove i bunden. Guitarer og andre strengeinstrumenter rasler lækkert i lydlandskabet, og stemmer står fint midt i det hele. Uanset om der er rock eller jazz på menuen, tackler Onkyo det fint. Den har fuld kontrol over high-end højttalerne Audiovector SR3 Avantgarde Arreté.

Onkyo-receiveren har THX Select2 Plus-certificering, som skal garantere lyd med fuld dynamik i rum på omkring 60 kubikmeter, dvs. 25 kvadratmeter med standard loftshøjde. Nyt er multirumsfunktion i form af FireConnect fra Blackfire. Den går dermed i kamp med Sonos, HEOS og MusicCast, der har tilsvarende funktionalitet. Men udrulningen er blevet forsinket, så receiveren havde desværre ikke denne funktion i testperioden. Den har derimod både AirPlay og Bluetooth, så man let kan afspille musik trådløst fra mobilen. Understøttelse af højopløste musikformater via netværk eller USB-hukommelse er også på plads, ligesom RZ810 understøtter professionelle styringssystemer som Crestron og Control4, hvilket giver god mulighed for smart-home funktioner. Brugervenlighed At slutte receiveren til er let takket være en simpel førstegangsmenu, og skærmmenuen fungerer fint. Onkyos mobil-app Controller gør det lettere at streame musik over netværket med et mere overskueligt layout end tidligere apps. Den er også klargjort til multirum, og du kan navngive receiveren f.eks. “Stue”, så du let kan finde det rum, du vil afspille musik i. [caption id="attachment_68168" align="alignnone" width="930"] (Foto: Producent)[/caption] Streaming fra Spotify sker nemt med Spotify-app’en. Tidal bruger derimod Onkyo-app’ens egen brugerflade, og her må vi manøvrere igennem kedelige sanglister uden grafik. Temmelig uinspirerende, men det fungerer, og man får også adgang til redaktionelle spillelister. Lydkvalitet Onkyos rumkorrektion finder den rigtige afstand til højttalerne og indstiller stort set korrekt delefrekvens (vi måtte justere til 80 Hz på enkelte kanaler). Selve lyden bliver dog flad og steril, så hvis du har gode højttalere, anbefaler vi Pure Audio, som sender lyden upåvirket til højttalerne. Eller sæt systemet til ikke at korrigere fronthøjttalerne, men i stedet forsøge at få de andre højttalere til at efterligne disse. Der bliver for lidt varme og punch, hvis AccuEQ skal gøre det helt automatisk. I Pure Direct byder receiveren derimod på god lyd med rigtig godt punch. Dialoger på film gengives med fyldig resonans og klar tale. Lydeffekter lyder heftigt med tryk på og god kontrol. Atmos-lydsporet på Deadpool kommer godt frem med SUV’er, der slår saltoer, og kugler, der flyver gennem luften. Men da receiveren kun har syv kanaler, må vi ofre de bagerste surround-kanaler, når vi bruger Atmos-højttalere. Resultatet er en boble af lyd foran, mens lydbilledet ikke breder sig så langt bag os, som vi kunne ønske. Denon og Marantz har begge et større, mere sammenhængende lydbillede. Musik lyder rigtig godt, og en elbas har et fedt groove i bunden. Guitarer og andre strengeinstrumenter rasler lækkert i lydlandskabet, og stemmer står fint midt i det hele. Uanset om der er rock eller jazz på menuen, tackler Onkyo det fint. Den har fuld kontrol over high-end højttalerne Audiovector SR3 Avantgarde Arreté.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Onkyo TX-RZ810
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Video: Ultra HD (4K, HDR, BT.2020, HDCP 2.2)
  • HDMI: 8 x ind, 2 x ud
  • Lydformater: Dolby TrueHD, DTS-HD MA, Dolby Atmos (5.1.2), DTS:X
  • Effekt: 7 x 130 W (8 ohm, 2 kanaler, 20 Hz – 20 kHz)
  • Rumkorrektion: AccuEQ
  • Netværk: Wi-Fi og Ethernet
  • Streaming: AirPlay, Tidal, Spotify Connect, DLNA, Bluetooth
  • App-styring: Onkyo Controller (iOS, Android), Onkyo Remote 3 (iOS), Onkyo Remote App (Android)
  • Pladespillerindgang: Ja
  • Multikanal pre-out: Ja
Pris: 9539,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-