annonse
annonse

Anthem MRX 710

Surround i topklasse

Få funktioner, men kanon lyd og suveræn rumkorrektion – Anthem MRX710 er en vinder.

Lyd & Billede mener

Lyden! Det er en fantastisk vellydende surround-receiver, der kan få det bedste ud af dit højttalersystem. Og med den stærke rumkorrektion bliver det bare endnu bedre. Her er både kraft og kvalitet.
Den har ikke så mange funktioner, og setup-menuer og rumkorrektion er betydelig mere bøvlet at bruge end på de fleste andre surround-receivere.

Anthem MRX 710

Anthem er en elektronikproducent med over 20 år på bagen, der hovedsagelig har skabt sig et godt navn takket være deres surround-receivere. De tre surround-receivere MRX 300, 500 og 700 har fået meget ros igennem årene, først og fremmest for deres fremragende lyd. Virksomheden fremstiller faktisk kun forstærkere af forskellig slags, A/V-processorer samt effekt- og integrerede forstærkere til både surround og tokanal.

Firmaet er en del af den canadiske Sonic Frontiers-gruppe, som også omfatter højttalerproducenterne MartinLogan og Paradigm.

De tre nye
Nu er der kommet tre nye surround-receivere, MRX 310, 510 og 710. Man kan sige, at det er de tidligere receivere, der har fået en ordentlig opdatering. Der sker jo en hel del på surround-fronten, hvad standarder angår, og det er ikke alt, der kan løses med en firmware-opgradering. Interessant nok er priserne omtrent de samme som for de tidligere modeller.

Vi har set nærmere på topmodellen MRX 710. Jeg har tidligere haft forgængeren 700 i mit system og kan umiddelbart konkludere, at 710 er et klart løft på flere områder. Det første, man bemærker, er at udseendet er klart mere lækkert. Det andet er, at der er taget hånd om nogle ting, der var lidt irriterende på forgængeren, som var lidt af en “ingeniørkonstruktion” og led under dårligere betjening end konkurrenterne.

Allerede når man kobler den til, mærker man, at der er gået noget tid siden den tidligere model. Nu er her f.eks. to HDMI-udgange og hele syv plus én HDMI-indgang – plus én vil sige, at der også sidder en bag en låge på fronten. Nu er der ligeledes HDMI med lydretur samt 4K-opskalering og pass-through.

Betjeningen er generelt blevet noget bedre og ikke mindst hurtigere, og fjernbetjeningen er flere klasser bedre end den tidligere. Menusystemet er opbygget på samme måde som før, men virker på en eller anden måde mere tilgængeligt og velfungerende uden på nogen måde at være fantastisk. Det er dog ganske simpelt og selvforklarende. App-styring loves også – “coming soon”.

Software-opdateringer skulle før gøres med et RS232-stik, hvilket krævede, at man havde gemt en gammel computer eller skaffet en omformer til USB. Nu kan man opdatere via USB, men ikke direkte via internettet.

MRX710Rear
Her er alle de ind- og udgange, som man har brug for i et almindeligt surround-system. Man kan køre syv kanaler, men hvis man kører fem, kan man bruge de to sidste til f.eks. en zone 2.

  • Anthem MRX 710
  • Frekvensområde (full power output) 10 Hz – 30 kHz
  • Udgangseffekt pr. kanal 120 W (2-kanal), 90 W (5-kanal)
  • 5 x analog stereo ind (RCA), 2 x koaksial ind, 3 x optisk digital ind
  • 7+1 x HDMI ind, 2 x HDMI ud
  • 1080p24, 3D-support, Dolby Volume
  • AM/FM-tuner
  • Dolby TrueHD og Dolby Digital Plus, dts-HD Master Audio og High-Resolution Audio, Dolby Pro Logic IIx, dts Neo:6
  • Mål 16,4 x 43,9 x 37,2 cm
  • Vægt 14 kg
Pris: 19300,-