annonse
annonse
annonse

BenQ GS1

Oktober 2016BenQ GS1

Se film hvor du vil

BenQ GS1 er et columbusæg af en projektor, der gør det muligt at tage de store filmoplevelser med ud i verden.

Fylder mindre end selv et lille tv, men giver et kæmpebillede med kort projektionsafstand. Kan afspille direkte fra USB-nøgle eller Android-mobil takket være indbygget medieafspiller.
Koster som en fuldvoksen projektor. Ikke alle film lader sig afspille, og mus og tastatur er ofte nødvendigt. Lysstyrken er begrænset – men hey, den kan køre tre timer på batterier!

En projektor er glimrende til hjemmebiografen, hvor den kan give et billede i rigtig biografstørrelse hjemme i stuen. Prisen er, at opstilling og justering er besværligt, og at den oftest er dyr, tung og sart. Men der er undtagelser. Vi testede lommeprojektoren ASUS ZenBeam E1 i septembernummeret, og nu har vi fået BenQ’s bud på en bærbar projektor – GS1 – ind til test.

BenQ GS1 er ikke i lommeformat, men stadig kompakt nok til at have med i bagagen på ferieturen. Med batteripakken monteret fylder den som en skolemadkasse, og vejer lige under et kilo.

Enheden er i mat hvid plast. På fronten sidder linsen, der er af short-throw typen, som kan projicere et 60 tommers billede fra blot en meters afstand. Ovenpå finder man knapper til betjening (de samme som på fjernbetjeningen). Bagsiden er godt fyldt op: HDMI-indgang, to USB-porte, lydudgang og en microSD-kortlæser. Der er også et Kensington-låsehul, så projektoren kan sikres mod uærlige sjæle på campingpladsen. Bag på batteripakken findes desuden Micro USB- og USB-port til opladning af andre enheder.

GS1 er mere robust end traditionelle projektorer. Den kan holde til et fald på 60 cm, og der medfølger et (orange!) gummi-etui, som beskytter mod snavs, faldende dråber og fugtige skovbunde.

Lysstyrken er maksimalt 300 lumen. Det er ikke overvældende, men tilstrækkeligt til indendørs brug i campingvognen, på hotelværelset eller under åben nattehimmel med et udspændt lagen som filmlærred. GS1 vil nok i de fleste tilfælde blive brugt med en hvid væg som lærred, men BenQ laver også et bærbart lærred på 60 tommer, der kan rulles sammen og gemmes af vejen – langt lettere og billigere end at prøve på at kline et 60 tommers fladskærms-tv ind i campingvognen!

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Indbygget computer

Ud over de fysiske tilslutningsmuligheder er GS1 udstyret med Wi-Fi og Bluetooth. Der gemmer sig nemlig også en Android-baseret medieafspiller i kassen, så hvis der er adgang til trådløst net, kan man se film fra sin yndlings streaming-tjeneste direkte på væggen. Wi-Fi-forbindelsen giver desuden adgang til skærmdublering fra mobil og tablet via Miracast.

Der er to 2 watt højttalere i projektoren, men skal der stor lyd på filmen, kan man tilkoble en kraftigere højttaler via Bluetooth. Ad samme vej (eller via USB) kan man tilslutte mus og tastatur og i praksis have en komplet computer – med skærm i kæmpeformat. Medieafspilleren kan håndtere de fleste almindelige video- og lydformater samt pdf-, PowerPoint-, Excel- og Word-filer.

Ideen med at tage en projektor med på campingferie virker umiddelbart alt andet end indlysende. For man tager vel på ferie for at bruge tid sammen. Men hvad så når regnen trommer mod teltdugen, og I allerede har spillet alle de spil rommy, I orker? Kigger man ind gennem vinduerne i campingvogne og telte, sidder alle sandsynligvis med næsen i hver sin smartphone eller tablet.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Her giver en fælles hjemmebio-aften pludselig mening. Som den ultimative test proppede vi projektoren i rygsækken og tog den med ud i den lune septemberaften for at nyde Mad Max: Fury Road i det fri. En JBL Xtreme trådløs højttaler sørgede for bulder og brag ved bredden af Gudenåen. Okay, lysstyrken er mindre end på hjemmeprojektorerne, lærredet blafrer i vinden, og man bliver ædt af myg. Men det holder hele vejen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Berøv ikke øjnene

BenQ er taiwanesisk, og det er folkene, der har designet brugerfladen og skrevet manualen, tydeligvis også. Det er der intet galt i, men det ville nu have været et plus, hvis de havde ladet en bare nogenlunde engelskkyndig læse korrektur på teksterne, da det flere steder er svært at gætte, hvad der egentlig menes: “The leaking electrolyte will cause the skin uncomfortable. If it drops into eyes, do not rob the eyes but wash in time.

gs1-in-sky-i_03

BenQ GS1 er en sjov kombination. Du kan få en fuldvoksen projektor for de samme penge, og den vil give dig et større og mere lysstærkt billede. Men ikke med den ekstreme bærbarhed og fleksibilitet, som du får her. Og medieafspilleren betyder, at du kan skræddersy projektoren til dine behov, og – endnu vigtigere – at du ikke er afhængig af at skulle slæbe en computer eller Blu-ray-afspiller med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konklusion

BenQ GS1 er et lille columbusæg af en projektor. Med indbygget batteripakke og medieafspiller skal du bare tilsætte et lærred og en videofil for at se film, hvor du har lyst. Du kan i praksis have en hel biografforestilling i en turrygsæk. Inklusive en Bluetooth-højttaler, et lagen til projektion, en sixpack – og en pose chips!

Billedkvaliteten er fin, selv om lysstyrken er i den beskedne ende, og takket være sin ekstreme bærbarhed nærmest råber GS1 på at finde på nye måder at se film på.

En projektor er glimrende til hjemmebiografen, hvor den kan give et billede i rigtig biografstørrelse hjemme i stuen. Prisen er, at opstilling og justering er besværligt, og at den oftest er dyr, tung og sart. Men der er undtagelser. Vi testede lommeprojektoren ASUS ZenBeam E1 i septembernummeret, og nu har vi fået BenQ’s bud på en bærbar projektor – GS1 – ind til test. BenQ GS1 er ikke i lommeformat, men stadig kompakt nok til at have med i bagagen på ferieturen. Med batteripakken monteret fylder den som en skolemadkasse, og vejer lige under et kilo. Enheden er i mat hvid plast. På fronten sidder linsen, der er af short-throw typen, som kan projicere et 60 tommers billede fra blot en meters afstand. Ovenpå finder man knapper til betjening (de samme som på fjernbetjeningen). Bagsiden er godt fyldt op: HDMI-indgang, to USB-porte, lydudgang og en microSD-kortlæser. Der er også et Kensington-låsehul, så projektoren kan sikres mod uærlige sjæle på campingpladsen. Bag på batteripakken findes desuden Micro USB- og USB-port til opladning af andre enheder. GS1 er mere robust end traditionelle projektorer. Den kan holde til et fald på 60 cm, og der medfølger et (orange!) gummi-etui, som beskytter mod snavs, faldende dråber og fugtige skovbunde. Lysstyrken er maksimalt 300 lumen. Det er ikke overvældende, men tilstrækkeligt til indendørs brug i campingvognen, på hotelværelset eller under åben nattehimmel med et udspændt lagen som filmlærred. GS1 vil nok i de fleste tilfælde blive brugt med en hvid væg som lærred, men BenQ laver også et bærbart lærred på 60 tommer, der kan rulles sammen og gemmes af vejen – langt lettere og billigere end at prøve på at kline et 60 tommers fladskærms-tv ind i campingvognen! [caption id="attachment_66453" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption]

Indbygget computer

Ud over de fysiske tilslutningsmuligheder er GS1 udstyret med Wi-Fi og Bluetooth. Der gemmer sig nemlig også en Android-baseret medieafspiller i kassen, så hvis der er adgang til trådløst net, kan man se film fra sin yndlings streaming-tjeneste direkte på væggen. Wi-Fi-forbindelsen giver desuden adgang til skærmdublering fra mobil og tablet via Miracast. Der er to 2 watt højttalere i projektoren, men skal der stor lyd på filmen, kan man tilkoble en kraftigere højttaler via Bluetooth. Ad samme vej (eller via USB) kan man tilslutte mus og tastatur og i praksis have en komplet computer – med skærm i kæmpeformat. Medieafspilleren kan håndtere de fleste almindelige video- og lydformater samt pdf-, PowerPoint-, Excel- og Word-filer. Ideen med at tage en projektor med på campingferie virker umiddelbart alt andet end indlysende. For man tager vel på ferie for at bruge tid sammen. Men hvad så når regnen trommer mod teltdugen, og I allerede har spillet alle de spil rommy, I orker? Kigger man ind gennem vinduerne i campingvogne og telte, sidder alle sandsynligvis med næsen i hver sin smartphone eller tablet. [caption id="attachment_66458" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption] Her giver en fælles hjemmebio-aften pludselig mening. Som den ultimative test proppede vi projektoren i rygsækken og tog den med ud i den lune septemberaften for at nyde Mad Max: Fury Road i det fri. En JBL Xtreme trådløs højttaler sørgede for bulder og brag ved bredden af Gudenåen. Okay, lysstyrken er mindre end på hjemmeprojektorerne, lærredet blafrer i vinden, og man bliver ædt af myg. Men det holder hele vejen! OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Berøv ikke øjnene

BenQ er taiwanesisk, og det er folkene, der har designet brugerfladen og skrevet manualen, tydeligvis også. Det er der intet galt i, men det ville nu have været et plus, hvis de havde ladet en bare nogenlunde engelskkyndig læse korrektur på teksterne, da det flere steder er svært at gætte, hvad der egentlig menes: “The leaking electrolyte will cause the skin uncomfortable. If it drops into eyes, do not rob the eyes but wash in time.gs1-in-sky-i_03 BenQ GS1 er en sjov kombination. Du kan få en fuldvoksen projektor for de samme penge, og den vil give dig et større og mere lysstærkt billede. Men ikke med den ekstreme bærbarhed og fleksibilitet, som du får her. Og medieafspilleren betyder, at du kan skræddersy projektoren til dine behov, og – endnu vigtigere – at du ikke er afhængig af at skulle slæbe en computer eller Blu-ray-afspiller med. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konklusion

BenQ GS1 er et lille columbusæg af en projektor. Med indbygget batteripakke og medieafspiller skal du bare tilsætte et lærred og en videofil for at se film, hvor du har lyst. Du kan i praksis have en hel biografforestilling i en turrygsæk. Inklusive en Bluetooth-højttaler, et lagen til projektion, en sixpack – og en pose chips! Billedkvaliteten er fin, selv om lysstyrken er i den beskedne ende, og takket være sin ekstreme bærbarhed nærmest råber GS1 på at finde på nye måder at se film på.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på BenQ GS1
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Type: DLP LED
 • Lysstyrke: 300 lumen
 • Kontrast: 100.000:1
 • Opløsning: 720p (1280 x 720)
 • Indgange: HDMI/MHL, USB 3.0, USB 2.0, microSD
 • Udgange: Audio (3,5 mm stereo mini-jack)
 • Trådløst: Bluetooth, Wi-Fi (dual-band), Miracast
 • Billedstørrelse: 60-200" (1-3,5 m)
 • Lampe: 20.000 timer (30.000 timer i Eco-mode)
 • Blæserstøj: 28 dB
 • Batteritid: 3 timer
 • Mål og vægt: 146 x 65,7 x 139,2 mm / 970 g (m. batteri)
Pris: 4699,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-