annonse
annonse
annonse

Test: Canal Digital OnePlace S70CDS

Alt tv på ét sted

Canal Digitals alt-i-en tv-boks sigter mod at give os den komplette tv-oplevelse.

Meget fin brugerflade med et stort udvalg af indhold fra både flow-tv og streaming.
OnePlace har endnu ingen Netflix-app og tilbyder foreløbig ingen 4K-kanaler.

Det er ikke let at være broadcaster i dag: YouTube, Netflix og andre streaming-tjenester tager stadig mere af vores seertid. Men der er stadig meget kvalitetsindhold (bl.a. sport, underholdning, nyheder og udvalgte tv-serier), der kun er tilgængeligt via traditionelle tv-kanaler. Vi har brug for en platform, der lader os se, præcis hvad vi vil, når vi vil!

Det har Canal Digital taget konsekvensen af med deres nye tv-boks, OnePlace. Den nye satellitdekoder er baseret på Android TV-platformen med en helt ny Google-inspireret brugerflade, stemmestyring og det hele.

Stikordet for OnePlace ligger i navnet: At man har adgang til alt indhold – både streaming, spil og live-tv – på ét og samme sted. Indbygget Chromecast gør det også muligt at streame indhold fra tablet og mobil direkte på tv-skærmen. Desuden åbner det for at vise tv-udsendelser i barberbladsskarp 4K HDR-kvalitet.

Den nye OnePlace-dekoder er mærkbart mindre, mere kompakt og handy end den gamle Smart-boks. (Foto: Audun Hage)

OnePlace S70CDS

Den nye dekoder produceres af LG og er betydelig mere kompakt end den nuværende PVR-boks. Den kan let placeres hvor som helst i tv-møblet eller gemmes bag tv’et, hvis man vil. Selve boksen har ekstern strømforsyning, bliver ikke særlig varm og har derfor heller ingen generende blæserkøling.

Den nye fjernbetjening er noget forenklet i forhold til den tidligere. Den anvender Bluetooth i stedet for infrarødt signal og behøver derfor ikke at have “øjenkontakt” med dekoderen.

OnePlace har fire satellit-tunere mod to på forgængeren. Dermed er det muligt at optage op til tre programmer samtidig, mens du ser et fjerde. Boksen kan leveres med eller uden harddisk, men hvis du vil have fuld funktionalitet, kan du lige så godt købe en med det samme: En harddisk er nemlig nødvendig for at kunne optage, spole i eller sætte direktesendte programmer på pause.

Boksen kan kobles til nettet med Ethernet-kabel eller Wi-Fi. Da mange har internet-routeren i samme skab, anbefaler vi at bruge ledning for hurtigere og mere stabil forbindelse.

Den nye hovedmenu ser lækker og overskuelig ud. (Foto: Audun Hage)

Brugervenlighed og funktioner

OnePlace er enkel, men noget tidskrævende at sætte op: Som de fleste Android-produkter kræver den, at vi logger ind og downloader de nyeste opdateringer først. Alting går hurtigere, hvis du har en Gmail-konto. Så kan du bruge mobilen til at konfigurere enheden med Wi-Fi/netværks-password, brugerkonti osv. En Google-konto er også nødvendig for at kunne downloade apps.

Når alt er klappet og klar, er det tid til at stifte bekendtskab med Canal Digitals nye tv-univers: Med et tryk på den blå knap får du adgang til alt, hvad Canal Digital har at tilbyde af indhold (live, streaming, ugearkiv) på samme sted – forudsat at du har abonnement på de rigtige kanaler, selvfølgelig. Programvalgene præsenteres på en lækker måde med skarpe og tydelige billeder.

Det første, vi bemærker ved boksen, er at den reagerer hurtigt på visse fjernbetjeningskommandoer, men ikke alle. Mens det går lynhurtigt at scrolle gennem menuerne, er OnePlace ikke lige så hurtig, når vi skal skifte kanal. Her er den nuværende Smart HD-boks faktisk mærkbart hurtigere at zappe på. OnePlace har til gengæld en meget overskuelig interaktiv programguide/EPG, som gør det let at springe hvorhen man vil, planlægge optagelser eller se arkiveret indhold.

Ud over Canal Digitals eget programudbud giver den også adgang til Google Play Store med spil og apps. Her finder vi aktuelle tjenester som YouTube, Viaplay, DR TV, Spotify, Tidal m.m. Netflix glimrer foreløbig ved sit fravær, da streaming-tjenesten kræver særlig godkendelse. Det arbejder Canal Digital dog på at fikse.

Styr tv’et med stemmen

OnePlace understøtter også Googles stemmesøgning med indbygget mikrofon i fjernbetjeningen. Ved at fortælle, hvad du vil se, kan du søge på tværs af alt tilgængeligt indhold og få anbefalet forskellige muligheder. Tv-boksen vil efterhånden “lære”, hvad du kan lide at se, og komme med bedre anbefalinger.

(Foto: Audun Hage)

Billedkvalitet

OnePlace byder også på interessante specifikationer for os, der går meget op i billedkvalitet. Den understøtter nemlig 4K-opløsning og HDR (High Dynamic Range). Det åbner for en meget skarpere og mere kontrastrig billedkvalitet, forudsat at du har et nyere tv, der understøtter dette.

I teorien skulle alt være lagt til rette for at nyde broadcastede tv-kanaler i krystalklar 4K-kvalitet. Men – og det er et stort men – Canal Digital har endnu ikke 4K-kanaler i deres portefølje. Derfor er 4K-opløsning i første omgang begrænset til indhold fra YouTube og andre apps. Selv om vi fandt masser af lækkert 4K-indhold via YouTube-app’en, føltes det som noget, vi har set før.

Konklusion

Canal Digitals nye tv-boks lykkes godt med at bygge bro mellem flow-tv og streaming, og tilbyder samlet set et bredt spektrum af indhold. Samtidig kan det mærkes, at alle brikkerne ikke er på plads endnu. Den virkelige rosin i pølseenden er jo understøttelse af 4K tv-udsendelser, og indtil de findes “live” i æteren, får boksen ikke helt vist, hvad den kan.

Er du på jagt efter en ny satellitdekoder, er den et godt valg, men er du allerede tilfreds bruger af den nuværende Smart HD-boks, du kan godt vente, til 4K-udsendelser er en kendsgerning.

Det er ikke let at være broadcaster i dag: YouTube, Netflix og andre streaming-tjenester tager stadig mere af vores seertid. Men der er stadig meget kvalitetsindhold (bl.a. sport, underholdning, nyheder og udvalgte tv-serier), der kun er tilgængeligt via traditionelle tv-kanaler. Vi har brug for en platform, der lader os se, præcis hvad vi vil, når vi vil! Det har Canal Digital taget konsekvensen af med deres nye tv-boks, OnePlace. Den nye satellitdekoder er baseret på Android TV-platformen med en helt ny Google-inspireret brugerflade, stemmestyring og det hele. Stikordet for OnePlace ligger i navnet: At man har adgang til alt indhold – både streaming, spil og live-tv – på ét og samme sted. Indbygget Chromecast gør det også muligt at streame indhold fra tablet og mobil direkte på tv-skærmen. Desuden åbner det for at vise tv-udsendelser i barberbladsskarp 4K HDR-kvalitet. [caption id="attachment_79122" align="alignnone" width="930"] Den nye OnePlace-dekoder er mærkbart mindre, mere kompakt og handy end den gamle Smart-boks. (Foto: Audun Hage)[/caption]

OnePlace S70CDS

Den nye dekoder produceres af LG og er betydelig mere kompakt end den nuværende PVR-boks. Den kan let placeres hvor som helst i tv-møblet eller gemmes bag tv’et, hvis man vil. Selve boksen har ekstern strømforsyning, bliver ikke særlig varm og har derfor heller ingen generende blæserkøling. Den nye fjernbetjening er noget forenklet i forhold til den tidligere. Den anvender Bluetooth i stedet for infrarødt signal og behøver derfor ikke at have “øjenkontakt” med dekoderen. OnePlace har fire satellit-tunere mod to på forgængeren. Dermed er det muligt at optage op til tre programmer samtidig, mens du ser et fjerde. Boksen kan leveres med eller uden harddisk, men hvis du vil have fuld funktionalitet, kan du lige så godt købe en med det samme: En harddisk er nemlig nødvendig for at kunne optage, spole i eller sætte direktesendte programmer på pause. Boksen kan kobles til nettet med Ethernet-kabel eller Wi-Fi. Da mange har internet-routeren i samme skab, anbefaler vi at bruge ledning for hurtigere og mere stabil forbindelse. [caption id="attachment_79121" align="alignnone" width="930"] Den nye hovedmenu ser lækker og overskuelig ud. (Foto: Audun Hage)[/caption]

Brugervenlighed og funktioner

OnePlace er enkel, men noget tidskrævende at sætte op: Som de fleste Android-produkter kræver den, at vi logger ind og downloader de nyeste opdateringer først. Alting går hurtigere, hvis du har en Gmail-konto. Så kan du bruge mobilen til at konfigurere enheden med Wi-Fi/netværks-password, brugerkonti osv. En Google-konto er også nødvendig for at kunne downloade apps. Når alt er klappet og klar, er det tid til at stifte bekendtskab med Canal Digitals nye tv-univers: Med et tryk på den blå knap får du adgang til alt, hvad Canal Digital har at tilbyde af indhold (live, streaming, ugearkiv) på samme sted – forudsat at du har abonnement på de rigtige kanaler, selvfølgelig. Programvalgene præsenteres på en lækker måde med skarpe og tydelige billeder. Det første, vi bemærker ved boksen, er at den reagerer hurtigt på visse fjernbetjeningskommandoer, men ikke alle. Mens det går lynhurtigt at scrolle gennem menuerne, er OnePlace ikke lige så hurtig, når vi skal skifte kanal. Her er den nuværende Smart HD-boks faktisk mærkbart hurtigere at zappe på. OnePlace har til gengæld en meget overskuelig interaktiv programguide/EPG, som gør det let at springe hvorhen man vil, planlægge optagelser eller se arkiveret indhold. Ud over Canal Digitals eget programudbud giver den også adgang til Google Play Store med spil og apps. Her finder vi aktuelle tjenester som YouTube, Viaplay, DR TV, Spotify, Tidal m.m. Netflix glimrer foreløbig ved sit fravær, da streaming-tjenesten kræver særlig godkendelse. Det arbejder Canal Digital dog på at fikse.

Styr tv’et med stemmen

OnePlace understøtter også Googles stemmesøgning med indbygget mikrofon i fjernbetjeningen. Ved at fortælle, hvad du vil se, kan du søge på tværs af alt tilgængeligt indhold og få anbefalet forskellige muligheder. Tv-boksen vil efterhånden “lære”, hvad du kan lide at se, og komme med bedre anbefalinger. [caption id="attachment_79123" align="alignnone" width="930"] (Foto: Audun Hage)[/caption]

Billedkvalitet

OnePlace byder også på interessante specifikationer for os, der går meget op i billedkvalitet. Den understøtter nemlig 4K-opløsning og HDR (High Dynamic Range). Det åbner for en meget skarpere og mere kontrastrig billedkvalitet, forudsat at du har et nyere tv, der understøtter dette. I teorien skulle alt være lagt til rette for at nyde broadcastede tv-kanaler i krystalklar 4K-kvalitet. Men – og det er et stort men – Canal Digital har endnu ikke 4K-kanaler i deres portefølje. Derfor er 4K-opløsning i første omgang begrænset til indhold fra YouTube og andre apps. Selv om vi fandt masser af lækkert 4K-indhold via YouTube-app’en, føltes det som noget, vi har set før.

Konklusion

Canal Digitals nye tv-boks lykkes godt med at bygge bro mellem flow-tv og streaming, og tilbyder samlet set et bredt spektrum af indhold. Samtidig kan det mærkes, at alle brikkerne ikke er på plads endnu. Den virkelige rosin i pølseenden er jo understøttelse af 4K tv-udsendelser, og indtil de findes “live” i æteren, får boksen ikke helt vist, hvad den kan. Er du på jagt efter en ny satellitdekoder, er den et godt valg, men er du allerede tilfreds bruger af den nuværende Smart HD-boks, du kan godt vente, til 4K-udsendelser er en kendsgerning.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Canal Digital OnePlace S70CDS
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: Satellitdekoder (tv-boks)
Indgange: 2 x SAT med 4 tunere
Video ud: HDMI 2.0
Lyd ud: SPDIF optisk, 3,5 mm minijack
USB 2.0, Wi-Fi, Ethernet
Andet: 1 TB/500 timer harddisk (ekstraudstyr)
Pris: 1.416 kr. / 2.352 kr. med HDD
Web: canaldigital.dk

Pris: 1416,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.