annonse
annonse

Apple TV (4. generation)

Revolutionerende medieafspiller

Januar 2016Apple TV (4. generation)

Apple TV er genfødt med et grænseløst udbud af apps og en smart fjernbetjening.

Lyd & Billede mener

App Store giver uendelige muligheder. Praktisk fjernbetjening med gyro. Meget mere end en medieafspiller.
Siri findes endnu ikke på dansk, hvilket ødelægger en stor del af pointen. Ingen separat lydudgang, hvis man vil slutte den til en projektor.

Den nye Apple TV er en seriøs opgradering i forhold til den gamle model, da den har fået det nye operativsystem tvOS. Den indeholder en rigtig App Store, så man selv kan vælge og vrage mellem hundredvis af apps. Ikke kun medierelaterede, men alt fra kogebøger over rejser til vejr og nyheder. For ikke at nævne, at man kan spille simple spil.

Her vil vi dog koncentrere os om, hvordan den fungerer som underholdningscenter.

 

Tilslutning og tilbehør

På bagsiden finder vi kun netværks- og HDMI-stik. Det trådløse netværk understøtter den seneste 802.11 ac standard, som faktisk er hurtigere end med kabel. Vi savner den optiske lydudgang fra forgængeren, men der er Bluetooth, så man kan bruge trådløse hovedtelefoner.

Fjernbetjeningen har et touch-felt til at navigere i menuer og kan fungere som en simpel spil-controller, men man kan også købe en rigtig controller.

 

App-udvalg

Allerede ved premieren var der streaming af videotjenester som Netflix, Viaplay og HBO Nordic samt af tv-kanaler som svensk SVT og TV4, norsk NRK TV og dansk DR TV. Det varede heller ikke længe, før Plex lancerede deres app til at streame video fra hjemmenetværket. Dermed har Apple TV allerede slået de andre medieafspillere, hvad angår udbuddet af video, film og tv-serier.

  • Operativsystem: tvOS
  • Processor: Apple A8 dual-core
  • Lager: 32-64 GB
  • Tilslutning: HDMI 1.4, 100 Mbit Ethernet
  • Trådløst: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0
  • Fjernbetjening: Bluetooth, IR, touch-følsom
  • Mål og vægt: 98 x 98 x 35 mm / 425 g
Pris: 1400,-