annonce
annonce

Google Chromecast 2

Januar 2016Google Chromecast 2

Enkel og billig

Den letteste løsning for dem, der bare vil have film fra tablet’en op på fjernsynet.

Så billig, at man sagtens kan købe flere. Nem installation og brug. Blokerer ikke længere andre HDMI-porte.
Er helt afhængig af telefon eller tablet som fjernbetjening. Begrænsede muligheder i forhold til rigtige medieafspillere.

Den første Chromecast åbnede en helt ny verden for dem, der ikke havde noget smart-tv og heller ikke ville investere i en Apple TV. Pludselig fandtes der en latterligt billig dims, som man kunne stikke i sit tv og se Netflix. Og hvem som helst, der kunne betjene en tablet, forstod med det samme, hvordan man brugte den. Men der var ikke mange apps at vælge imellem.

Nu er anden generation så dukket op til samme lave pris, og vi tager et kig på, hvor langt Chromecast er kommet.

 

Tilslutning og tilbehør

Ligesom den gamle Chromecast plugges den direkte i en HDMI-port på fjernsynet eller receiveren. Den gamle var lidt stor, så den indimellem blokerede portene ved siden af. Det problem er løst nu, idet den har fået en lille ledning. Strøm får den via USB, enten med en mobiloplader eller fra tv’et.

Opkobling kan kun ske via det trådløse netværk. Her er den største forskel i forhold til forgængeren, at den understøtter hurtigere standarder, og at den med tre antenner har væsentlig bedre modtagelse og hastighed.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

App-udvalg

I den tidligere test beklagede vi os over, at der kun var 32 apps, hvoraf Netflix og YouTube var de eneste interessante. Det problem er løst, da Viaplay og HBO Nordic nu også findes som apps. Desuden har den Google Play Film samt skandinaviske tv-kanaler som SVT Play, TV4 Play, NRK TV og DR TV.

På musiksiden er der Google Play Music og nu også Spotify. Desuden understøtter Chromecast endelig Plex og Infuse, så man kan streame sine egne film til hjemmebiografen.

 

I brug

Installationen er supersimpel, hvad enten man bruger Chromecast-app’en eller Chrome-browseren på sin computer. Det er også derfra, man døber sin Chromecast og foretager eventuelle indstillinger.

Når man så vil se noget, starter man en app, der understøtter “casting”, og trykker på det lille ikon. Og vips, så dukker billedet også op på tv’et. Starte, stoppe, sætte på pause og vælge andet indhold gør man på touch-skærmen, ligesom hvis det var den, man kiggede på. Det kunne ikke være nemmere.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Konklusion

For dem, der ikke er parat til at investere i en mere kompetent medieafspiller, er Chromecast et tillokkende alternativ. Hvis alt, hvad man har brug for, er at kunne se de samme ting på skærmen, som man gør på sin tablet, så fungerer den fint. Og den er endda så billig, at man også har råd til at sætte en i tv’et i soveværelset. Eller putte en i tasken, når man tager på landet eller ud og rejse.

Den er ganske vist blevet lidt mere klodset end før, men på den anden side er app-udbuddet nu acceptabelt.

Bedste pris på Google Chromecast 2
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Operativsystem: Chrome OS
  • Processor: 1,2 GHz ARM Cortex A7
  • Lager: 256 MB
  • Tilslutning: HDMI
  • Trådløst: Wi-Fi 802.11 ac
  • Fjernbetjening: -
  • Mål og vægt: 52 x 52 x 13 mm / 39 g
Pris: 320,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-