annonse
annonse

Google Chromecast 2

Enkel og billig

Januar 2016Google Chromecast 2

Den letteste løsning for dem, der bare vil have film fra tablet’en op på fjernsynet.

Lyd & Billede mener

Så billig, at man sagtens kan købe flere. Nem installation og brug. Blokerer ikke længere andre HDMI-porte.
Er helt afhængig af telefon eller tablet som fjernbetjening. Begrænsede muligheder i forhold til rigtige medieafspillere.

Den første Chromecast åbnede en helt ny verden for dem, der ikke havde noget smart-tv og heller ikke ville investere i en Apple TV. Pludselig fandtes der en latterligt billig dims, som man kunne stikke i sit tv og se Netflix. Og hvem som helst, der kunne betjene en tablet, forstod med det samme, hvordan man brugte den. Men der var ikke mange apps at vælge imellem.

Nu er anden generation så dukket op til samme lave pris, og vi tager et kig på, hvor langt Chromecast er kommet.

 

Tilslutning og tilbehør

Ligesom den gamle Chromecast plugges den direkte i en HDMI-port på fjernsynet eller receiveren. Den gamle var lidt stor, så den indimellem blokerede portene ved siden af. Det problem er løst nu, idet den har fået en lille ledning. Strøm får den via USB, enten med en mobiloplader eller fra tv’et.

Opkobling kan kun ske via det trådløse netværk. Her er den største forskel i forhold til forgængeren, at den understøtter hurtigere standarder, og at den med tre antenner har væsentlig bedre modtagelse og hastighed.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

App-udvalg

I den tidligere test beklagede vi os over, at der kun var 32 apps, hvoraf Netflix og YouTube var de eneste interessante. Det problem er løst, da Viaplay og HBO Nordic nu også findes som apps. Desuden har den Google Play Film samt skandinaviske tv-kanaler som SVT Play, TV4 Play, NRK TV og DR TV.

På musiksiden er der Google Play Music og nu også Spotify. Desuden understøtter Chromecast endelig Plex og Infuse, så man kan streame sine egne film til hjemmebiografen.

 

  • Operativsystem: Chrome OS
  • Processor: 1,2 GHz ARM Cortex A7
  • Lager: 256 MB
  • Tilslutning: HDMI
  • Trådløst: Wi-Fi 802.11 ac
  • Fjernbetjening: -
  • Mål og vægt: 52 x 52 x 13 mm / 39 g
Pris: 320,-