annonse
annonse

Google Nexus Player

Venter på indhold

En lovende medieafspiller, der lige nu ikke rigtig har noget at vise frem.

Lyd & Billede mener

En lovende platform for fremtiden. God fjernbetjening med mikrofon. Controller giver bedre styring af spil.
Katastrofal mangel på apps, selv om platformen ikke er helt ny. Intet netværksstik for dem med dårlig Wi-Fi-dækning.

Da vi første gang testede Nexus Player i Lyd & Billede #8 2015, var vi lidt skuffede. Den skulle jo være en storebror til Chromecast og derfor kunne mere og give flere muligheder. Den kører også Android TV, som mange producenter har i deres smart-tv’er. Dermed skulle man tro, at det var en etableret platform, hvor udviklerne stod i kø med alt fra spil til store filmtjenester. Men der rungede tomt.

Nu får den så en ny chance her, et halvt års tid senere.

 

Tilslutning og tilbehør

På bagsiden gemmer der sig en HDMI- og et USB-port til tilslutning af tilbehør. Af uransagelige årsager er det dog en Micro USB-port. Nogen netværksport er der ikke; det er kun trådløst, der duer, ifølge den seneste standard.

Fjernbetjeningen har en behagelig størrelse og fornuftige knapper. Dens party-trick er, at den har også indbygget mikrofon, så man kan bruge Googles stemmestyring. Som ekstraudstyr fås en spil-controller til en rimelig penge.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

App-udvalg

Da vi første gang testede Nexus Player, var der kun 19 (!) apps. Det er ganske vist blevet bedre, men ikke meget. Jo, Googles tjenester og Netflix er der, men vi savner stadig HBO Nordic, Viaplay, C More, SF Anytime og Plejmo. Og hvor er tv-kanalernes apps? Og Spotify? Det eneste positive er, at der ud over Plex nu også er Kodi til at afspille sine egne film.

På gaming-siden er det dog blevet bedre med i hvert fald visse titler fra de store udviklere. Men eksplosionen af apps er udeblevet.

 

  • Operativsystem: Android 6.0
  • Processor: 1,8 GHz Intel Atom
  • Lager: 8 GB
  • Tilslutning: HDMI
  • Trådløst: Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 4.1
  • Fjernbetjening: Bluetooth
  • Mål og vægt: 140 x 37 x 16 mm / 40 g
Pris: 749,-