annonse
annonse

Microsoft Xbox One

Opkoblet boks

Spilkonsol, Blu-ray- og medieafspiller, der interagerer med andre Windows-enheder.

Lyd & Billede mener

Er også en kompetent spilkonsol og Blu-ray-afspiller. Integration med Windows 10. Mulighed for at tage visse tv-kanaler. Fjernbetjening fås som tilbehør.
Få apps til streaming af video fra internettet. Et spil-controller er lidt akavet at bruge som fjernbetjening.

For bare et år siden var Xbox One ikke noget at råbe hurra for som medieafspiller. Blu-ray-afspilleren kunne kun tage amerikanske standarder, og det samme gjaldt muligheden for at bruge den som tv-modtager. Men frem for alt kunne den overhovedet ikke afspille lokale mediefiler.

Siden da har Microsoft udsendt en række opgraderinger til softwaren, hvor problem efter problem er blevet løst. Nu er det så tid til at se, om spilkonsollen kan erstatte en separat medieafspiller.

 

Tilslutning og tilbehør

Man slutter konsollen til sit tv – eller endnu bedre sin hjemmebio-receiver – med HDMI. 4K understøttes, men kun i begrænset omfang. Der oprettes forbindelse til netværket enten med kabel eller trådløst, og begge dele har tilstrækkelig båndbredde.

Man kan også slutte tv-tuneren til for at undgå at skulle skifte indgange, og der findes nu en digital tv-modtager til gratiskanaler, hvis man ikke allerede har en boks. Det ligger imidlertid uden for denne test.

Tilbehøret omfatter bl.a. en fjernbetjening for nemmere afspilning af medier.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

App-udvalg

Takket være den nye medieafspiller-app kan man spille indhold fra USB-lagermedier og søge efter DLNA-enheder på netværket. Det er ikke pænt, men det virker i nødstilfælde. Det er dog bedre at installere Plex for at kunne vise indholdet på en ordentlig måde. Bemærk, at det p.t. desværre kræver et Plex Pass-abonnement.

Derimod er det magert med apps; vi fandt kun 38 styk. Ud over den obligatoriske Netflix er der kun Viaplay af streaming-tjenester. Ingen HBO, C More eller lokale tv-tjenester.

 

  • Operativsystem: Xbox OS
  • Processor: 1,75 GHz AMD quad-core
  • Lager: 500-1000 GB
  • Tilslutning: HDMI 1.4, Gigabit Ethernet
  • Trådløst: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
  • Fjernbetjening: RF-controller
  • Mål og vægt: 33 x 28 x 8 cm / 3,2 kg
Pris: 3300,-