annonce
annonce

Sony PlayStation 4

PlayStation tager revanche

Glem vores tidligere test – nu er PS4 en komplet medieafspiller med netværksunderstøttelse og flere apps.

Spotify er godt integreret som musikafspiller. Lidt flere apps end Xbox. Endelig en fjernbetjening på vej.
Mangler stadig mange lokale tjenester til film-streaming. Controlleren er ikke helt intuitiv at bruge som fjernbetjening til medier.

Da vi testede PlayStation 4 som medieafspiller i Lyd & Billede #2 2014, var vi langtfra tilfredse. Vi kaldte den elendig og gav den tre stjerner. Det skyldtes, at det meste af det, der gjorde PS3 til en god medieafspiller, var væk. Man kunne hverken få adgang til ting på netværket, afspille MP3-filer eller cd’er.

Men det lader til, at Sony har lyttet til de mange protester, for med tiden er flere og flere af de savnede funktioner kommet til. Vi bærer selvfølgelig ikke nag og giver konsollen en ny chance til at vise, hvad den kan.

 

Tilslutning og tilbehør

Da HDMI-tilslutningen ikke er den nyeste version, er understøttelsen af 4K begrænset. Heller ikke det trådløse netværk er topmoderne, men hastigheden er fin nok, hvis man har ordentlig dækning. Og der er kablet netværk i nødstilfælde. Fordi controlleren anvender Bluetooth, understøttes trådløse hovedtelefoner også.

En fjernbetjening, som vi savnede i den tidligere test, er nu tilgængelig i USA og siges at være på vej til det skandinaviske marked.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

App-udvalg

Den tidligere savnede Media Player-app gør, hvad den skal, og kan afspille mediefiler fra USB-lagringsmedier og fra DLNA-enheder på netværket. Og formatunderstøttelsen virker godt nok til at afspille de mest almindelige medietyper. Men også her anbefaler vi at bruge Plex-app’en for at få en bedre oplevelse.

App-udvalget er lidt bedre end på Xbox. Ud over Netflix og Viaplay får man nemlig også HBO Nordic og ikke mindst Spotify. Sidstnævnte endda med den officielle PlayStation Music-app.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

I brug

At bruge controlleren til at navigere i menuer og vælge medier fungerer fint. Men det er unødvendig bøvlet at spole og sætte på pause, da man er nødt til at lære, hvilken knap der gør hvad. Forhåbentlig kommer den officielle fjernbetjening snart til vores breddegrader.

Det, der adskiller PS4 fra Xbox, er den gode integration af PlayStation Music (Spotify) i konsollen, hvor musik kan spilles i baggrunden eller endda bruges i spillene. Med Remote Play kan man også forbinde konsollen med Sonys Xperia-smartphones og -tablets. Det er rart.

 

Konklusion

Vores tidligere nedsabling af PlayStation 4 som medieafspiller kan vi nu lægge bag os. Sony har efterhånden genindført alle de funktioner, som vi savnede fra PS3. Og dermed er den faktisk en rigtig god medieafspiller, så længe man bruger de rigtige apps. Især hvis man kan få fat i fjernbetjeningen, der skulle være på vej. Desuden får man en anstændig Blu-ray-afspiller og en spilkonsol med i købet.

App-udbuddet er stadig langt bagefter Apple TV, men de vigtigste film- og musiktjenester er der.

Bedste pris på Sony PlayStation 4
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Operativsystem: Orbis OS
  • Processor: 1,6 GHz AMD quad-core
  • Lager: 500-1000 GB
  • Tilslutning: HDMI 1.4, Gigabit Ethernet
  • Trådløst: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1
  • Fjernbetjening: Bluetooth-controller
  • Mål og vægt: 31 x 28 x 5 cm / 2,8 kg
Pris: 2499,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-