annonse
annonse

Sony PlayStation 4

PlayStation tager revanche

Glem vores tidligere test – nu er PS4 en komplet medieafspiller med netværksunderstøttelse og flere apps.

Lyd & Billede mener

Spotify er godt integreret som musikafspiller. Lidt flere apps end Xbox. Endelig en fjernbetjening på vej.
Mangler stadig mange lokale tjenester til film-streaming. Controlleren er ikke helt intuitiv at bruge som fjernbetjening til medier.

Da vi testede PlayStation 4 som medieafspiller i Lyd & Billede #2 2014, var vi langtfra tilfredse. Vi kaldte den elendig og gav den tre stjerner. Det skyldtes, at det meste af det, der gjorde PS3 til en god medieafspiller, var væk. Man kunne hverken få adgang til ting på netværket, afspille MP3-filer eller cd’er.

Men det lader til, at Sony har lyttet til de mange protester, for med tiden er flere og flere af de savnede funktioner kommet til. Vi bærer selvfølgelig ikke nag og giver konsollen en ny chance til at vise, hvad den kan.

 

Tilslutning og tilbehør

Da HDMI-tilslutningen ikke er den nyeste version, er understøttelsen af 4K begrænset. Heller ikke det trådløse netværk er topmoderne, men hastigheden er fin nok, hvis man har ordentlig dækning. Og der er kablet netværk i nødstilfælde. Fordi controlleren anvender Bluetooth, understøttes trådløse hovedtelefoner også.

En fjernbetjening, som vi savnede i den tidligere test, er nu tilgængelig i USA og siges at være på vej til det skandinaviske marked.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

  • Operativsystem: Orbis OS
  • Processor: 1,6 GHz AMD quad-core
  • Lager: 500-1000 GB
  • Tilslutning: HDMI 1.4, Gigabit Ethernet
  • Trådløst: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1
  • Fjernbetjening: Bluetooth-controller
  • Mål og vægt: 31 x 28 x 5 cm / 2,8 kg
Pris: 2499,-