annonse
annonse
annonse

Acer V7500

Godt nok

V7500 giver gode, skarpe billeder, men er ikke uden fejl.

Der er godt med smæld i billedet og meget lidt støj at se. Farverne er afbalancerede, og hudtoner ser neutrale ud. Mulighed for trådløs billedoverførsel.
Der er ikke nok rød farve, så en aftenhimmel med blå og lilla nuancer ser bare blå ud. Blæserstøjen er i overkanten, og vi savner knapper til billedindstilling på fjernbetjeningen.

Acer V7500 er udstyret med to HDMI-indgange, hvoraf den ene understøtter MHL (Mobile High-Definition Link), så man f.eks. kan tilslutte en Android-smartphone. Projektoren kan også – via ekstraudstyr – overføre billeder og video trådløst fra kilder som Blu-ray-afspiller eller mobiltelefon. Vertikal linsevinkling gør det nemmere at installere projektoren i forhold til lærredet.

Den lille fjernbetjening har ikke mange knapper, og vi savner direkte adgang til basale indstillinger som lysstyrke, kontrast og skarphed. Det er lidt irriterende at skulle ind i skærmmenuen, hver gang man vil lave justeringer. Der er også en temmelig tydelig blæser på projektoren. Hvad V7500 mangler i decibel, vinder den ind igen med et højt og tydeligt frekvensområde.

Projektoren har gode muligheder for farveindstilling. Hver farve (RGB) kan justeres i både styrke (gain) og tone (bias) samt generel gammabalance.

 

Gode og skarpe billeder

Acers projektor har et godt, skarpt billede med masser af power takket være høj lysstyrke kombineret med testens næstmørkeste sortniveau (kun overgået af BenQ). Det gør, at man kan se mange stjerner på nattehimlen, hvor de lyser mod det mørke univers. Desuden er der meget lidt pixelstøj.

Ansigter har neutrale hudtoner, og der er tilsyneladende ikke meget at udsætte på billedkvaliteten. Men hvis man ser nærmere efter, bliver det tydeligt, at den røde farve er ikke intens nok. Uanset hvilken farveindstilling man vælger, mangler der rød. En aftenhimmel med nuancer af blå og lilla bliver bare blå, og det samme med en galakse, hvor spiralarmene skal være lilla, men bare er blå.

Ørkensandet i Mad Max: Fury Road bliver heller ikke brunt nok, men får i stedet et grønligt skær. Acer er bedre end NEC på det punkt, men ikke i nærheden af BenQ og Epson. Det kan måske kalibreres på plads, men det er lidt mærkeligt, at ingen af forhåndsindstillingerne giver nok power i den røde.

 

Konklusion

Acer V7500 giver et skarpt billede med meget lidt støj. Der er tryk på billedet, så stjernerne står godt frem fra en mørk nattehimmel. Men projektoren mangler rød, hvilket gør, at nuancer af både blå og lilla på himlen bare bliver blå. Desuden ser sandsten lidt for grønne ud.

Samlet set er billedkvaliteten klart acceptabel. Men blæseren larmer lidt for meget, og vi savner direkte knapper på fjernbetjeningen til grundlæggende indstillinger som kontrast, lysstyrke og skarphed. Plus for trådløs videovisning, selv om det kræver ekstraudstyr.

Acer V7500 er udstyret med to HDMI-indgange, hvoraf den ene understøtter MHL (Mobile High-Definition Link), så man f.eks. kan tilslutte en Android-smartphone. Projektoren kan også – via ekstraudstyr – overføre billeder og video trådløst fra kilder som Blu-ray-afspiller eller mobiltelefon. Vertikal linsevinkling gør det nemmere at installere projektoren i forhold til lærredet. Den lille fjernbetjening har ikke mange knapper, og vi savner direkte adgang til basale indstillinger som lysstyrke, kontrast og skarphed. Det er lidt irriterende at skulle ind i skærmmenuen, hver gang man vil lave justeringer. Der er også en temmelig tydelig blæser på projektoren. Hvad V7500 mangler i decibel, vinder den ind igen med et højt og tydeligt frekvensområde. Projektoren har gode muligheder for farveindstilling. Hver farve (RGB) kan justeres i både styrke (gain) og tone (bias) samt generel gammabalance.  

Gode og skarpe billeder

Acers projektor har et godt, skarpt billede med masser af power takket være høj lysstyrke kombineret med testens næstmørkeste sortniveau (kun overgået af BenQ). Det gør, at man kan se mange stjerner på nattehimlen, hvor de lyser mod det mørke univers. Desuden er der meget lidt pixelstøj. Ansigter har neutrale hudtoner, og der er tilsyneladende ikke meget at udsætte på billedkvaliteten. Men hvis man ser nærmere efter, bliver det tydeligt, at den røde farve er ikke intens nok. Uanset hvilken farveindstilling man vælger, mangler der rød. En aftenhimmel med nuancer af blå og lilla bliver bare blå, og det samme med en galakse, hvor spiralarmene skal være lilla, men bare er blå. Ørkensandet i Mad Max: Fury Road bliver heller ikke brunt nok, men får i stedet et grønligt skær. Acer er bedre end NEC på det punkt, men ikke i nærheden af BenQ og Epson. Det kan måske kalibreres på plads, men det er lidt mærkeligt, at ingen af forhåndsindstillingerne giver nok power i den røde.  

Konklusion

Acer V7500 giver et skarpt billede med meget lidt støj. Der er tryk på billedet, så stjernerne står godt frem fra en mørk nattehimmel. Men projektoren mangler rød, hvilket gør, at nuancer af både blå og lilla på himlen bare bliver blå. Desuden ser sandsten lidt for grønne ud. Samlet set er billedkvaliteten klart acceptabel. Men blæseren larmer lidt for meget, og vi savner direkte knapper på fjernbetjeningen til grundlæggende indstillinger som kontrast, lysstyrke og skarphed. Plus for trådløs videovisning, selv om det kræver ekstraudstyr.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Acer V7500
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: DLP, 1080p, 3D
  • Lysstyrke: 2500 lumen
  • Kontrast: 20.000:1 (dynamisk)
  • HDMI: 2 x (MHL)
  • Trådløs billedoverførsel: (ekstraudstyr)
  • Afstand til 100": 2,38-3,24 m
  • Lampe: 6.500 timer (øko)
  • Blæserstøj: 28 dB (øko)
Pris: 8600,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-