annonse
annonse
annonse

BenQ W2000

April 2016BenQ W2000

Kongen af budgetbiograf

BenQ W2000 er kort og godt klassens bedste projektor.

Farverne er fremragende, og sammen med god kontrast og lysstyrke giver det smæld i billedet. Korrekt kalibrering fra fabrikken er fedt, og blæserstøjen er testens laveste. Vertikal linsevinkling gør installationen let, og fjernbetjeningen har egne knapper til skarphed, kontrast og lysstyrke.
Der er stadig noget at hente på sortniveau, skarphed og detaljer. Men så skal man også op i pris.

Den nye W2000 er den billigste projektor fra BenQ med farvekalibrering efter Rec. 709-standarden. Det vil sige, at kalibreringen sker i henhold til branchestandarden for HDTV, som skal sikre, at det, vi ser på lærredet, er det, som instruktøren vil have, at vi skal se.

Der er mulighed for trådløs HDMI-overførsel af video fra afspilleren, og den trådløse modtager – som er ekstraudstyr – kan skjules i et lille rum i projektoren, så man slipper for at se på en ekstra klods.

Projektoren har gode kalibreringsmuligheder med ægte 3D-kalibrering for hver farve. Vi kan også godt lide, at fjernbetjeningen har direkte knapper til basale indstillinger som lysstyrke, kontrast og skarphed. Det er som regel noget, man gerne vil justere fra tid til anden.

BenQ W2000 er sammen med Epson TW5350 den mest stille projektor i testen. Ikke lige så stille som store, dyre projektorer, men mindre generende end NEC og Acer.

 

Glimrende billedkvalitet

Mens vi var meget begejstret for Epsons farvegengivelse, er vi lige så imponeret over BenQ. W2000 har nemlig en meget lignende farvegengivelse, hvilket betyder, at billedet får den friske varme, som det skal have.

Her er den røde farve på plads, så en solnedgang bliver rigtig flot orange, og hudtoner får en rødlig friskhed, uden at det kammer over i solskoldning. Sandstenene i Mad Max: Fury Road har den rigtige rødbrune farve, og man kan tydeligt se de lilla nuancer i en ellers blå himmel. Vigtige farvenuancer, som hverken Acer eller NEC får frem.

Desuden har BenQ sortere sort end Epson. Det betyder, at nattehimlen er mørkere og virker dybere, så stjernerne står mere klart ud fra baggrunden. Projektoren er derfor bedre egnet til mørke film, samtidig med at lysstyrken er høj nok til, at man ikke behøver at gøre rummet bælgmørkt for at se film og spille spil (selv om vi altid anbefaler det).

 

Konklusion

Når det gælder billedkvalitet, er der ingen i denne klasse, der slår BenQ W2000. Hele farvespektret er på plads, og balancen er knaldgod. Den vigtige røde farve, som gør, at ørkensandet får sin gyldenbrune farve, er der nok af, og farvespil på himlen får lilla nuancer, hvor det skal have det. Desuden er sortniveauet godt nok til, at stjernerne står flot ud fra baggrunden, og det er grunden til, at BenQ samlet set overgår Epson TW5350.

Projektoren er også en af de mest støjsvage, selv om også den har plads til forbedring på dette punkt.

Den nye W2000 er den billigste projektor fra BenQ med farvekalibrering efter Rec. 709-standarden. Det vil sige, at kalibreringen sker i henhold til branchestandarden for HDTV, som skal sikre, at det, vi ser på lærredet, er det, som instruktøren vil have, at vi skal se. Der er mulighed for trådløs HDMI-overførsel af video fra afspilleren, og den trådløse modtager – som er ekstraudstyr – kan skjules i et lille rum i projektoren, så man slipper for at se på en ekstra klods. Projektoren har gode kalibreringsmuligheder med ægte 3D-kalibrering for hver farve. Vi kan også godt lide, at fjernbetjeningen har direkte knapper til basale indstillinger som lysstyrke, kontrast og skarphed. Det er som regel noget, man gerne vil justere fra tid til anden. BenQ W2000 er sammen med Epson TW5350 den mest stille projektor i testen. Ikke lige så stille som store, dyre projektorer, men mindre generende end NEC og Acer.  

Glimrende billedkvalitet

Mens vi var meget begejstret for Epsons farvegengivelse, er vi lige så imponeret over BenQ. W2000 har nemlig en meget lignende farvegengivelse, hvilket betyder, at billedet får den friske varme, som det skal have. Her er den røde farve på plads, så en solnedgang bliver rigtig flot orange, og hudtoner får en rødlig friskhed, uden at det kammer over i solskoldning. Sandstenene i Mad Max: Fury Road har den rigtige rødbrune farve, og man kan tydeligt se de lilla nuancer i en ellers blå himmel. Vigtige farvenuancer, som hverken Acer eller NEC får frem. Desuden har BenQ sortere sort end Epson. Det betyder, at nattehimlen er mørkere og virker dybere, så stjernerne står mere klart ud fra baggrunden. Projektoren er derfor bedre egnet til mørke film, samtidig med at lysstyrken er høj nok til, at man ikke behøver at gøre rummet bælgmørkt for at se film og spille spil (selv om vi altid anbefaler det).  

Konklusion

Når det gælder billedkvalitet, er der ingen i denne klasse, der slår BenQ W2000. Hele farvespektret er på plads, og balancen er knaldgod. Den vigtige røde farve, som gør, at ørkensandet får sin gyldenbrune farve, er der nok af, og farvespil på himlen får lilla nuancer, hvor det skal have det. Desuden er sortniveauet godt nok til, at stjernerne står flot ud fra baggrunden, og det er grunden til, at BenQ samlet set overgår Epson TW5350. Projektoren er også en af de mest støjsvage, selv om også den har plads til forbedring på dette punkt.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på BenQ W2000
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: DLP, 1080p, 3D
  • Lysstyrke: 2000 lumen
  • Kontrast: 15.000:1
  • HDMI: 3 x (MHL)
  • Trådløs Full HD billedoverførsel: (ekstraudstyr)
  • Afstand til 100": 2,54-3,30 m
  • Lampe: 5.000-6.000 timer (øko)
  • Blæserstøj: 27 dB (øko)
Pris: 8579,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-