annonse
annonse
annonse

Epson EH-TW5350

Strålende farver

Ingen af projektorerne i testen har bedre farvegengivelse end Epson.

EH-TW5350 har flotte farver med mange nuancer. Glimrende indstillingsmuligheder giver stor fleksibilitet, og trådløs multimediefunktion er smart.
Sortniveauet kunne være bedre. Ingen vertikal linsevinkling.

Epson er en af de få producenter, der satser på LCD. En fordel ved det er, at alt lys fra lampen sendes gennem farvefilteret, og for at lave hvidt lys blandes farverne rød, grøn og blå simpelthen. Det giver som regel LCD fordelen af mere smæld i farverne og bedre muligheder for korrekt kalibrering. En anden fordel er, at man aldrig behøver at bekymre sig om regnbue-effekt, da LCD viser alle farver samtidig i stedet for én ad gangen.

Epsons skærmmenu er meget overskuelig og tilbyder mange indstillingsmuligheder. Hver farve kan justeres i tre dimensioner, og man har endda mulighed for interpolering af billedfrekvensen, hvilket giver mere jævne bevægelser.

Projektoren kan kobles trådløst til hjemmenetværket og dermed streame billeder og video fra mobile enheder. Sejt! Men heller ikke på Epson kan man indstille lysstyrke, kontrast og skarphed med direkte knapper på fjernbetjeningen.

 

Farverig og knivskarp

Farvegengivelsen fra Epson er en helt anden end fra NEC og Acer. Her ser man pludselig alle nuancer i den blå himmel. Der er lilla områder ud over det blå, og solen vises også med en langt varmere gul farve.

Ørkenen og bjergene i Mad Max: Fury Road vises med den varme brune farve, vi kender, og man får næsten følelsen af, at temperaturen i lokalet stiger med ti grader! Ansigter får en friskere kulør, og det er næsten fryd og gammen alt sammen med Epson.

Men også kun næsten, for projektoren er lidt for bleg i det sorte. Nattehimlen bliver mørkegrå, uden at stjernerne står ordentligt frem. Epsons sortniveau er også lidt lysere end NEC’s.

Epson slipper dog bedst fra sammenligningen på grund af sin fremragende farvegengivelse og det faktum, at den hverken har regnbue-effekt eller pixelstøj i skyggeområder. Den interpolerer desuden billedrammerne rigtig godt, hvilket giver jævne bevægelser med overraskende få artefakter.

 

Konklusion

Epson EH-TW5350 har rigtig gode farver lige ud af æsken, med yderligere mulighed for at perfektionere hver farve i tre dimensioner i opsætningen. Med andre ord: Når det gælder farver, bliver det ikke meget bedre i denne prisklasse.

De orange toner i solskin kommer frem, og det samme gør den friske røde i hudtoner, plus at ørkensand ser så lysebrunt og varmt ud, som det skal. Ingen overgår Epson i den henseende. Bevægelsesinterpolering giver også glattere panoreringer, så hvad mere kan man ønske sig?

Svaret er sortere sort. Sortniveauet er lidt for blegt, så mørke scener bliver lidt flade. 90 procent af tiden er det ikke noget problem, men så kommer de dunkle scener, der kræver ekstra dybde …

Epson er en af de få producenter, der satser på LCD. En fordel ved det er, at alt lys fra lampen sendes gennem farvefilteret, og for at lave hvidt lys blandes farverne rød, grøn og blå simpelthen. Det giver som regel LCD fordelen af mere smæld i farverne og bedre muligheder for korrekt kalibrering. En anden fordel er, at man aldrig behøver at bekymre sig om regnbue-effekt, da LCD viser alle farver samtidig i stedet for én ad gangen. Epsons skærmmenu er meget overskuelig og tilbyder mange indstillingsmuligheder. Hver farve kan justeres i tre dimensioner, og man har endda mulighed for interpolering af billedfrekvensen, hvilket giver mere jævne bevægelser. Projektoren kan kobles trådløst til hjemmenetværket og dermed streame billeder og video fra mobile enheder. Sejt! Men heller ikke på Epson kan man indstille lysstyrke, kontrast og skarphed med direkte knapper på fjernbetjeningen.  

Farverig og knivskarp

Farvegengivelsen fra Epson er en helt anden end fra NEC og Acer. Her ser man pludselig alle nuancer i den blå himmel. Der er lilla områder ud over det blå, og solen vises også med en langt varmere gul farve. Ørkenen og bjergene i Mad Max: Fury Road vises med den varme brune farve, vi kender, og man får næsten følelsen af, at temperaturen i lokalet stiger med ti grader! Ansigter får en friskere kulør, og det er næsten fryd og gammen alt sammen med Epson. Men også kun næsten, for projektoren er lidt for bleg i det sorte. Nattehimlen bliver mørkegrå, uden at stjernerne står ordentligt frem. Epsons sortniveau er også lidt lysere end NEC’s. Epson slipper dog bedst fra sammenligningen på grund af sin fremragende farvegengivelse og det faktum, at den hverken har regnbue-effekt eller pixelstøj i skyggeområder. Den interpolerer desuden billedrammerne rigtig godt, hvilket giver jævne bevægelser med overraskende få artefakter.  

Konklusion

Epson EH-TW5350 har rigtig gode farver lige ud af æsken, med yderligere mulighed for at perfektionere hver farve i tre dimensioner i opsætningen. Med andre ord: Når det gælder farver, bliver det ikke meget bedre i denne prisklasse. De orange toner i solskin kommer frem, og det samme gør den friske røde i hudtoner, plus at ørkensand ser så lysebrunt og varmt ud, som det skal. Ingen overgår Epson i den henseende. Bevægelsesinterpolering giver også glattere panoreringer, så hvad mere kan man ønske sig? Svaret er sortere sort. Sortniveauet er lidt for blegt, så mørke scener bliver lidt flade. 90 procent af tiden er det ikke noget problem, men så kommer de dunkle scener, der kræver ekstra dybde …
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Epson EH-TW5350
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: LCD, 1080p, 3D
  • Lysstyrke: 2200 lumen
  • Kontrast: 35.000:1 (dynamisk)
  • HDMI: 2 x HDMI (MHL)
  • Trådløs netværksforbindelse: (Miracast)
  • Afstand til 100": 2,72-3,27 m
  • Lampe: 7.500 timer (øko)
  • Blæserstøj: 27 dB (øko)
Pris: 5999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-