annonse
annonse

NEC V302H

Køligt billede

Der er ikke meget smæld i det ellers skarpe billede, og farvebalancen kunne være bedre.

Lyd & Billede mener

Billedet er skarpt med meget lidt billedstøj.
Uanset forhåndsindstilling er der for lidt rød, og sortniveauet kunne være bedre. Blæserstøjen er i overkanten, og vi savner knapper til billedindstilling på fjernbetjeningen. Ikke vertikal linsevinkling.

NEC V302H er en multimedieprojektor og ikke kun beregnet til hjemmebiograf. Derfor har den en høj lysstyrke på 3000 lumen, så den kan bruges i lysere omgivelser og ikke bare til at se film i bælgmørke. Men højere lysstyrke giver også mere strølys og som regel et svagere sortniveau, hvilket også er tilfældet med NEC’s projektor. Man kan se det på nattehimlen, som bliver lidt bleg.

Udstyrsniveauet er godt med to HDMI-indgange, der understøtter MHL til tilslutning af multimedie-enheder som f.eks. en Android-smartphone. Skærmmenuen er fin og overskuelig, så man kan lave de nødvendige indstillinger. Hver farve kan justeres i intensitet (gain) og tone (bias), ligesom man kan vælge farvetemperatur. Men vi havde gerne set, at fjernbetjeningen havde egne knapper til lysstyrke, kontrast og skarphed.

 

Ikke nok rød

Billedet er skarpt, og der er ikke meget pixelstøj at se. Jeg synes heller ikke, man ser meget til den berygtede regnbue-effekt fra DLP, og i det store og hele fungerer projektoren godt.

Sætter man den op mod de bedste, er det dog tydeligt, at der mangler rød i farvebalancen. Ansigter får lidt for lidt farve, og sandsten bliver grønlige – endda lidt mere end med Acer. Ørkensandet i Mad Max: Fury Road får ikke den rødlige varme, det skal have. Ingen af forhåndsindstillingerne får den røde farve godt nok frem.

  • Type: DLP, 1080p, 3D
  • Lysstyrke: 3000 lumen
  • Kontrast: 8000:1 (dynamisk)
  • HDMI: 2 x HDMI (MHL)
  • Afstand til 100": 3,32-4,06 m
  • Lampe: 6.000 timer (øko)
  • Blæserstøj: 32 dB (øko)
Pris: 7600,-