annonse
annonse
annonse

NEC V302H

Køligt billede

Der er ikke meget smæld i det ellers skarpe billede, og farvebalancen kunne være bedre.

Billedet er skarpt med meget lidt billedstøj.
Uanset forhåndsindstilling er der for lidt rød, og sortniveauet kunne være bedre. Blæserstøjen er i overkanten, og vi savner knapper til billedindstilling på fjernbetjeningen. Ikke vertikal linsevinkling.

NEC V302H er en multimedieprojektor og ikke kun beregnet til hjemmebiograf. Derfor har den en høj lysstyrke på 3000 lumen, så den kan bruges i lysere omgivelser og ikke bare til at se film i bælgmørke. Men højere lysstyrke giver også mere strølys og som regel et svagere sortniveau, hvilket også er tilfældet med NEC’s projektor. Man kan se det på nattehimlen, som bliver lidt bleg.

Udstyrsniveauet er godt med to HDMI-indgange, der understøtter MHL til tilslutning af multimedie-enheder som f.eks. en Android-smartphone. Skærmmenuen er fin og overskuelig, så man kan lave de nødvendige indstillinger. Hver farve kan justeres i intensitet (gain) og tone (bias), ligesom man kan vælge farvetemperatur. Men vi havde gerne set, at fjernbetjeningen havde egne knapper til lysstyrke, kontrast og skarphed.

 

Ikke nok rød

Billedet er skarpt, og der er ikke meget pixelstøj at se. Jeg synes heller ikke, man ser meget til den berygtede regnbue-effekt fra DLP, og i det store og hele fungerer projektoren godt.

Sætter man den op mod de bedste, er det dog tydeligt, at der mangler rød i farvebalancen. Ansigter får lidt for lidt farve, og sandsten bliver grønlige – endda lidt mere end med Acer. Ørkensandet i Mad Max: Fury Road får ikke den rødlige varme, det skal have. Ingen af forhåndsindstillingerne får den røde farve godt nok frem.

NEC’s ekstra lysstyrke er en fordel, når man ser film eller spiller spil i dagslys, men har en uheldig effekt på sortniveauet. Så når man dæmper belysningen i rummet, bliver billedet lidt fladt. Nattehimlen bliver ikke sort nok, og stjernernes lysstyrke er ikke stærk nok til at kompensere for det.

 

Konklusion

Som på alle projektorerne i testen er billedet fra NEC V302H skarpt, og der er ikke meget støj at se. I den henseende er niveauet i prisklassen hævet i forhold til tidligere. Der, hvor NEC’s projektor har problemer, er med niveauet af rød. Der er ikke nok, hvilket gør, at ørkensand bliver for grønligt og får for lidt varme. Det går igen i ansigter, og rødt og orange sollys brænder ud i gul og hvid.

Sortniveauet er også lidt blegt, hvilket der til dels kompenseres for med højere lysstyrke, men ikke helt. Projektoren er samlet set godkendt – fire svage stjerner.

NEC V302H er en multimedieprojektor og ikke kun beregnet til hjemmebiograf. Derfor har den en høj lysstyrke på 3000 lumen, så den kan bruges i lysere omgivelser og ikke bare til at se film i bælgmørke. Men højere lysstyrke giver også mere strølys og som regel et svagere sortniveau, hvilket også er tilfældet med NEC’s projektor. Man kan se det på nattehimlen, som bliver lidt bleg. Udstyrsniveauet er godt med to HDMI-indgange, der understøtter MHL til tilslutning af multimedie-enheder som f.eks. en Android-smartphone. Skærmmenuen er fin og overskuelig, så man kan lave de nødvendige indstillinger. Hver farve kan justeres i intensitet (gain) og tone (bias), ligesom man kan vælge farvetemperatur. Men vi havde gerne set, at fjernbetjeningen havde egne knapper til lysstyrke, kontrast og skarphed.  

Ikke nok rød

Billedet er skarpt, og der er ikke meget pixelstøj at se. Jeg synes heller ikke, man ser meget til den berygtede regnbue-effekt fra DLP, og i det store og hele fungerer projektoren godt. Sætter man den op mod de bedste, er det dog tydeligt, at der mangler rød i farvebalancen. Ansigter får lidt for lidt farve, og sandsten bliver grønlige – endda lidt mere end med Acer. Ørkensandet i Mad Max: Fury Road får ikke den rødlige varme, det skal have. Ingen af forhåndsindstillingerne får den røde farve godt nok frem. NEC’s ekstra lysstyrke er en fordel, når man ser film eller spiller spil i dagslys, men har en uheldig effekt på sortniveauet. Så når man dæmper belysningen i rummet, bliver billedet lidt fladt. Nattehimlen bliver ikke sort nok, og stjernernes lysstyrke er ikke stærk nok til at kompensere for det.  

Konklusion

Som på alle projektorerne i testen er billedet fra NEC V302H skarpt, og der er ikke meget støj at se. I den henseende er niveauet i prisklassen hævet i forhold til tidligere. Der, hvor NEC’s projektor har problemer, er med niveauet af rød. Der er ikke nok, hvilket gør, at ørkensand bliver for grønligt og får for lidt varme. Det går igen i ansigter, og rødt og orange sollys brænder ud i gul og hvid. Sortniveauet er også lidt blegt, hvilket der til dels kompenseres for med højere lysstyrke, men ikke helt. Projektoren er samlet set godkendt – fire svage stjerner.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på NEC V302H
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: DLP, 1080p, 3D
  • Lysstyrke: 3000 lumen
  • Kontrast: 8000:1 (dynamisk)
  • HDMI: 2 x HDMI (MHL)
  • Afstand til 100": 3,32-4,06 m
  • Lampe: 6.000 timer (øko)
  • Blæserstøj: 32 dB (øko)
Pris: 7600,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-