annonse
annonse

Samsung UBD-K8500

Hurtig og brugervenlig

Vil du have en dedikeret 4K Blu-ray-afspiller til en rimelig pris, så er Samsung et oplagt valg.

Lyd & Billede mener

Samsungs afspiller er hurtig og nem at betjene, og giver fremragende billedkvalitet med både Ultra HD og traditionel Blu-ray.
Lidt spinkel byggekvalitet og lidt for simpel fjernbetjening sammenlignet med Panasonics flagskib.

Da de allerførste 4K Blu-ray-titler dukkede op i butikkerne, var det Samsung, der havde æren af at starte ballet med branchens første Ultra HD Blu-ray-afspiller. I virkeligheden var det lidt overraskende, at Samsung formået at “kuppe” lanceringen foran højtprofilerede producenter som Panasonic og Sony, og grunden til det finder vi i disse ord: High Dynamic Range.

UHD Blu-ray er nemlig den bedste kilde til HDR-videomateriale og egner sig perfekt til at demonstrere Samsungs nye tv’er. For én ting er sikkert: Hvis du virkelig vil se, hvad det nye format har at byde på, har du brug for et tv, der formår at gengive HDR.

 

Design

UBD-K8500 er en slank og kompakt afspiller med buet design, der er lavet til at matche Samsungs buede tv-skærme. Den lidt originale facon gør, at den adskiller sig fra traditionelle Blu-ray-afspillere. Når det er sagt, så kan den virke lidt “letvægtig”, når man tager og føler på den. Byggekvaliteten er selvfølgelig lidt mere spinkel end på Panasonics flagskib.

 

Brugervenlighed og funktioner

Fjernbetjeningen er minimalistisk og simpel, med kun de mest nødvendige knapper. Samsung gætter nok på, at mange hellere vil styre afspilningen med tv’ets fjernbetjening.

Vi bemærker straks, at Samsung UBD-8500 er meget hurtig både ved opstart og afspilning. Såvel UHD-disks som almindelige Blu-rays indlæses mærkbart hurtigere end på konkurrenterne. Afspilleren reagerer desuden hurtigere på fjernbetjeningssignalerne, også når vi bruger tv’ets egen fjernbetjening (via HDMI CEC).

Ud over at afspille disks har UBD-K8500 meget andet indhold at byde på. Her finder man nemlig mange af de samme apps som i Samsungs Smart Hub, inklusive Viaplay, Vimeo og selvfølgelig YouTube og Netflix. De to sidstnævnte er begge i 4K-version, men i øjeblikket uden understøttelse af HDR.

 

Billedkvalitet

Første gang vi testede Samsung UBD-K8500, var med et lille bundt tidlige UHD-titler (bl.a. The Martian), hvor billedkvaliteten ikke var helt så imponerende. Siden da er der kommet en række nye, spændende titler at vælge imellem. Deriblandt film som The Revenant og Deadpool, hvor den barberbladsskarpe billedkvalitet er bevaret gennem hele produktionen. Og har man ikke set disse film før, er det her afgjort måden at se dem på!

UBD-K8500 leverer virkelig varen med et detaljeret og dybdeskarpt billede, der går langt ud over, hvad man oplever fra almindelig Blu-ray – eller streaming, for den sags skyld. Både skarphed og farvedybde får et mærkbart løft.

  • UHD Blu-ray-afspiller
  • 2 x HDMI (2.0a) ud (main + sub/audio only)
  • Optisk ud
Pris: 2999,-