annonse
annonse
annonse

Xbox One S

To fluer med ét smæk

Med Microsofts opdaterede Xbox One S kan du nyde både spil og film i HDR-kvalitet.

Fremragende billedkvalitet og en række avancerede funktioner gør den til en værdig Blu-ray-udfordrer.
Fremragende billedkvalitet og en række avancerede funktioner gør den til en værdig Blu-ray-udfordrer.

Man kan sige meget om spilkonsoller som PlayStation og Xbox, men de har uden tvivl betydet meget for dvd og Blu-rays succes. Ingen kan nægte, at de mange millioner konsoller verden over har hjulpet betragteligt på salget af film!

Nu er det så Microsofts tur – den nye Xbox One S er nemlig den første spilkonsol, der understøtter UHD Blu-ray. Med tiden vil vi også få spilgrafik at se med HDR, men så i opskaleret (HD til 4K) form. I denne test har vi først og fremmest koncentreret os om funktionaliteten som Blu-ray- og medieafspiller.

 

Ny version af Xbox One

Xbox One S er en opdateret version af Xbox One fra 2014. Den kommer med en række store og små forbedringer, men den allervigtigste i denne sammenhæng er altså muligheden for at afspille Ultra HD Blu-ray-film.

Den nye Xbox-model har alt, hvad der skal til for at være en fuldblods UHD-afspiller, herunder de nyeste HDMI-udgange med understøttelse af HDR. Den opdaterede S-model er skrumpet betydeligt i forhold til originalen og kan placeres liggende eller stående. Desuden har den fået intern strømforsyning, hvilket gør den til en mere elegant pakke end forgængeren.

Du må dog leve med lidt støj: Indbygget harddisk og kraftigere ventilator gør, at Xbox laver lidt mere lyd end de andre afspillere. Dog ikke i generende grad.

 

Brugervenlighed og funktioner

En spilkonsol som Xbox One S er selvfølgelig noget helt andet end de traditionelle Blu-ray-afspillere, og det mærker vi allerede fra starten. Den grafiske brugerflade er langt mere avanceret, og med sin seje hardware byder Xbox på helt andre muligheder, også som allround medieafspiller. Men så må man til gengæld leve med lidt mere computeragtige kvaler.

Det første, der møder os, er som forventet en større firmware-opdatering (på hele 1 gigabyte). Derfra måtte vi logge os ind med en Microsoft-konto, før vi kunne gøre os bekendt med Xbox-universet, som bugner af spil, apps og anden software til download. Selv softwaren til at læse Blu-ray-disks skal downloades, men er heldigvis gratis.

Efter lidt ventetid i startfasen kunne vi konstatere, at alt fungerede, som det skulle. Xbox One S registrerede, at den var sluttet til et kompatibelt 4K HDR-tv, og skiftede derfor automatisk til den rigtige opløsning og kvalitet. Ud over UHD Blu-ray understøtter den også Netflix med HDR. Andre interessante apps inkluderer Viaplay og C More, for bare at nævne nogle få. Man kan mærke, at apps indlæser og arbejder lynhurtigt.

Den største forskel mellem Xbox og de to Blu-ray-konkurrenter fra Samsung og Panasonic ligger i betjeningen. At styre afspilning, skifte scene osv. via controlleren er unægtelig lidt mere bøvlet, indtil man bliver vant til det.

 

Billedkvalitet

Vi koblede Xbox One S op side om side med Panasonic DMP-UB900 på hver sin identiske HDR-skærm. Den første film var superheltekomedien Deadpool om den dubiøse antihelt af samme navn, spillet af Ryan Reynolds. En lidt anderledes superheltefilm med spektakulære (og blodige) kampscener, der tager sig rigtig godt ud i 4K-opløsning.

Xbox One S får virkelig de intrikate detaljer i Deadpools dragt frem såvel som de mange nuancer af rød, filmen har at byde på (tro os, der er meget blod). Billedkvaliteten fra Xbox One S er virkelig lækker og ser ikke ud til at stå tilbage for Panasonics flagskib, som koster væsentlig mere. Skarpheden og fraværet af støj er overbevisende.

Derefter skiftede vi til Oscar-vinderen The Revenant med Leonardo DiCaprio. Denne film har en mere nedtonet, realistisk handling kombineret med imponerende HDR-effekter. Ingen tvivl her heller: Xbox leverer varen i form af blændende lysstyrke, når kameraet f.eks. opfanger solglimt mellem træerne.

 

Lydkvalitet

Xbox har ingen analoge lydudgange. Derimod har den (ligesom Samsung og Panasonic) to HDMI-udgange med mulighed for adskille video- og audiosignalet til hver sit kabel.

RETTELSE: Xbox One S har henholdsvis 1 HDMI-indgang og 1 udgang, ikke dobbelt HDMI ud. Lyd & Billede beklager fejlen.

 

Konklusion

Xbox One S er måske på udebane, når den sammenlignes med dedikerede UHD Blu-ray-afspillere som Samsung og Panasonic, men den har bestemt ikke noget at skamme sig over.

Bortset fra lidt uundgåelige spilkonsol-tendenser er det en fuldgod medieafspiller, der kan holde trit med de allerbedste. Læg hertil den fremtidige mulighed for spilgrafik i HDR (som vi glæder os til at teste), og Xbox One S fortjener afgjort en anbefaling.

Man kan sige meget om spilkonsoller som PlayStation og Xbox, men de har uden tvivl betydet meget for dvd og Blu-rays succes. Ingen kan nægte, at de mange millioner konsoller verden over har hjulpet betragteligt på salget af film! Nu er det så Microsofts tur – den nye Xbox One S er nemlig den første spilkonsol, der understøtter UHD Blu-ray. Med tiden vil vi også få spilgrafik at se med HDR, men så i opskaleret (HD til 4K) form. I denne test har vi først og fremmest koncentreret os om funktionaliteten som Blu-ray- og medieafspiller.  

Ny version af Xbox One

Xbox One S er en opdateret version af Xbox One fra 2014. Den kommer med en række store og små forbedringer, men den allervigtigste i denne sammenhæng er altså muligheden for at afspille Ultra HD Blu-ray-film. Den nye Xbox-model har alt, hvad der skal til for at være en fuldblods UHD-afspiller, herunder de nyeste HDMI-udgange med understøttelse af HDR. Den opdaterede S-model er skrumpet betydeligt i forhold til originalen og kan placeres liggende eller stående. Desuden har den fået intern strømforsyning, hvilket gør den til en mere elegant pakke end forgængeren. Du må dog leve med lidt støj: Indbygget harddisk og kraftigere ventilator gør, at Xbox laver lidt mere lyd end de andre afspillere. Dog ikke i generende grad.  

Brugervenlighed og funktioner

En spilkonsol som Xbox One S er selvfølgelig noget helt andet end de traditionelle Blu-ray-afspillere, og det mærker vi allerede fra starten. Den grafiske brugerflade er langt mere avanceret, og med sin seje hardware byder Xbox på helt andre muligheder, også som allround medieafspiller. Men så må man til gengæld leve med lidt mere computeragtige kvaler. Det første, der møder os, er som forventet en større firmware-opdatering (på hele 1 gigabyte). Derfra måtte vi logge os ind med en Microsoft-konto, før vi kunne gøre os bekendt med Xbox-universet, som bugner af spil, apps og anden software til download. Selv softwaren til at læse Blu-ray-disks skal downloades, men er heldigvis gratis. Efter lidt ventetid i startfasen kunne vi konstatere, at alt fungerede, som det skulle. Xbox One S registrerede, at den var sluttet til et kompatibelt 4K HDR-tv, og skiftede derfor automatisk til den rigtige opløsning og kvalitet. Ud over UHD Blu-ray understøtter den også Netflix med HDR. Andre interessante apps inkluderer Viaplay og C More, for bare at nævne nogle få. Man kan mærke, at apps indlæser og arbejder lynhurtigt. Den største forskel mellem Xbox og de to Blu-ray-konkurrenter fra Samsung og Panasonic ligger i betjeningen. At styre afspilning, skifte scene osv. via controlleren er unægtelig lidt mere bøvlet, indtil man bliver vant til det.  

Billedkvalitet

Vi koblede Xbox One S op side om side med Panasonic DMP-UB900 på hver sin identiske HDR-skærm. Den første film var superheltekomedien Deadpool om den dubiøse antihelt af samme navn, spillet af Ryan Reynolds. En lidt anderledes superheltefilm med spektakulære (og blodige) kampscener, der tager sig rigtig godt ud i 4K-opløsning. Xbox One S får virkelig de intrikate detaljer i Deadpools dragt frem såvel som de mange nuancer af rød, filmen har at byde på (tro os, der er meget blod). Billedkvaliteten fra Xbox One S er virkelig lækker og ser ikke ud til at stå tilbage for Panasonics flagskib, som koster væsentlig mere. Skarpheden og fraværet af støj er overbevisende. Derefter skiftede vi til Oscar-vinderen The Revenant med Leonardo DiCaprio. Denne film har en mere nedtonet, realistisk handling kombineret med imponerende HDR-effekter. Ingen tvivl her heller: Xbox leverer varen i form af blændende lysstyrke, når kameraet f.eks. opfanger solglimt mellem træerne.  

Lydkvalitet

Xbox har ingen analoge lydudgange. Derimod har den (ligesom Samsung og Panasonic) to HDMI-udgange med mulighed for adskille video- og audiosignalet til hver sit kabel. RETTELSE: Xbox One S har henholdsvis 1 HDMI-indgang og 1 udgang, ikke dobbelt HDMI ud. Lyd & Billede beklager fejlen.  

Konklusion

Xbox One S er måske på udebane, når den sammenlignes med dedikerede UHD Blu-ray-afspillere som Samsung og Panasonic, men den har bestemt ikke noget at skamme sig over. Bortset fra lidt uundgåelige spilkonsol-tendenser er det en fuldgod medieafspiller, der kan holde trit med de allerbedste. Læg hertil den fremtidige mulighed for spilgrafik i HDR (som vi glæder os til at teste), og Xbox One S fortjener afgjort en anbefaling.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Xbox One S
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 2 terabyte harddisk
  • HDMI ud
  • HDMI ind
  • HDMI-kabel medfølger
  • 1 x controller
  • IR out
  • Optisk S/PDIF
  • Wi-Fi, Ethernet
Pris: 3199,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-