annonse
annonse
annonse

Xtreamer Wonder

Gør dit tv smart med et snuptag

Android-medieboks, der kan klare alle formaterne.

Den klarer alle de video- og lydformater, man kan komme i tanke om, kører Android-spil problemfrit og fungerer som portal for streaming-tjenester. Og “luftmusen” fungerer faktisk fint.
Ingen understøttelse af 4K og ingen intern lagring.

Først blev telefonen smart, og ingen af os, der nu går rundt med en computeriseret telefon i lommen, ville drømme om at gå tilbage. Nu er det fjernsynets tur. Surf på nettet, adgang til streaming-tjenester og spil på skærmen er alternativer til broadcastet tv. Man kan selvfølgelig gøre det samme på sin tablet, telefon eller computer. Men den har bare ikke en 40 tommers skærm og en strategisk placeret sofa lige ved siden af.

Hvis du ikke har et bundt tusindlapper, der står smart-tv på, kan en ekstern boks bringe det gamle husalter med på noderne. Der findes nogle stykker, hvoraf Apple TV er den mest populære. Et mindre kendt bud er den Android-baserede Xtreamer Wonder.

Xtreamer Wonder kunne efter udseendet at dømme være en trådløs router eller en DSL-boks: En flad boks med afrundede former og en højglanssort plast-finish af den type, der begynder at tiltrække ridser og fingeraftryk, i det øjeblik man piller den beskyttende plastfolie af.

 

Understøtter H.265 i hardware

Der er tre USB-indgange på siden af enheden. Den ene er på forhånd optaget af den medfølgende Air Mouse, som er en fjernbetjening med indbygget mus, så man kan navigere på brugerfladen. Det kræver lidt tilvænning at styre musemarkøren i den tomme luft, men ikke så meget, som man skulle tro.

De øvrige USB-indgange kan bruges til at tilslutte eksterne harddiske eller USB-nøgler, så film- og musiksamlingen er lige ved hånden.

Xtreamer Wonder kan afspille et imponerende udvalg af videoformater, fra antikke VCD- og MPEG-filer over VOB (dvd) og MP4 til den seneste H.265 HEVC-standard, der giver op til dobbelt så god kompression som “gammeldags” H.264.

Skulle man ønske mere, end prisen berettiger til, ville det være 4K-understøttelse. Her må man dog kigge i retningen af storebror Xtreamer Prodigy, som endnu ikke findes på det skandinaviske marked.

Xtreamer Wonder kan bruges til hvad som helst. Da den i realiteten er en komplet Android-baseret computer, kan man tilsætte tastatur og en mere konventionel mus via USB eller Bluetooth og bruge den til surf, mail og kontorarbejde i Google Docs. Forbinder man en spil-controller, har man en konsol.

Hos de fleste vil den dog nok blive brugt som bindeled mellem streaming-tjenester og fjernsyn samt til at afspille “fundne” videofiler fra nettet – og begge dele klarer den eksemplarisk og problemfrit.

 

Konklusion

Xtreamer Wonder er en glimrende medieboks og “smart-adapter” til tv’et. Den kan alt det, der er behov for, og til en pris, der ikke sprænger budgettet. Da enheden kører Android, er der ingen mangel på apps. Muligheden for højkomprimeret video er en ekstra lækkerbisken.

xstreamer_wonder2

Først blev telefonen smart, og ingen af os, der nu går rundt med en computeriseret telefon i lommen, ville drømme om at gå tilbage. Nu er det fjernsynets tur. Surf på nettet, adgang til streaming-tjenester og spil på skærmen er alternativer til broadcastet tv. Man kan selvfølgelig gøre det samme på sin tablet, telefon eller computer. Men den har bare ikke en 40 tommers skærm og en strategisk placeret sofa lige ved siden af. Hvis du ikke har et bundt tusindlapper, der står smart-tv på, kan en ekstern boks bringe det gamle husalter med på noderne. Der findes nogle stykker, hvoraf Apple TV er den mest populære. Et mindre kendt bud er den Android-baserede Xtreamer Wonder. Xtreamer Wonder kunne efter udseendet at dømme være en trådløs router eller en DSL-boks: En flad boks med afrundede former og en højglanssort plast-finish af den type, der begynder at tiltrække ridser og fingeraftryk, i det øjeblik man piller den beskyttende plastfolie af.  

Understøtter H.265 i hardware

Der er tre USB-indgange på siden af enheden. Den ene er på forhånd optaget af den medfølgende Air Mouse, som er en fjernbetjening med indbygget mus, så man kan navigere på brugerfladen. Det kræver lidt tilvænning at styre musemarkøren i den tomme luft, men ikke så meget, som man skulle tro. De øvrige USB-indgange kan bruges til at tilslutte eksterne harddiske eller USB-nøgler, så film- og musiksamlingen er lige ved hånden. Xtreamer Wonder kan afspille et imponerende udvalg af videoformater, fra antikke VCD- og MPEG-filer over VOB (dvd) og MP4 til den seneste H.265 HEVC-standard, der giver op til dobbelt så god kompression som “gammeldags” H.264. Skulle man ønske mere, end prisen berettiger til, ville det være 4K-understøttelse. Her må man dog kigge i retningen af storebror Xtreamer Prodigy, som endnu ikke findes på det skandinaviske marked. Xtreamer Wonder kan bruges til hvad som helst. Da den i realiteten er en komplet Android-baseret computer, kan man tilsætte tastatur og en mere konventionel mus via USB eller Bluetooth og bruge den til surf, mail og kontorarbejde i Google Docs. Forbinder man en spil-controller, har man en konsol. Hos de fleste vil den dog nok blive brugt som bindeled mellem streaming-tjenester og fjernsyn samt til at afspille “fundne” videofiler fra nettet – og begge dele klarer den eksemplarisk og problemfrit.  

Konklusion

Xtreamer Wonder er en glimrende medieboks og “smart-adapter” til tv’et. Den kan alt det, der er behov for, og til en pris, der ikke sprænger budgettet. Da enheden kører Android, er der ingen mangel på apps. Muligheden for højkomprimeret video er en ekstra lækkerbisken. xstreamer_wonder2
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Xtreamer Wonder
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • CPU/GPU: 2 GHz Cortex A9 S812 quad-core / Mali 850 octa-core
  • Hukommelse: 2 GB DDR3 / 16 GB lager
  • Styresystem: Android 4.4
  • Videoformater: H.265 (HEVC), AVI, RM, RMVB, MKV, WMV, MOV, MP4, WEBM, VCD, VOB, MPEG 1-2, FLV, ASF, TS, TP, 3GP
  • Lydformater: Dolby True HD, DTS HD Master Audio, MP3, WMA, WMV, APE, OGG, FLAC, AAC
  • Dolby Digital & DTS Master Audio 5ch output, 5CH & 7CH pass-through
  • Tilslutning: HDMI 1.4, optisk digital, 3 x USB, analog lyd (3,5 mm stereo mini-jack), Ethernet, MicroSD-kortlæser
  • Trådløst: AirPlay, DLNA, Wi-Fi 802.11n, Miracast, Bluetooth 4.0
  • Mål og vægt: 16,6 x 2,8 x 13,8 cm / 190 g
Pris: 999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-