annonse
annonse
annonse

Denon AVR-X2000

Højopløst musikalitet

Med testens laveste pris er Denon AVR-X2000 en behagelig overraskelse. Den har kræfter nok, men det er først og fremmest opløsningen, der imponerer.

Finmasket lyd AirPlay Brugervenlighed
Mangler lidt punch Ingen pladespiller-indgang

Denons receiver kan ligesom de andre streame musik via DLNA eller AirPlay, den har internetradio og kan fjernstyres fra en smartphone med Android eller iOS.

Receiveren har testens mest overskuelige bagpanel og er dermed den, der er letteste at tilslutte. Ikke kun fordi den er minimalistisk med hensyn til ind- og udgange (mens der er rigeligt med HDMI-tilslutninger), men også fordi skriften er stor.

Autokalibreringen er af typen Audyssey MultEQ XT, som er ganske avanceret og kan korrigere for op til otte siddepositioner, hvor man anbefaler mindst seks. Sæt gerne mikrofonen på et stativ, før du går i gang.

Lydkvalitet
Dynamic EQ og Dynamic Volume skal slås fra efter autokalibrering, da de gør lydbilledet grødet. Vi kunne hurtigt konstatere, at subwoofer-kanalen var for svulstig og mellemtonen for tynd, hvilket gav uldne dialoger. Den dynamiske kontrast var også flad. De to funktioner kan være en fordel, når man ser film på lav volumen, men ellers ikke.

Slå dem fra, og der kommer straks andre boller på suppen. Mellemtonen kommer bedre frem, subwooferen bliver mere tilbageholdende og blander sig mere i lydbilledet. Og dynamikken bliver langt bedre!

Denon_AVR-X2000_bakside

Lyden kan bedst beskrives som naturlig og varm. Film i surround får et meget sammenhængende lydbillede med velartikulerede dialoger, der aldrig bliver krasse. Lydbilledet er stort og fyldigt. Der mangler bare lidt råstyrke, og receiveren bliver noget stakåndet, når den skal puste liv i store højttalere i et dedikeret hjemmebiografrum. Men i en normal stue får den mere end nok af gnisten frem, samtidig med at den har godt greb om opløsningen, der er så vigtig på alt andet end “blockbuster” actionfilm.

Musik gengives med en fin og åben lyd på stemmer og instrumenter. Alt lyder naturligt og står velordnet i forhold til hinanden. Lydbilledet er ikke så kontrastfuldt som med Sony STR-DN1040, men alt i alt er vi godt tilfredse med, hvad Denon gør for så lidt penge. Især opløsningen i diskantområdet er vi glade for, og samlet står Denon ikke tilbage for Pioneer VSX-1123.

Bedste pris på Denon AVR-X2000
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 8 x HDMI ind (MHL foran), 1 x HDMI ud
  • 3D og 4K opskalering
  • 7 x 100 W (6 ohm)
  • DCAC højttalerkalibrering
  • Trådløst netværk og Bluetooth
  • AirPlay og DLNA
  • Fjernbetjenings-app til iOS og Android
Pris: 4499,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-