annonse
annonse

Test: 2Sense Cone 65

Vaffel med cool design

2Sense Cone 65
2Sense Cone 65

Nye og gamle ideer mødes i spændende debutmodel fra ny dansk højttalerproducent – som med garanti ikke bliver væk i indretningen.

Lyd & Billede mener

Stort og åbent lydbillede. Velopløst gengivelse og glimrende 3D-perspektiv. Designet er gennemtænkt og udfordrende.
Ingen trådløs tilslutning eller streaming. De koster ret mange penge! Bassen kunne være fastere. Lyden påvirkes af rummet.

 

Lyden af 2Sense Cone 65

Rundstrålende højttalere har ofte et stort og åbent, men også upræcist lydbillede, der samtidig er meget påvirkeligt af rummets akustik. Det er imidlertid lykkedes for 2Sense at få perspektivet godt under kontrol, uden tvivl takket være den indbyggede spredelinse, der giver et forholdsvis homogent lydfelt 180 grader fremad foran højttaleren, men begrænser spredningen bagud og i det lodrette plan.

2Sense Cone 65 tegner som nævnt et stort rum op. Live-optagelser lyder til at være placeret for enden af stuen. Selv om stuens akustik spiller med, formår højttalerne heldigvis at formidle optagerummets akustik, så der er tydelig forskel på jazzklubstemningen på “Confessin’” fra Jazz at the Pawnshop og et stort orkester på “Fishing Junks at Sunset” fra Jean-Michel Jarres The Concerts in China.

Synet af en enlig koaksialenhed giver nok ubevidst den tanke, at højttaleren ikke kan spille diskant. Hvilket selvfølgelig er forkert, da der er tale om en helt normal dome-diskant, der bare er sammenbygget med bas-enheden. Og diskant spiller den så glimrende. Små bækken- og highhat-detaljer står klart frem.

Mellemtonegengivelsen er lige så fin som diskanten. Sangstemmer står rent og ufarvet i perspektivet, befriet for “kasselyd”. Det kan godt gøres bedre, f.eks. på den ligeledes aktive Dynaudio Focus 20 XD, men vi er stadig i den rigtig pæne klasse. Og designet og de små styktal skal immervæk lægges på prisen.

Bas er der også i isvaflen. Den lille 6,5 tommers enhed spiller fint en mellemstor stue på 30 kvadratmeter op. Sikkert hjulpet på vej af DSP’en i den aktive højttaler. Der er heller ikke problemer med at spille højt. Bassen kunne dog godt være fastere. Her kommer den lille 45 watt forstærker nok til kort. Men det er først ved høj lyttestyrke.

Præcisionen er rigtig god på 2Sense Cone 65. På Roger Waters’ “Three Wishes”, som er indspillet med 3D-teknikken QSound, kommer effektlydene langt uden for stereobilledet – og et godt stykke hen mod bagvæggen. Det plejer at vidne om, at der styr på faseforholdene.

Alt i alt er 2Sense Cone 65 en højttaler, der gør det meste rigtig godt, og som lydmæssigt kan bide de store producenter i haserne. Uden måske at overhale dem. Skal jeg pege på et svagt punkt (og det er jo derfor, du har læst testen helt hertil), kan de aktive konkurrenter i prisklassen tilbyde indbygget trådløs forbindelse og evt. også streaming. På Cone 65 kræver det et ekstra apparat, f.eks. en netværksafspiller som Marantz ND8006.

2Sense Cone 65 fås også i sort, men det bliver den ikke diskret af. Foto: 2Sense Speakers.

 

Konklusion

2Sense Cone 65 er en interessant debut i den danske højttalerverden. Det er forfriskende at se en producent, der tør gribe tingene an på en så radikalt anderledes måde. Især når det lykkes, som det er tilfældet her.

Designet vil bjergtage nogle, mens andre vil slå korsets tegn for sig. Tilhører man den første gruppe, vil prisen synes rimelig – for design koster. Lydmæssigt er den unikke konstruktion vellykket og på et kvalitetsniveau, hvor den bestemt skal tages med i seriøs overvejelse.

Bestykning: 6,5″ koaksial m. integreret dome-diskant

Konstruktionsprincip: Lukket, aktiv

Frekvensområde: 46 Hz – 20 kHz (-2 dB)

Indbygget forstærkereffekt: 90 W (bas), 45 W (diskant), klasse D

Delefilter: 2,5 kHz, DSP-baseret

Indgange: Analog (stereo RCA), optisk digital (2 x TOSLINK), koaksial digital (RCA), USB

Udgange: Subwoofer, 80 Hz (RCA)

Opløsning: 24 bit/192 kHz

Mål og vægt: 23 x 52 x 23 cm / 9 kg

Gulvstandere: 25 x 62 x 25 cm

Finish: Sort, hvid, aubergine, guld

Web: 2sensespeakers.com

Pris: 34.900,-