annonse
annonse
annonse

3 soundbars (næsten)

Lækre soundbars løfter oplevelsen

Mød to soundbars og en lydsokkel, der taler tv’ets formsprog – og løfter lydoplevelsen.

Alle, der har læst vores blad, ved hvad vi mener om tv’ers indbyggede højttalere. De stinker. Ikke alene er et tv magtesløst over for at genskabe bas, det har som regel også højttalerne monteret på bagsiden, så de luftige overtoner spiller ind mod væggen i stedet for ud mod lytteren. Resultatet er, at det ud over at lyde fesent også lyder grødet. Dårlig kombination!

Det har stadig flere mennesker opdaget, og da soundbars og lydsokler er den nemmeste måde at forbedre lyden fra fjernsynet på, er salget af dem steget dramatisk de seneste år. Mange nye tv-kunder skynder sig at købe en soundbar med det samme, lige så selvfølgeligt som et ekstra HDMI-kabel eller et vægbeslag.

Et premium-tv kræver premium-lyd
Mens der ikke er nogen tvivl om, at en hvilken som helst soundbar løfter lydkvaliteten i forhold til tv’ets egen begrædelige indsats på området, er det ikke alle, der lyder lige godt. Og hvis man har et premium-tv af den lækre slags og ikke vil ødelægge formsproget med en plastickasse af en soundbar eller lydsokkel, så vil en af de tre i denne test være et bedre valg.

Her har vi nemlig fundet to soundbars og en lydsokkel, der alle er designet med et stilfuldt formsprog. De er ikke lige så billige som markedets mange plastprodukter, da der er anvendt mere eksklusive materialer. Både udenpå og indeni. Udenpå for at give en bedre byggekvalitet og et lækkert formsprog, og indeni for at løfte lydkvaliteten yderligere.

Ikke separat subwoofer
Fordi udseendet er et vigtigt element i disse produkter, er der ingen separat, kasseagtig subwoofer til at håndtere baseffekterne; i stedet er bashøjttalerne indbygget i selve soundbaren eller lydsoklen. De går ikke lige så dybt i basområdet som en separat subwoofer, men baskvaliteten er bedre og mere lineær end på de billige soundbars med ditto billige subs.

Musik-streaming
Alle tre produkter har en eller anden form for trådløs lydafspilning fra mobiltelefon, tablet eller computer.

Geneva og Dali har den mest simple og bruger Bluetooth til streamingen. Libratone Diva har også Bluetooth, men desuden trådløs internettilslutning, så man kan streame med højere lydkvalitet via AirPlay (gælder iPhone, iPad og iTunes) eller streame musik fra en Android- eller Windows-telefon eller en netværks-pc via DLNA. I så fald skal man bruge en DLNA-app for at styre musikken, f.eks. Avia Media Player eller UPnPlay.

Ingen surround-funktion
Når al lyden kommer forfra, siger det sig selv, at man ikke kan få ordentlig surround-lyd. Testens produkter er også lavet af lidt smallere producenter, der har sparet de udgifter, de skulle have betalt for at understøtte lydformater som Dolby Digital og DTS via digitalindgangen. Hvilket betyder, at hvor soundbars fra store producenter får et flersporssignal ind og dermed kan anvende DSP-processering for at skabe en illusion af surround-sound, så modtager produkterne i testen kun et rent stereosignal (PCM) og kan dermed ikke skabe det samme store lydbillede.

Fjernbetjening
Både testens soundbars og lydsoklen kan fjernstyres, men på lidt forskellig vis. Libratone Diva har ikke en medfølgende fjernbetjening, men en gratis app, der forvandler mobilen til fjernbetjening. Alternativt kan soundbaren nemt læres op til at forstå kommandoer fra tv’ets remote. Dali Kubik One kan læres op på samme måde og har desuden en medfølgende fjernbetjening (hvis man da kan kalde den lille tingest det).

Lydsoklen Geneva Model Cinema har en smart fjernbetjening i aluminium. Den skal bruges, da produktet ikke kan læres op til at modtage kommandoer fra tv’ets fjernbetjening.

Design koster
Man skal være klar over, at man betaler ekstra for udseendet her, så hvis man kun er interesseret i den bedst mulige lyd for pengene, findes der billigere alternativer. F.eks. lydsoklen Canton DM 50, der i øjeblikket fås til under 3.000 kroner eller soundbaren Samsung HW-H750/751 til 4.490 kroner, som har separat subwoofer.

Soundbar eller lydsokkel?
Forskellen på en soundbar og en lydsokkel er, at soundbaren er meget tyndere og primært lavet til vægmontering under tv’et, mens lydsoklen er dybere og kan placeres på et tv-bord med fjernsynet ovenpå. Dermed dækker soklen ikke den nederste del af tv’et – i modsætning til en soundbar, der ved tilsvarende bordplacering kan obstruere fjernbetjeningssignalet.

Bedste pris på 3 soundbars (næsten)
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.