annonce
annonce

Test: DALI Spektor 2

Kompromiskunstværk

April 2018
DALI Spektor 2
April 2018
DALI Spektor 2

DALI Spektor 2 er så billig, at du har råd til at købe et ekstra sæt til børneværelset eller campingvognen – og så god, at du bør gøre det.

Lyd & Billede mener

Neutral lyd med fremragende og nuanceret mellemtone og en bas, der giver større og dyrere højttalere noget at leve op til.
Bassen kunne være mere præcis, og store komplekse orkesterværker er ikke Spektor 2’s livret. Men når man tænker på prisen, er der intet at klage over!

Bassen er – med hjælp fra rummet – velafbalanceret, og den lille enhed arbejder hårdt, når der skrues op for “Right Hand Man” fra Hamilton. Men det lykkes. DALI anbefaler en forstærker på 25-100 watt. Men skal der spilles bare rimelig højt, er 100 watt på ingen måde i overkanten, da den gode bas er opnået på bekostning af følsomheden.

Diskanten er udmærket og let, men det virker, som om den ultralette 25 mm dome kommer på hårdt arbejde, når musikken bliver kompliceret, og lydtrykket kommer i vejret. Det giver en lidt skarp karakter.

I sin åbne spillestil minder DALI Spektor 2 lidt om Elipson Prestige Facet 8B, hvilket ikke er dårligt, da sidstnævnte koster tre gange så meget – og stadig er billig! Man må dog undvære evnen til at spille højt.

DALI Spektor 2 kan også fås i sort. Foto: DALI

Konklusion

DALI Spektor 2 ligger prismæssigt i klassen lige over supermarkedets tilbudshylder, men den har meget mere at byde på. Med en solid forstærker til at sparke liv i den får man en højttaler, der lyder både større og dyrere, end den er. Den smukke og nuancerede mellemtone klæder akustisk musik perfekt, men den har også bas nok til at spille rock – i et mindre lokale.

Selv om både lydtryk og overblik er begrænset, er Spektor 2 en fremragende lille højttaler, der kan give en smag af hi-fi til det første stereoanlæg.

Selv om både lydtryk og overblik er begrænset, er Spektor 2 en fremragende lille højttaler, der kan give en smag af hi-fi til det første stereoanlæg

Bestykning: 5,25" bas/mellemtone, 1" soft-dome diskant

Konstruktionsprincip: Basrefleks

Frekvensområde: 54 Hz – 26 kHz (-3 dB)

Delefrekvens: 2600 Hz

Følsomhed: 84,5 dB

Anbefalet forstærkereffekt: 25-100 W

Impedans: 6 ohm

Mål: 17 x 29,2 x 23,8 cm

Vægt: 4,2 kg

Finish: Sort ask, valnød (vægbeslag og gummifødder medfølger)

Pris: 1998,-

Flere tests:

Tangent X6BT Phono

Let samlivspartner

Tangent har lavet en gulvhøjttaler, der kan fungere som et komplet anlæg – og blive bedste ven med dit tv.

Aiwa Exos-9

Ude dårligt, hjemme godt

Braven BRV-XXL

Alsidig under panseret

Sony GTK-XB60

Mere blink end dunk

Vooni Boombox

Større er ikke bedre

Ligesom de mange løfter i TV-Shop er Boombox for god til at være sand.

JBL Boombox

Small box, big boom

6 trådløse boomboxes

Boomboxen er tilbage!

SVS SB-4000

Amerikansk lowrider

Riva WAND

Ubundet og vellydende