annonce
annonce

test: Geneva Acoustica Lounge

Oktober 2017Geneva Acoustica Lounge

Den bedste kompakte designhøjttaler

Acoustica Lounge er lille og lækker, men spiller med selvsikker autoritet og koster mindre, end man skulle tro.

Raffineret og afbalanceret lydbillede med fyldig klang og heftig bas. Rigtig god pris for så gennemført kvalitet.
Hverken Wi-Fi eller understøttelse af multirum.

Normalt har vi ikke særlig høje forventninger til de Bluetooth-højttalere, vi får ind til test. De fleste af dem er bikset sammen af støbt plastic, nogle gange billigt letmetal, og pænt pakket ind i en blank æske. Undtagelsen er, når der dukker højttalere op fra schweiziske Geneva. De lægger gerne lidt mere arbejde i lyden end mange andre og klarer sig ofte godt i tests.

De har gennemgået en stilmæssig forandring siden de første firkantede højttalere i blank lak eller træfinér. Tag f.eks. de runde AeroSphère-højttalere, som er Genevas multirumsløsning. Denne gang tager de designet i en ny retning med stramme linjer og det perforerede kunstlæder i flere farver, som debuterede på den lille radio Touring S.

Acoustica Lounge er den første højttaler i en ny serie og har børstet aluminium og farvet kunstlæder hele vejen rundt.

Kompakt og lækker

Det er en relativt kompakt højttaler – tænk Sonos Play:3 eller Bose SoundLink og stationær, ikke bærbar. Lounge, som er på størrelse med et lille A4-ark set forfra, skal placeres på en hylde eller et møbel, hvor lyden kan stråle uhindret ud i rummet.

Højttaleren har knapper på toppen for nem betjening og indgang til ekstern lydkilde via 3,5 mm minijack på bagsiden. Den har også et USB-stik, der kan oplade mobilen eller bruges til en Chromecast Audio-dongle for at få trådløs streaming.

Kvalitetsindtrykket er overbevisende, og højttaleren er lækker at se på. Man skal bare finde en passende farve, så smelter den godt ind i et moderne hjem.

Råsej og raffineret lyd

Acoustica Lounge har to højttaler-enheder samt en basrefleksport på bagsiden. En 19 mm diskant og en 100 mm bas-enhed giver et forbløffende sejt lydbillede. Den kompakte højttaler lyder virkelig som noget meget større og kan også spille højt. Ikke så øredøvende som en Klipsch- eller Naim-højttaler, men her er prisen også en helt anden.

Geneva siger, at Lounge-højttaleren kan klare bastoner ned til 50 Hz, hvilket er der, hvor den laveste oktav på et klaver ligger, og midt i stortrommers og elbassers område.

Det skulle selvfølgelig afprøves, så en jazztrio bestående af klaver, bas og trommer fik æren af at debutere på Acoustica Lounge. Og Keith Jarrett, Charlie Haden og Jack DeJohnette har aldrig lydt bedre på en lille Bluetooth-højttaler, i hvert fald så vidt jeg kan huske. Man kan følge hver en nuance i Steinway-klaveret fra top til bund og alle kontrabassens løb i de laveste oktaver – uden anstrengelse.

Der mangler måske lidt nuancer i diskanten sammenlignet med f.eks. Geneva Classic S og Audio Pro C5, hvilket giver en lidt mørkere klangbalance, men det gør ikke noget. For den stramme bas kommer med et stort lydbillede, der rummer masser af detaljer og giver en raffineret klang, som det nærmest er umuligt ikke at holde af. Det er næsten sensationelt, at højttaleren ikke koster mere.

En runde med Diana Krall samt en 180 graders vending til klassisk musik med sopraner, tenorer og strygere lød så overbevisende, at jeg tror, det må være den bedste Bluetooth-højttaler til prisen på markedet lige nu.

Konklusion

Geneva Acoustica Lounge er ikke særlig stor. Den koster heller ikke alverden. Men for pokker, sikke en lydkvalitet! Hvis der findes en bedre Bluetooth-højttaler til prisen, vil jeg gerne vide det. Indtil da er det her det bedste køb blandt små, stationære trådløse højttalere. Bare vælg farve, resten er der ikke så meget tvivl om.

picture1 picture2
<
>
Højttaleren fås i rødt, hvidt, sort eller brunt kunstlæder.
Normalt har vi ikke særlig høje forventninger til de Bluetooth-højttalere, vi får ind til test. De fleste af dem er bikset sammen af støbt plastic, nogle gange billigt letmetal, og pænt pakket ind i en blank æske. Undtagelsen er, når der dukker højttalere op fra schweiziske Geneva. De lægger gerne lidt mere arbejde i lyden end mange andre og klarer sig ofte godt i tests. De har gennemgået en stilmæssig forandring siden de første firkantede højttalere i blank lak eller træfinér. Tag f.eks. de runde AeroSphère-højttalere, som er Genevas multirumsløsning. Denne gang tager de designet i en ny retning med stramme linjer og det perforerede kunstlæder i flere farver, som debuterede på den lille radio Touring S. Acoustica Lounge er den første højttaler i en ny serie og har børstet aluminium og farvet kunstlæder hele vejen rundt.

Kompakt og lækker

Det er en relativt kompakt højttaler – tænk Sonos Play:3 eller Bose SoundLink og stationær, ikke bærbar. Lounge, som er på størrelse med et lille A4-ark set forfra, skal placeres på en hylde eller et møbel, hvor lyden kan stråle uhindret ud i rummet. Højttaleren har knapper på toppen for nem betjening og indgang til ekstern lydkilde via 3,5 mm minijack på bagsiden. Den har også et USB-stik, der kan oplade mobilen eller bruges til en Chromecast Audio-dongle for at få trådløs streaming. Kvalitetsindtrykket er overbevisende, og højttaleren er lækker at se på. Man skal bare finde en passende farve, så smelter den godt ind i et moderne hjem.

Råsej og raffineret lyd

Acoustica Lounge har to højttaler-enheder samt en basrefleksport på bagsiden. En 19 mm diskant og en 100 mm bas-enhed giver et forbløffende sejt lydbillede. Den kompakte højttaler lyder virkelig som noget meget større og kan også spille højt. Ikke så øredøvende som en Klipsch- eller Naim-højttaler, men her er prisen også en helt anden. Geneva siger, at Lounge-højttaleren kan klare bastoner ned til 50 Hz, hvilket er der, hvor den laveste oktav på et klaver ligger, og midt i stortrommers og elbassers område. Det skulle selvfølgelig afprøves, så en jazztrio bestående af klaver, bas og trommer fik æren af at debutere på Acoustica Lounge. Og Keith Jarrett, Charlie Haden og Jack DeJohnette har aldrig lydt bedre på en lille Bluetooth-højttaler, i hvert fald så vidt jeg kan huske. Man kan følge hver en nuance i Steinway-klaveret fra top til bund og alle kontrabassens løb i de laveste oktaver – uden anstrengelse. Der mangler måske lidt nuancer i diskanten sammenlignet med f.eks. Geneva Classic S og Audio Pro C5, hvilket giver en lidt mørkere klangbalance, men det gør ikke noget. For den stramme bas kommer med et stort lydbillede, der rummer masser af detaljer og giver en raffineret klang, som det nærmest er umuligt ikke at holde af. Det er næsten sensationelt, at højttaleren ikke koster mere. En runde med Diana Krall samt en 180 graders vending til klassisk musik med sopraner, tenorer og strygere lød så overbevisende, at jeg tror, det må være den bedste Bluetooth-højttaler til prisen på markedet lige nu.

Konklusion

Geneva Acoustica Lounge er ikke særlig stor. Den koster heller ikke alverden. Men for pokker, sikke en lydkvalitet! Hvis der findes en bedre Bluetooth-højttaler til prisen, vil jeg gerne vide det. Indtil da er det her det bedste køb blandt små, stationære trådløse højttalere. Bare vælg farve, resten er der ikke så meget tvivl om. [gallery ids="70698,70699,70700"]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Geneva Acoustica Lounge
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Bluetooth-streaming
Line-indgang
Google Chromecast Audio USB-indgang
Hvid, rød, sort eller brun
17,6 x 23,5 x 14,9 cm
Web: eu.genevalab.com

Pris: 1999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-