annonse
annonse
annonse

KEF Muo

WebKEF Muo
WebKEF Muo

Bærbar lydbombe

Det er sjældent, at små trådløse højttalere lyder så godt som KEF’s lille Muo.

Plus
Fornem byggekvalitet og kompakt nok til at være rigtig bærbar. Men det er lyden, der virkelig rykker.
Minus
Der mangler lidt dybde i bassen.

De færreste har særlig store forventninger til bærbare højttalere. Ikke så underligt, for lydkvalitet og bærbarhed er som regel modsætninger snarere end følgesvende.

Men der findes selvfølgelig undtagelser. Hvis man vil betale lidt mere, kan man få den vandtætte og vellydende Ultimate Ears Megaboom eller den slanke Bose SoundLink III. Trådløse højttalere med lang batterilevetid og god lyd – faktisk langt bedre lyd end det meste, vi har hørt af bærbare højttalere.

Blandt højttalere i prisklassen omkring 3.000 kroner finder vi også Bowers & Wilkins T7, der af mange betragtes som den ultimative luksushøjttaler i prisklassen, men som efter vores mening ikke har den mest balancerede lyd. Den kombination er der en anden højttaler, der lykkes bedre med …

Engelsk KEF har lavet højttalere længere end B&W, ja, længere end de fleste, men de har ikke været særlig optaget af det voksende marked for trådløs lyd. De ankommer derfor sent til ballet med en højttaler, der både er bærbar, trådløs og dyr.

Ross Lovegrove er manden bag designet af både Muo og de smækre Muon-højttalere.
Ross Lovegrove er manden bag designet af både Muo og de smækre Muon-højttalere.

For overhovedet at blive budt op til dans er det ikke nok til at se godt ud, den skal også kende trinene og kunne finde rytmen bedre end rivalerne. Derfor har KEF forsøgt at forene attraktivt design med egenudviklet teknologi i Muo, som den bærbare højttaler hedder.

Højttaleren er designet af den engelske industrielle designer Ross Lovegrove. Han har bl.a. arbejdet med Renault, Apple, Sony og Philips – og er manden bag det skulpturelle design på KEF’s topmodel Muon. Den indsnævrede kurve på Muon-højttalerne går da også igen på den lille Muo.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Den bærbare højttaler er kun 21 cm bred, men vejer 800 gram. Et klart vidnesbyrd om, hvor meget teknik der er stoppet ind i Lovegroves slanke design.

 

Unik

Muo-højttaleren – der anvender trådløs Bluetooth-overførsel – virker ikke alene usædvanlig solidt bygget, den har også nyudviklede højttaler-elementer inde bag den perforerede overflade.

Her ses KEF’s unikke Uni-Q element med diskanten i centrum og basradiatoren i midten af fuldtone-elementerne.
Her ses KEF’s unikke Uni-Q element med diskanten i centrum og basradiatoren i midten af fuldtone-elementerne.

Et massivt batteri med 12 timers spilletid leverer kraft til to 50 mm elementer med KEF’s Uni-Q princip. Her er der to elementer i ét, fordi diskanten, der er placeret i midten, spiller uafhængigt af membranen omkring den. Den koaksiale placering sparer ikke alene plads, men sikrer også mere ensartet lyd. Membranen rundt om er formet til bedre spredning, så man får et lidt større lydbillede.

De to små fuldtone-elementer er placeret på skrå med en firkantet basradiator imellem, som virkelig hjælper på rækkevidden i bassen.

Læs vores test af bærbare højttalere her.

To styk Muo eller flere kan kobles sammen via Muo-app’en, og når højttalerne placeres vertikalt, justeres klangbalancen til positionen.
To styk Muo eller flere kan kobles sammen via Muo-app’en, og når højttalerne placeres vertikalt, justeres klangbalancen til positionen.

Der findes selvfølgelig en app til at betjene Muo, og med den kan man også koble flere Muo-højttalere sammen, f.eks. i stereo. Eller op til syv stykker i party-tilstand.

 

Stor og balanceret lyd

Det er i forbløffende grad lykkedes KEF at få meget lyd ud af den lille højttaler. Den spiller ikke med samme overbevisende format som SoundLink III eller med samme kraft i bassen, men den er bedre balanceret og fokuseret end både Bose-højttaleren og UE Megaboom.

Og ja, den er også bedre end Bowers & Wilkins T7, som lyder grå og farveløs sammenlignet med KEF Muo.

De har fået den lille højttaler til at lyde større og sejere, end den egentlig er. Lydbilledet har fremragende fokus; der er god dybde i musikken, og i modsætning til mange tilsvarende højttalere er det faktisk også noget diskant. Hvilket løfter lydbilledet og giver en mere frisk præsentation af musikken.

Muo understøtter ikke Hi-Res lyd, som man kunne få indtryk af på emballagen. Med Bluetooth AptX komprimeres lydsignalet (328 kbit/s), når det overføres fra mobilen til højttaleren.
Muo understøtter ikke Hi-Res lyd, som man kunne få indtryk af på emballagen. Med Bluetooth AptX komprimeres lydsignalet (328 kbit/s), når det overføres fra mobilen til højttaleren.

F.eks. lykkes det den lille højttaler at få flere nuancer og detaljer frem på David Gilmours nye album, Rattle That Lock, end Bose-højttaleren. Muo går ikke lige så dybt i bassen, men den bas, der er der, er potent nok til, at højttaleren vibrerer sig faretruende tæt på hyldekanten, når man spiller højt.

Den tackler Mozart lige så godt som Metallica, og elsker at spille højt. Lidt mere dybde i bassen og et endnu større lydbillede ville selvfølgelig være at foretrække. Men vi må nok vente på en større udgave af Muo, før det sker.

 

Konklusion

KEF Muo ankommer sent til den trådløse fest, men med stil. Den lille højttaler er mere bærbar og lyder bedre end de fleste. Den kan kobles sammen med flere af samme slags, og både byggekvalitet, spilleglæde og brugervenlighed er eksemplarisk. En af de bedste bærbare højttalere lige nu – og alle pengene værd, hvis ejerglæde og lydkvalitet er i højsædet.

Muo kommer til at begynde med i fem farver.
Muo kommer til at begynde med i fem farver.
De færreste har særlig store forventninger til bærbare højttalere. Ikke så underligt, for lydkvalitet og bærbarhed er som regel modsætninger snarere end følgesvende. Men der findes selvfølgelig undtagelser. Hvis man vil betale lidt mere, kan man få den vandtætte og vellydende Ultimate Ears Megaboom eller den slanke Bose SoundLink III. Trådløse højttalere med lang batterilevetid og god lyd – faktisk langt bedre lyd end det meste, vi har hørt af bærbare højttalere. Blandt højttalere i prisklassen omkring 3.000 kroner finder vi også Bowers & Wilkins T7, der af mange betragtes som den ultimative luksushøjttaler i prisklassen, men som efter vores mening ikke har den mest balancerede lyd. Den kombination er der en anden højttaler, der lykkes bedre med … Engelsk KEF har lavet højttalere længere end B&W, ja, længere end de fleste, men de har ikke været særlig optaget af det voksende marked for trådløs lyd. De ankommer derfor sent til ballet med en højttaler, der både er bærbar, trådløs og dyr. [caption id="attachment_58897" align="alignnone" width="460"]Ross Lovegrove er manden bag designet af både Muo og de smækre Muon-højttalere. Ross Lovegrove er manden bag designet af både Muo og de smækre Muon-højttalere.[/caption] For overhovedet at blive budt op til dans er det ikke nok til at se godt ud, den skal også kende trinene og kunne finde rytmen bedre end rivalerne. Derfor har KEF forsøgt at forene attraktivt design med egenudviklet teknologi i Muo, som den bærbare højttaler hedder. Højttaleren er designet af den engelske industrielle designer Ross Lovegrove. Han har bl.a. arbejdet med Renault, Apple, Sony og Philips – og er manden bag det skulpturelle design på KEF’s topmodel Muon. Den indsnævrede kurve på Muon-højttalerne går da også igen på den lille Muo. Den bærbare højttaler er kun 21 cm bred, men vejer 800 gram. Et klart vidnesbyrd om, hvor meget teknik der er stoppet ind i Lovegroves slanke design.  

Unik

Muo-højttaleren – der anvender trådløs Bluetooth-overførsel – virker ikke alene usædvanlig solidt bygget, den har også nyudviklede højttaler-elementer inde bag den perforerede overflade. [caption id="attachment_58893" align="alignnone" width="460"]Her ses KEF’s unikke Uni-Q element med diskanten i centrum og basradiatoren i midten af fuldtone-elementerne. Her ses KEF’s unikke Uni-Q element med diskanten i centrum og basradiatoren i midten af fuldtone-elementerne.[/caption] Et massivt batteri med 12 timers spilletid leverer kraft til to 50 mm elementer med KEF’s Uni-Q princip. Her er der to elementer i ét, fordi diskanten, der er placeret i midten, spiller uafhængigt af membranen omkring den. Den koaksiale placering sparer ikke alene plads, men sikrer også mere ensartet lyd. Membranen rundt om er formet til bedre spredning, så man får et lidt større lydbillede. De to små fuldtone-elementer er placeret på skrå med en firkantet basradiator imellem, som virkelig hjælper på rækkevidden i bassen. Læs vores test af bærbare højttalere her. [caption id="attachment_58894" align="alignnone" width="460"]To styk Muo eller flere kan kobles sammen via Muo-app’en, og når højttalerne placeres vertikalt, justeres klangbalancen til positionen. To styk Muo eller flere kan kobles sammen via Muo-app’en, og når højttalerne placeres vertikalt, justeres klangbalancen til positionen.[/caption] Der findes selvfølgelig en app til at betjene Muo, og med den kan man også koble flere Muo-højttalere sammen, f.eks. i stereo. Eller op til syv stykker i party-tilstand.  

Stor og balanceret lyd

Det er i forbløffende grad lykkedes KEF at få meget lyd ud af den lille højttaler. Den spiller ikke med samme overbevisende format som SoundLink III eller med samme kraft i bassen, men den er bedre balanceret og fokuseret end både Bose-højttaleren og UE Megaboom. Og ja, den er også bedre end Bowers & Wilkins T7, som lyder grå og farveløs sammenlignet med KEF Muo. De har fået den lille højttaler til at lyde større og sejere, end den egentlig er. Lydbilledet har fremragende fokus; der er god dybde i musikken, og i modsætning til mange tilsvarende højttalere er det faktisk også noget diskant. Hvilket løfter lydbilledet og giver en mere frisk præsentation af musikken. [caption id="attachment_58896" align="alignnone" width="460"]Muo understøtter ikke Hi-Res lyd, som man kunne få indtryk af på emballagen. Med Bluetooth AptX komprimeres lydsignalet (328 kbit/s), når det overføres fra mobilen til højttaleren. Muo understøtter ikke Hi-Res lyd, som man kunne få indtryk af på emballagen. Med Bluetooth AptX komprimeres lydsignalet (328 kbit/s), når det overføres fra mobilen til højttaleren.[/caption] F.eks. lykkes det den lille højttaler at få flere nuancer og detaljer frem på David Gilmours nye album, Rattle That Lock, end Bose-højttaleren. Muo går ikke lige så dybt i bassen, men den bas, der er der, er potent nok til, at højttaleren vibrerer sig faretruende tæt på hyldekanten, når man spiller højt. Den tackler Mozart lige så godt som Metallica, og elsker at spille højt. Lidt mere dybde i bassen og et endnu større lydbillede ville selvfølgelig være at foretrække. Men vi må nok vente på en større udgave af Muo, før det sker.  

Konklusion

KEF Muo ankommer sent til den trådløse fest, men med stil. Den lille højttaler er mere bærbar og lyder bedre end de fleste. Den kan kobles sammen med flere af samme slags, og både byggekvalitet, spilleglæde og brugervenlighed er eksemplarisk. En af de bedste bærbare højttalere lige nu – og alle pengene værd, hvis ejerglæde og lydkvalitet er i højsædet. [caption id="attachment_58892" align="alignnone" width="460"]Muo kommer til at begynde med i fem farver. Muo kommer til at begynde med i fem farver.[/caption]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på KEF Muo
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: Bærbar højttaler
  • Trådløst: Bluetooth
  • Batteritid: Op til 12 timer
  • Indgang: Analog 3,5 mm

Pris: 3000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Samsung slår sine folder

Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.

Test
Nokia 8.1

Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her

Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.

High end-weekend i Aarhus

Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.

Dyk med droner

Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.

Test
Datacolor SpyderX Pro

Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom

Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.

Test
SteelSeries Stratus Duo

Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.