annonse
annonse
annonse

Audiovector SR1 Signature

Livlig i små rum

Mellemmodellen af SR1 har meget at tilbyde.

Livlig bas og præcist stereobillede.
Lidt tynd basgengivelse.

Danske Audiovectors forhistorie er ikke ualmindelig for high-end-producenter. Chefkonstruktør Ole Klifoth fortæller, at startskuddet var, da det gik op for ham, at ingen produkter på markedet reelt kunne opfylde hans ønsker.

Audiovector har et smalt sortiment, men tilbyder personlig service, også efter købet. Ældre højttalere kan sendes til fabrikken for opdatering, og de fleste modeller kan gøres aktive og streaming-klare.

Audiovectors SR1-modeller produceres i tre forskellige versioner, hvoraf Signature er den mellemste. Lyden fra dome-diskanten ledes via en kanal til kabinettets bagside for at udligne kompression. Kabinetformen er veldesignet, og der er et rigt udvalg af farver. Testeksemplarernes Glossy Pink finish øger prisen med ca. 4.000 kroner.

De mest markante afvigelser i frekvensgangen er en pukkel omkring 1 kHz og et dyk i intervallet 2-4 kHz. Spredningen er relativt jævn. I bassen har Audiovector kalkuleret med, at forstærkning fra bagvæggen i rummet skal give bedre basrespons.

SR1 Signature lyder let, livligt og åbent. Gengivelsen bliver aldrig grov eller ulden. Den har dog en tendens til at forstærke en del af mellemtonen og diskanten, hvilket giver en klangbalance, der passer bedst til mindre rum med højttalerne tæt på bagvæggen. Stereobilledet er meget præcist og tydeligt gengivet.

Det meget præcise og åbne lydbillede præsenterer alle instrumenter med et skarpt fokus. Med den fokuserede gengivelse får solister altid ærespladsen, og det er let at få både små og store detaljer med. Dog vil nogle nok foretrække et blødere og varmere lydbillede.

Ligesom hos PMC er klangen til den lyse side, men den slanke bas gør, at Audiovector SR1 Signature passer bedst til lytning i små rum, placeret tæt på bagvæggen.

<
>
(Foto: Producent)
Danske Audiovectors forhistorie er ikke ualmindelig for high-end-producenter. Chefkonstruktør Ole Klifoth fortæller, at startskuddet var, da det gik op for ham, at ingen produkter på markedet reelt kunne opfylde hans ønsker. Audiovector har et smalt sortiment, men tilbyder personlig service, også efter købet. Ældre højttalere kan sendes til fabrikken for opdatering, og de fleste modeller kan gøres aktive og streaming-klare. Audiovectors SR1-modeller produceres i tre forskellige versioner, hvoraf Signature er den mellemste. Lyden fra dome-diskanten ledes via en kanal til kabinettets bagside for at udligne kompression. Kabinetformen er veldesignet, og der er et rigt udvalg af farver. Testeksemplarernes Glossy Pink finish øger prisen med ca. 4.000 kroner. De mest markante afvigelser i frekvensgangen er en pukkel omkring 1 kHz og et dyk i intervallet 2-4 kHz. Spredningen er relativt jævn. I bassen har Audiovector kalkuleret med, at forstærkning fra bagvæggen i rummet skal give bedre basrespons. SR1 Signature lyder let, livligt og åbent. Gengivelsen bliver aldrig grov eller ulden. Den har dog en tendens til at forstærke en del af mellemtonen og diskanten, hvilket giver en klangbalance, der passer bedst til mindre rum med højttalerne tæt på bagvæggen. Stereobilledet er meget præcist og tydeligt gengivet. Det meget præcise og åbne lydbillede præsenterer alle instrumenter med et skarpt fokus. Med den fokuserede gengivelse får solister altid ærespladsen, og det er let at få både små og store detaljer med. Dog vil nogle nok foretrække et blødere og varmere lydbillede. Ligesom hos PMC er klangen til den lyse side, men den slanke bas gør, at Audiovector SR1 Signature passer bedst til lytning i små rum, placeret tæt på bagvæggen. [gallery ids="69605" ]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Audiovector SR1 Signature
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

165 mm bas
25 mm diskant
87,5 dB følsomhed / 8 ohm
37 x 19 x 28 cm
Sort, hvid eller træfinér
Web: medlyd.dk

Pris: 18700,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.