annonse
annonse
annonse

Canton Reference 9K

Mægtig og sammenhængende

Canton er en af de største højttalere i testen og imponerer med massiv bas.

Nuanceret lyd med god balance mellem de forskellige toneregistre.
Bassen har en tendens til at dominere.

I hjemlandet Tyskland er Canton det største mærke – og i hele Europa ligger de på tredjepladsen! Det omfattende sortiment starter med prisgunstige småhøjttalere og strækker sig helt op til Reference-serien, hvor den testede 9K hører til.

Reference 9K er den største i testen, men takket være proportionerne og formgivningen er indtrykket stadig pænt. Kabinettets stabilitet er sikret ved, at Canton har anvendt en 50 mm sandwichkonstruktion. Diskanten har en membran af keramisk aluminium, og basmembranen indeholder også wolfram.

Frekvensgangen og spredningen er generelt meget jævn. I den øverste diskant er der dog en tydelig, men jævn pukkel. Basgengivelsen går længst ned i frekvens af alle højttalerne i testen.

Klangen er rolig og behagelig. Alligevel kan man fint skille små detaljer fra hinanden. Mellemtonen og diskanten er godt balanceret. Bassen har imidlertid en tendens til at blive overdrevet tung. Derfor vil højttalerne have fordel af at stå et godt stykke fra bagvæggen.

Reference 9K er en højttaler med en massiv basgengivelse, der fungerer bedre til akustisk end syntetisk musik, da den både har god dynamisk kontrast, fin balance og en uanstrengt gengivelse.

Canton er er blandt de bedste, når det gælder balance, og der er heller ikke noget at klage over, når hvad angår dynamik. Revel repræsenterer en mere rolig skole, men fordi frekvensgangen også her er jævn, kan den fint bruges til de fleste indspilninger.

<
>
(Foto: Producent)
I hjemlandet Tyskland er Canton det største mærke – og i hele Europa ligger de på tredjepladsen! Det omfattende sortiment starter med prisgunstige småhøjttalere og strækker sig helt op til Reference-serien, hvor den testede 9K hører til. Reference 9K er den største i testen, men takket være proportionerne og formgivningen er indtrykket stadig pænt. Kabinettets stabilitet er sikret ved, at Canton har anvendt en 50 mm sandwichkonstruktion. Diskanten har en membran af keramisk aluminium, og basmembranen indeholder også wolfram. Frekvensgangen og spredningen er generelt meget jævn. I den øverste diskant er der dog en tydelig, men jævn pukkel. Basgengivelsen går længst ned i frekvens af alle højttalerne i testen. Klangen er rolig og behagelig. Alligevel kan man fint skille små detaljer fra hinanden. Mellemtonen og diskanten er godt balanceret. Bassen har imidlertid en tendens til at blive overdrevet tung. Derfor vil højttalerne have fordel af at stå et godt stykke fra bagvæggen. Reference 9K er en højttaler med en massiv basgengivelse, der fungerer bedre til akustisk end syntetisk musik, da den både har god dynamisk kontrast, fin balance og en uanstrengt gengivelse. Canton er er blandt de bedste, når det gælder balance, og der er heller ikke noget at klage over, når hvad angår dynamik. Revel repræsenterer en mere rolig skole, men fordi frekvensgangen også her er jævn, kan den fint bruges til de fleste indspilninger. [gallery ids="69603" ]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Canton Reference 9K
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

180 mm keramisk bas
25 mm aluminiumdiskant
87 dB følsomhed / 4-8 ohm
40 x 24 x 38 cm
Sort, hvid
Web: lcd.dk

Pris: 19500,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.