annonse
annonse
annonse

Musaic MP10

August 2016Musaic MP10
August 2016Musaic MP10

Vellykket streaming-højttaler

Med denne trådløse multirumshøjttaler har Musaic fået en flyvende start.

Plus
Så nem i brug, at det er en leg. Stor, kraftfuld lyd med god balance og opløsning. Bluetooth og Wi-Fi er superpraktisk.
Minus
Wi-Fi uden AirPlay-understøttelse, lidt triste plastdetaljer, og den lyder hårdt, når man spiller højt.

Lige nu er der nok ikke mange, der har hørt om Musaic. Men det er ikke så underligt, for de er blandt de nytilkomne i branchen og i øvrigt resultatet af en vellykket Kickstarter-kampagne, der startede i 2014.

Nu er de så endelig klar med to højttalere. Det er den største af dem, vi tester her, og den skal kæmpe om opmærksomheden på det hastigt voksende marked for trådløse højttalere. Hvor nye mærker dukker op nærmest ugentligt for at kapre markedsandele fra etablerede højttalerproducenter som Sonos, der allerede er store inden for trådløst.

Musaic har dog et forspring i forhold til mange af dem, for manden bag højttalerne er langtfra nogen nybegynder. Matthew Bramble har tidligere arbejdet som ingeniør hos Cambridge Audio i England – en virksomhed med rødder i 80’erne og med produkter, som vi ofte har skamrost i disse spalter. Så erfaringsgrundlaget bunder i solide lydkundskaber.

Ideen bag Musaic er at lave vellydende multirumshøjttalere, der kan spille trådløst i flere rum. I og for sig ikke nogen særlig original idé, men Bramble og hans team har lagt en masse ressourcer i brugervenligheden. Og det er de lykkedes rigtig godt med – i modsætning til mange af de højttalere, vi testede i vores store multirumstest for nylig.

Læs testen af multirumshøjttalere her.

Musaics app får også understøttelse af Tidal-streaming. Foto: Lasse Svendsen
Musaics app får også understøttelse af Tidal-streaming. Foto: Lasse Svendsen

Musaic laver foreløbig to modeller, bygget over samme læst og med de samme funktioner. Den største hedder MP10 og er en tand mere avanceret end de fleste trådløse multirumshøjttalere, vi kender.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Den understøtter alle lydfiler, også 24 bit højopløste studiefiler, og du kan streame til den via Bluetooth som på alle trådløse højttalere. Men den har også Wi-Fi integreret, som du slutter til dit hjemmenetværk, og så kan du streame i højere kvalitet, og du behøver ikke længere at have telefonen i nærheden.

De fleste kildevalg kan foretages fra touch-panelet på toppen. Eller du kan bruge den velfungerende app, som også giver adgang til bl.a. Spotify og titusindvis af internetradiostationer. Understøttelse af Tidal-streaming er også på vej, så der er meget lidt at udsætte på brugervenligheden.

Musaics app fungerer både på mobil og tablet, og giver dig desuden adgang til et tilsluttet musikbibliotek, hvis du har sådan et, ligesom du kan koble MP10-højttaleren sammen med den mindre MP5, hvis du vil spille musik i et andet rum i huset samtidig.

Ingen knapper, kun touch-felter. Foto: Lasse Svendsen
Ingen knapper, kun touch-felter. Foto: Lasse Svendsen

Stort lydbillede med potent bas

Det, der adskiller Musaic fra de fleste andre, er ikke kun understøttelse af bedre lyd – Tidal, 24 bit osv. – men at man også kan integrere lysstyring af Philips Hue. Dermed kan du styre belysningen fra app’en for at skabe lidt stemning, når du hører musik. Den integrerede trådløse automatisering er både skalérbar og udvidelig, antager jeg. Altså så du kan styre flere smart-enheder i hjemmet.

Alt dette er dog ikke meget værd, hvis lyden ikke holder et niveau, der kan konkurrere med de bedste i prisklassen. For at nå derop har Musaic fordelt 15 watt effekt på to fuldtone-enheder og 30 watt til en bashøjttaler, som alle peger fremad. Det hele pænt pakket ind i et poleret chassis, der ikke fylder meget på bordet eller i bogreolen.

Lydbilledet derimod overgår størrelsen på højttaleren med en god margin. I modsætning til, hvad vi er vant til fra nye højttalerproducenter uden erfaring, er lydbilledet meget afbalanceret. Også når man spiller højt. Den lyder måske ikke lige så raffineret som VIFA Oslo, men den er mere end et match for Sonos Play:5.

Kents afskedsalbum, Då som nu för alltid, lyder stort og fyldigt med overbevisende potent bas, og det samme oplevede jeg på Drakes nye album, Views. MP10 slår ikke lige så hårdt som Naim Mu-so Qb, og lydbilledet er ikke lige så stort som på Sonos Play:5, men det lyder frisk, åbent og ganske opløst.

Den får vokalharmonierne på Highasakites album Camp Echo fint frem, selv om mellemtonen er lidt ubalanceret. Sidstnævnte opleves som lidt hårdhed opad i mellemtoneregisteret, når man skruer op for lyden. Du kan heller ikke forvente dybbas eller superluftig diskant, men det er heller ikke almindeligt i denne prisklasse.

Wi-Fi og netværksindgang er ikke almindeligt, men ikke desto mindre praktisk, da det kan give bedre lyd. Foto: Lasse Svendsen
Wi-Fi og netværksindgang er ikke almindeligt, men ikke desto mindre praktisk, da det kan give bedre lyd. Foto: Lasse Svendsen

Konklusion

Med MP10 som grundlag kan vi slå fast, at Musaic er en producent, der er værd at holde øje med. Det, de har formået her, er der ikke mange andre, der er lykkedes med.

Med et godt udvalg af streaming-tjenester, understøttelse af højopløste lydfiler og måske den bedste brugervenlighed hidtil på en trådløs højttaler får de vores uforbeholdne anbefaling. At lyden mildt sagt ikke er værst, er selvfølgelig den allerstørste grund til, at Musaic MP10 kan konkurrere med de bedste i prisklassen.

Bedste pris på Musaic MP10
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: Trådløs højttaler
  • Trådløst: Wi-Fi og Bluetooth
  • Streaming: Internetradio, Spotify Connect, Napster, AllPlay m.m.
  • Indgange: Analog 3,5 mm
  • Andet: App-betjening med Philips Hue-kontrol, IFTTT, NAS-driver
Pris: 3200,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Køb ikke nyt TV før du har læst dette Har du planer om at købe nyt TV i år? Her er alt, hvad du har brug for at vide!
Den sejeste musik-server Federe bliver det ikke, men gæt, hvad Aurender A30 koster …
Lovende lyd fra B&W Vi har hørt Formation-højttalerne.
OnePlus 7 Pro får 5G og lynhurtig skærm Ny flagskibsmodel lanceres 14. maj. Og hvis du er hurtig kan du deltage i lanceringen i London.
Formation: Trådløse high-end-højttalere fra B&W Bowers & Wilkins overrasker med en komplet ny serie trådløse højttalere – taler vi om en ny Sonos-killer?
Duel
Smart-ure Huawei vs. Samsung
Smart-ur-duel: Kina vs. Korea

Både Huawei og Samsung er klar med nye smart-ure med fokus på fitness og træning. ­Vinder-uret er også det smarteste.

Gruppetest
5 party-højttalere
Maksimal bas til maksimal fest

Her er de mest højlydte trådløse højttalere, der sætter fart på hjemmefestens dansegulv.

Samsung Galaxy Fold udskudt på ubestemt tid Du skulle kunne have bestilt den fra på fredag, men nu har Samsung droppet lanceringen i sidste øjeblik.
Bedste kameramobil får en lillebror Huawei P30 Lite kommer med tre kameraer til under 3.000 kroner.
Nu tjener Power penge For første gang i kædens historie har Power overskud i regnskabet.
Acer går efter Apple New York: Efter succes med at nå gamerne, vil Acer nu have fat på de kreative brugere.
Test
Leica Q2
Verdens bedste ­kompaktkamera

Når kun det bedste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

Gruppetest
7 væghøjttalere
Hæng lyden op på væggen

Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

annonse
Samsungs super selfie-kamera Den nye A-serie går fra budget til luksus med heldækkende skærm og vendbart tripelkamera.
Test
Sony Xperia 10 Plus
Aflangt langskud

Trods sin 21:9-skærm har Xperia 10 Plus for mange kompromiser til at overbevise.

Samsung Galaxy Fold kan bestilles om 14 dage Danmark er blandt de første lande i verden, hvor Samsung Galaxy Fold kommer til salg.
Test
Motorola moto G7 Plus
Kongen af mellemklassen

Motorola moto G7 Plus taler til fornuften. Selvfølgelig er flagskibsmodellerne på markedet bedre, men de er også tre gange dyrere.

Her er IKEAs smart-højttalere Til sommer kommer højttalerne Symfonisk, som er resultatet af et samarbejde med Sonos.
Åbent kontorlandskab? Disse hovedtelefoner lover evig lykke Logitech lancerer to modeller til dig, der er generet af støj i kontorlokalerne.
Spejlrefleks? Nej, prøv igen Panasonic Lumix G90 er lidt ud over det sædvanlige.
77″ trylleri fra B&O Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.
Test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
Fuldfed forhammer

Kan nogen få naboerne til at holde kæft? Jeg prøver at høre musik her!

Test
Canon RF 28-70 mm f/2 L USM
Perfektioneret lysstærk zoom

Du har ikke set magen. Det har vi heller ikke. Canons massive 28-70 mm er simpelthen for sej.

Kan du gætte hvad det er? Det er en McIntosh, men det er ikke en forstærker ...
Gruppetest
Tre Gaming headsets
Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Test
Rega Aura MC
En analog åbenbaring

Rega Aura MC er phono-trinet, der laver guld ud af sort vinyl.

Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Modtag Lyd & Billedes Nyhedsbrev


×