annonse
annonse
annonse

Bose SoundTouch 130

Brugervenlig men tam

Bose har en af de mest brugervenlige soundbars, som desuden har trådløs multirumsfunktion. Men lyden er i den tamme ende.

Systemet er let at tilslutte, og det er svært at gøre noget galt i daglig brug. Stort plus for multirumsfunktion.
Lyden er temmelig tam, dialoger lyder fladt, og vi kan ikke lide, at surround-funktionen altid er på – også ved musik i stereo.

SoundTouch 130 er en del af Boses multirumsfamilie. Trådløs afspilning sker via Bluetooth fra mobil, tablet eller computer, hvorefter soundbaren forlænger lyden til eventuelle andre kompatible produkter i huset via det trådløse netværk.

Den er nem at tilslutte takket være en overskuelig hurtigguide. Subwooferen kobles trådløst til systemet og synkroniserer uden problemer.

Fjernbetjeningen er stor og ligger godt i hånden. Desuden er den programmérbar, og da den anvender RF-signaler, behøver man ikke at pege på det produkt, der skal styres. Soundbaren kan også betjenes fra mobil og tablet med SoundTouch Controller, som har både Spotify og Deezer indbygget, men ikke Tidal. Downloader du SoundTouch-softwaren til pc eller Mac, bliver din private musiksamling føjet til systemet.

Der medfølger en målemikrofon, som fæstnes på hovedet af lytteren for at kalibrere lyden bedst muligt til der, hvor man sidder. Det går meget nemt og hurtigt.

 

Lydkvalitet

Musik i stereo få stor surround-effekt. Sidstnævnte er altid tændt og kan være lige i overkanten. Men den tonale klangkarakter er ganske fin, selv uden automatisk højttalerkalibrering. Ed Sheerans “Thinking Out Loud” har god fylde nedad i stemmeregisteret, og bassen er fint timet og følger godt med i svingene. Mellemtoneområdet – hvor vokaler og instrumenter hovedsagelig ligger – er i den tynde ende, og det hele lyder for indelukket.

Efter kalibrering kommer der mere energi i diskanten og dermed klarere og mere åben lyd. Der er ikke samme opløsning som på Focal, Canton og Bowers & Wilkins, men Bose har god energi i bassen og fin timing. Sammenhængen mellem subwoofer og soundbar er ganske god, men vi savner flere tonestrukturer i bassen. Det bliver lidt monotont.

Det er med film, at Bose trives bedst. Her kommer det store lydbillede til sin ret, og man får følelsen af at være omringet af vand på den oversvømmede planet i Interstellar. Men dialogerne lyder lidt tyndt, og lyden går i kompression, når spændingsmusikken falder ind. Orgelmusikken lyder temmelig sammentrykket og komprimeret.

 

Konklusion

Bose SoundTouch 130 er nem i brug, også når man skal spille trådløs musik. Lyden har en surround-effekt, som man ikke kan slå fra, og det betyder, at musik i stereo lyder oppustet. Men den tonale balance er rigtig god, og subwooferen følger godt med.

Film nyder godt af det store lydbillede, der næsten lyder, som om der er baghøjttalere tilsluttet. Dialogerne har fylde og mangler kun lidt opløsning i overtonerne for at blande sig med de bedste. Dynamikken er til gengæld ikke alverden, og orkestermusik og råbende dialoger lyder fladere, end vi bryder os om.

Lydmæssigt når SoundTouch 130 altså ikke helt til tops.

SoundTouch 130 er en del af Boses multirumsfamilie. Trådløs afspilning sker via Bluetooth fra mobil, tablet eller computer, hvorefter soundbaren forlænger lyden til eventuelle andre kompatible produkter i huset via det trådløse netværk. Den er nem at tilslutte takket være en overskuelig hurtigguide. Subwooferen kobles trådløst til systemet og synkroniserer uden problemer. Fjernbetjeningen er stor og ligger godt i hånden. Desuden er den programmérbar, og da den anvender RF-signaler, behøver man ikke at pege på det produkt, der skal styres. Soundbaren kan også betjenes fra mobil og tablet med SoundTouch Controller, som har både Spotify og Deezer indbygget, men ikke Tidal. Downloader du SoundTouch-softwaren til pc eller Mac, bliver din private musiksamling føjet til systemet. Der medfølger en målemikrofon, som fæstnes på hovedet af lytteren for at kalibrere lyden bedst muligt til der, hvor man sidder. Det går meget nemt og hurtigt.  

Lydkvalitet

Musik i stereo få stor surround-effekt. Sidstnævnte er altid tændt og kan være lige i overkanten. Men den tonale klangkarakter er ganske fin, selv uden automatisk højttalerkalibrering. Ed Sheerans “Thinking Out Loud” har god fylde nedad i stemmeregisteret, og bassen er fint timet og følger godt med i svingene. Mellemtoneområdet – hvor vokaler og instrumenter hovedsagelig ligger – er i den tynde ende, og det hele lyder for indelukket. Efter kalibrering kommer der mere energi i diskanten og dermed klarere og mere åben lyd. Der er ikke samme opløsning som på Focal, Canton og Bowers & Wilkins, men Bose har god energi i bassen og fin timing. Sammenhængen mellem subwoofer og soundbar er ganske god, men vi savner flere tonestrukturer i bassen. Det bliver lidt monotont. Det er med film, at Bose trives bedst. Her kommer det store lydbillede til sin ret, og man får følelsen af at være omringet af vand på den oversvømmede planet i Interstellar. Men dialogerne lyder lidt tyndt, og lyden går i kompression, når spændingsmusikken falder ind. Orgelmusikken lyder temmelig sammentrykket og komprimeret.  

Konklusion

Bose SoundTouch 130 er nem i brug, også når man skal spille trådløs musik. Lyden har en surround-effekt, som man ikke kan slå fra, og det betyder, at musik i stereo lyder oppustet. Men den tonale balance er rigtig god, og subwooferen følger godt med. Film nyder godt af det store lydbillede, der næsten lyder, som om der er baghøjttalere tilsluttet. Dialogerne har fylde og mangler kun lidt opløsning i overtonerne for at blande sig med de bedste. Dynamikken er til gengæld ikke alverden, og orkestermusik og råbende dialoger lyder fladere, end vi bryder os om. Lydmæssigt når SoundTouch 130 altså ikke helt til tops. https://youtu.be/_Y62N4IgWeQ
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Bose SoundTouch 130
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • HDMI: 4 ind, 1 ud (ARC)
  • Digital ind: Optisk, koaksial
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
  • Analog ind: RCA
  • Subwoofer: Ja
  • Mål: 93,5 x 12,5 x 37,6 cm
  • Farve: Sort
Pris: 13995,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-