annonse
annonse
annonse

LG LAS950M (HS9)

Funktionel men blodfattig

LG’s soundbar kan udbygges til både multirum og fuld trådløs surround-sound. Men lydkvaliteten er ikke mere end okay.

Trådløs netværkstilslutning og multirumsfunktion giver mange muligheder, såsom at spille musik i alle rum, udbygge til fuld surround og tænde soundbaren med en SMS.
Lyden er en temmelig tam oplevelse, hvor intense scener flader ud, og indtrykket af surround er ikke på højde med de bedste. Vi havde også problemer med lyd via HDMI.

LG kalder deres multirumskoncept Music Flow, og det kan udbygges i mange zoner, som kan være uafhængige af hinanden eller grupperes efter behag, så man nemt kan styre, hvilken musik man spiller i hvilke rum, og hvor højt.

LAS950M er en del af denne familie, og man kan også placere et par multirumshøjttalere bag sofaen og udbygge til fuld surround-sound. Desuden skal man kunne sende en SMS til anlægget, så det starter, når man kommer hjem, men det har vi ikke fået afprøvet.

Android-brugere vil sætte pris på Google Cast, som er Googles svar på AirPlay og giver trådløs musikafspilning fra mobiltelefonen. AirPlay understøttes til gengæld ikke, så Apple-brugere må anvende Bluetooth eller Spotify Connect, eller downloade Music Flow-app’en.

Soundbaren har tre HDMI-indgange, hvilket burde være nok for de fleste. Vi havde dog det problem, at når videosignalet blev sendt fra Blu-ray-afspilleren til soundbaren og videre til tv’et, så kom lyden af en eller anden grund fra tv’et og ikke fra soundbaren. Det tog et stykke tid med at slutte til og fra, før lyden blev, som den skulle.

Fjernbetjeningen er småkedelig, men har i det mindste knapper med tydelig mærkning til de vigtigste funktioner.

 

Lydkvalitet

Lyden på film giver et vist indtryk af surround-sound. Indstillingen Cinema lyder bedst i denne henseende, men LG er ikke på højde med de bedste. Man får ikke samme indtryk af bølgernes skvulpen rundt om personerne på vandplaneten i Interstellar som med Yamaha og Bowers & Wilkins. Dialogerne lyder tydeligt nok, men ikke helt så opløst og naturligt som med mange af de andre.

Kraftig orkestermusik er lidt for meget for LG’s soundbar, så den lyder hårdt og presset, og når folk råber til hinanden, flader dialogerne ud, og det bliver lidt krast. Den trådløse subwoofer fungerer til gengæld ganske godt, og bas-effekterne har god fylde.

Musik i stereo afslører, at subwooferen er lidt træg. Der er ikke ordenligt greb om rytmerne i hiphop, og selv om der er fint smæld i lilletrommen og selve anslaget på stortrommen, så er kroppen i bassen for blød og svulstig.

Akustisk musik vidner også om, at der mangler lidt opløsning i overtonerne, hvilket gør, at guitarstrenge ikke skinner så fint, som de skal, og lyse kvindestemmer kunne have været mere luftige.

 

Konklusion

LG LAS950M – også kendt som HS9 – er en soundbar, der kan fungere i et multirumssystem, og man kan endda udbygge til fuld surround ved at bruge to trådløse højttalere i samme familie som baghøjttalere. Brugervenligheden er god, og trådløs streaming af lyd fungerer ganske udmærket.

Lydkvaliteten er desværre ikke på højde med de bedste. Nu er prisen også den laveste i denne “luksusklasse”, men vi havde håbet, at LG kunne slå sig lidt på brystet og give rigtig meget for pengene. Men dertil er lyden for anæmisk.

https://youtu.be/UESPK7E8XIE

Bedste pris på LG LAS950M (HS9)
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • HDMI: 3 ind, 1 ud (ARC)
  • Digital ind: 2 x optisk
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth, multirum
  • Analog ind: 3,5 mm mini-jack
  • Subwoofer: Trådløs
  • Mål: 110 x 10,6 x 13,5 cm
  • Farve: Sort/sølv
Pris: 7999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-