annonse
annonse
annonse

Sony HT-ST9

Balanceret lyd i alle rum

HT-ST9 er en del af Sonys multirumsfamilie, der kan give trådløs lyd i hele huset. Og den lyder både fint og balanceret.

Sonys soundbar lyder fint og balanceret, den understøtter højopløste lydformater, og multirumsfunktion gør den meget fleksibel.
Der mangler lidt gang i den på film, og subwooferen hænger noget bagefter.

Sonys dyreste soundbar er for folk med store tv’er. Og med sine tre HDMI-indgange, hvoraf to understøtter den nye kopibeskyttelse HDCP 2.2, kan den let skifte mellem morgendagens 4K Ultra HD-formater.

Sony vil gerne plastre hele hjemmet til med trådløs lyd og har derfor forsynet HT-ST9 med multirumsfunktion, så den kan synkroniseres med andre kompatible Sony-produkter, f.eks. SRS-X77 eller SRS-X99. Det hele styres med app’en SongPal, og man kan gruppere forskellige produkter, forudsat at de er sluttet til samme netværk. Stream musik fra forskellige musiktjenester, smartphone eller pc op til højopløst 24 bit/192 kHz.

Hvis du har en LDAC-kompatibel smartphone eller musikafspiller fra Sony, kan du få Bluetooth-lyd med tre gange almindelig båndbredde (990 kbit/s), og op til 24 bit/96 kHz sendes tabsfrit komprimeret!

Indbygget Spotify Connect giver nem musikafspilning for Spotify-kunder, og Google Cast giver tilsvarende AirPlay-funktion til Android-enheder. Højopløst musik skal afspilles via et DLNA-program.

Den medfølgende fjernbetjening har god funktionalitet i forhold til andre soundbars, og skærmmenuen på tv’et giver et godt overblik over opsætningen. App’en SongPal fungerer godt til nem musik-streaming.

 

Lydkvalitet

Lydfunktionen Clear Audio+ giver klarere lyd på musik i stereo. Lyden er distinkt og balanceret med flot gengivelse af vokaler. Matomas remix af Astrid S’ “2AM” har en saftig bas, der glider problemfrit ind. Men subwooferen har en lille tidsforskydning, der gør, at den ikke sidder helt nagelfast.

Der er desværre ikke nogen mulighed for at justere det, så man må arbejde med placeringen. Men musikken lyder klart og fint, vokaler og akustiske instrumenter kommer tydeligt frem, og ingen frekvenser stikker uønsket ud.

Interstellar får et stort, åbent lydbillede. Lyden er fin og naturlig, og også filmmusikken kommer godt frem. Der er dog ikke lige så god kontrol over dybbas-effekterne som med Focal, og dialogerne er ikke lige så åbne.

Ved intense actionsekvenser bryder Sony op i mere hermetisk forvrængning. Men den har bedre kontrol end LG, Harman Kardon og Definitive Technology. Spil lidt lavere, og Sony ST9 er måske den soundbar i testen med den bedst balancerede lyd, samtidig med at den har den dybbas, som Canton DM 90.3 mangler. Sony lyder bare ikke helt så sejt.

 

Konklusion

Sony HT-ST9 byder på mange muligheder og god multirumsfunktionalitet, så den kan tale med andre kompatible trådløse højttalere. Den er let at bruge og understøtter moderne Ultra HD-videoformater takket være HDCP 2.2.

Lyden er rigtig godt balanceret, og vokaler og instrumenter klinger fint. Film lyder naturligt med et godt indtryk af surround. Sony lyder dog ikke så sejt som visse andre og går i kompression, når man spiller højt. Men kompromiserne er meget velvalgte, og det er en soundbar, der kan engagere.

Bedste pris på Sony HT-ST9
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • HDMI: 3 ind, 1 ud (ARC)
  • Digital ind: Optisk
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth (NFC, LDAC), multirum
  • Analog ind: 3,5 mm mini-jack
  • Subwoofer: Trådløs
  • Mål: 113 x 8,8 x 13,3 cm
  • Farve: Sort
Pris: 12490,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-