annonse
annonse

Marshall Woburn

Stor og styg

August 2016Marshall Woburn

Woburn er den perfekte højttaler til rockfans, så man kan lade, som om man har en elspade i skabet.

Lyd & Billede mener

Meget velbygget med glimrende sans for detaljer. Gode volumenressourcer og gedigen basgengivelse. En livsstilhøjttaler til rockfans.
For usofistikeret lyd til krævende musik. Mere en festhøjttalere end noget, man kan lytte til jævnligt. Få funktioner og trådløse muligheder.

Woburn er Marshalls største model og ligner en lille guitarforstærker endnu mere end Stanmore. Den er faktisk så stor, at man bør tænke over, hvor man skal stille den, før man køber den.

Som sædvanlig er udførelse og materialevalg udsøgt, med læder på siderne og vævet stoffront, præcis som det skal være. En frisk pust blandt alle de triste plastichøjttalere. Hvis man ikke vil køre trådløst, er der både optisk og RCA-indgang på bagsiden samt AUX ovenpå, hvor den guitarinspirerede ledning kan tilsluttes.

Selv toppen har fået mere opmærksomhed, end vi er vant til. Her er der messing med pålidelige knapper, gedigne drejeknapper til volumen og tonekontrol, og en tænd/sluk-knap, der giver et tilfredsstillende metallisk klonk fra sig. Bare ærgerligt, at lydstyrken ikke går helt op til 11.

Det er selvfølgelig også lidt trist, at man ikke kan tilslutte via Wi-Fi for at få bedre trådløs lyd. Og at der ikke er en app med indstillinger og flere funktioner. Især eftersom Marshall jo har deres egen smartphone, London.

Hvad lyden angår, kan vi lige så godt sige, hvad Woburn ikke er. Det er ikke en højttaler til at sidde i lænestolen og lytte til violinkoncerter. Dertil er lyden for ubalanceret, hvilket får akustisk musik til at lyde lidt indelukket.

Nej, her er det blærerøvseffekt, der drejer sig om. Med det store kabinet og de seriøse basporte får man en imponerende basgengivelse. Og den kan spille vældig højt uden at lyde anstrengt, hvilket gør den perfekt til fest, når gæsterne råber på Metallica eller AC/DC.

 

Konklusion

Det her er ikke en højttaler, man inviterer på vin og rejer hjemme hos sine forældre. Det er snarere en højttaler, der dukker op stinkende af whisky og prøver at forføre din søster.

Den er stor som et hus og klædt i læder, har en dundrende bas og kan spille så højt, at man risikerer at få besøg af arbejdstilsynet. Den er ikke god til klassisk musik, men foregiver heller ikke at være det. Den er ikke til finlytning, men til rock’n’roll. En solid og velbygget højttaler, som man kan have tillid til, og som gør præcis det, udseendet lover.

Woburn er Marshalls største model og ligner en lille guitarforstærker endnu mere end Stanmore. Den er faktisk så stor, at man bør tænke over, hvor man skal stille den, før man køber den. Som sædvanlig er udførelse og materialevalg udsøgt, med læder på siderne og vævet stoffront, præcis som det skal være. En frisk pust blandt alle de triste plastichøjttalere. Hvis man ikke vil køre trådløst, er der både optisk og RCA-indgang på bagsiden samt AUX ovenpå, hvor den guitarinspirerede ledning kan tilsluttes. Selv toppen har fået mere opmærksomhed, end vi er vant til. Her er der messing med pålidelige knapper, gedigne drejeknapper til volumen og tonekontrol, og en tænd/sluk-knap, der giver et tilfredsstillende metallisk klonk fra sig. Bare ærgerligt, at lydstyrken ikke går helt op til 11. Det er selvfølgelig også lidt trist, at man ikke kan tilslutte via Wi-Fi for at få bedre trådløs lyd. Og at der ikke er en app med indstillinger og flere funktioner. Især eftersom Marshall jo har deres egen smartphone, London. Hvad lyden angår, kan vi lige så godt sige, hvad Woburn ikke er. Det er ikke en højttaler til at sidde i lænestolen og lytte til violinkoncerter. Dertil er lyden for ubalanceret, hvilket får akustisk musik til at lyde lidt indelukket. Nej, her er det blærerøvseffekt, der drejer sig om. Med det store kabinet og de seriøse basporte får man en imponerende basgengivelse. Og den kan spille vældig højt uden at lyde anstrengt, hvilket gør den perfekt til fest, når gæsterne råber på Metallica eller AC/DC.  

Konklusion

Det her er ikke en højttaler, man inviterer på vin og rejer hjemme hos sine forældre. Det er snarere en højttaler, der dukker op stinkende af whisky og prøver at forføre din søster. Den er stor som et hus og klædt i læder, har en dundrende bas og kan spille så højt, at man risikerer at få besøg af arbejdstilsynet. Den er ikke god til klassisk musik, men foregiver heller ikke at være det. Den er ikke til finlytning, men til rock’n’roll. En solid og velbygget højttaler, som man kan have tillid til, og som gør præcis det, udseendet lover.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
  • Effekt: 2 x 20 W + 1 x 50 W
  • Tilslutning: Bluetooth 4,0, AUX, optisk
  • Batteri: -
  • Mål: 40 x 31 x 20 cm
Pris: 4500,-
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-