annonce
annonce

Sony SRS-X99 + SRS-X88

April 2016Sony SRS-X99 + SRS-X88

Fornem klang

Sony-systemet er en fryd for både øjne og ører.

Sony spiller forbløffende afbalanceret, klart og dynamisk – og har alle de tilslutninger, du har brug for.
Spiller ikke så højt og kraftfuldt som de større højttalere.

Sonys højttaler er langtfra den største i klassen, men er en af de få, vi har testet, der lyder som en almindelig højttaler. En stor og fyldig klang, der transcenderer X99’s størrelse, og et afbalanceret lydbillede med forbløffende naturtro klang – selv på strygere og klaver –gør den både behagelig og interessant at lytte til.

Størrelsen gør dem nemme at få plads til, men de to diskant-elementer på toppen kræver, at man ikke stopper højtalerne ind i en bogreol. De fungerer bedst, når de spiller frit. Med Sonys SongPal-app kan man navngive højttalerne, f.eks. den mindre SRS-X88, som vi koblede trådløst sammen med X99.

Man får mange muligheder med Sonys højttalere. De understøtter streaming med Bluetooth og Wi-Fi, men har også AirPlay-streaming fra Apple-enheder, Google Cast og USB-indgang. Dermed er man sikret muligheden for at spille højopløste musikfiler – lige fra Tidal HiFi (via app) til 24 bit lyd i studiekvalitet fra DSD-filer.

En smart detalje er den touch-følsomme plade på toppen, som man bare skal køre hånden hen over for at justere volumen, når den bagbelyste touch-flade lyser op.

 

Lydkvalitet

Bassen er ikke så voluminøs som hos Monster eller Bluesound, men er meget veldefineret og dynamisk. Sony rocker bedre end de fleste, fordi bassen er både kraftig og kontrolleret på samme tid. Her kan man følge nuancer i rytmen, som drukner i andre højttalere.

Mellemtonen er til den fyldige side, veldefineret og med masser af detaljer. Her hørte vi lilletrommen og barytonsaxofonen på Morphine-nummeret klarere og bedre defineret end på de fleste højttalere i testen.

Diskantgengivelsen er måske den bedste blandt højttalerne af denne type. Luftig nok til, at man kan høre detaljer, og blød nok til, at det ikke lyder spidst, hverken på bækkener, strygere eller vokaler.

Den tackler endda klassisk musik med bravur, og flyglet lyder mere fyldigt, og strygerne blødere, større og bedre opløst. En på alle måder vellykket trådløs højttaler, der er meget velegnet til multirumsbrug.

Bedste pris på Sony SRS-X99 + SRS-X88
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Streaming-tjenester: Spotify
  • Tilslutning: Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay, Google Cast, USB
  • App-styring: SongPal til iOS og Android
  • Mål: 43 x 13,3 x 12,5 cm
  • Pris: 3.299 kroner (SRS X99) / 2.899 kroner (SRS-X88)

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-