annonce
annonce

Panasonic SC-ALL70T + 2 x SC-ALL6

Middelmådigt

Panasonics system er besværligt at sætte op og lyder ikke specielt godt.

Baghøjttalerne fungerer fint til multirumsmusik.
Bøvlet brugervenlighed møder middelmådig lydkvalitet.

ALL6 er en temmelig stor højttaler, som bør kunne give krop til surround-lyd, der kommer bagfra, ud over selvfølgelig at byde på fede musikalske oplevelser i andre rum såsom køkken eller soveværelse.

Soundbaren ALL70T peger ligesom Sonys soundbar skråt opad, når den ligger foran tv’et. I modsætning til Sony har den ikke skærmmenu, og displayet, der peger opad, er umuligt at se fra sofaen. Den bør derfor vægmonteres.

Multirumsopkoblingen går let, hvis routeren har WPS-knap. Hvis ikke, så vælg Manual og følg instruktionerne. Firmware bør altid opdateres, hvis du bliver spurgt.

Parring af baghøjttalerne er besværligt: Aktivér først parring på soundbaren, tryk derefter på Rear Mode én gang på hver højttaler, og hold så Rear Mode inde i fire sekunder, indtil den bipper to gange. Dette skal gøres hurtigt på begge højttalere efter hinanden.

Men du er ikke færdig endnu: Nu skal du holde 1 og Rear Mode på venstre højttaler inde i fire sekunder og derefter 2 og Rear Mode på højre højttaler lige så længe. Hvis du er heldig, parres alt problemfrit. Vi måtte dog bruge flere forsøg.

 

Lydkvalitet

Der er ingen mulighed for at indstille forsinkelse på baghøjttalerne, men niveauet kan nemt justeres i app’en.

Film i surround lyder mest sammenhængende i Cinema- og Standard-indstilling; de to lyder meget ens. Dialogerne bliver bedst ved at sætte dialogniveauet til 2 eller 3 – lavere end det, så bliver de for indelukkede og uldne. Men uanset hvad du gør, slipper du ikke af med den hårde, næsten metalliske gengivelse af dialoger.

Basregisteret lider også for meget af egenresonanser i både subwoofer og soundbar. ALL6 fungerer på sin side ganske godt som baghøjttalere og får surround-lyden godt frem.

Det hele fungerer derfor til nød med film. Med musik er det straks værre, da soundbaren lyder for indelukket, og subwooferen skader mere, end den gavner. Til musiklytning vil vi meget hellere bruge ALL6 alene, selv om de også mangler luft i overtonerne. Men de lyder i hvert fald okay.

 

Konklusion

Panasonic har forsøgt sig med en fyldig og rytmisk basgengivelse. Problemet er, at bassen lyder indelukket og uldent, og det bliver ikke markant bedre opad i stemmeregisteret. På film skal lydniveauet på dialogerne hæves tre hak for ikke at drukne, og selv da lyder de temmelig hårdt og hermetisk.

Surround-højttalerne fungerer fint, når man først får dem sluttet til, men det er en besværlig proces med meget trykken og roden rundt. Vi har ikke noget problem med ALL6 som rene multirumshøjttalere, men som surround-system fungerer det ikke godt nok.

Bedste pris på Panasonic SC-ALL70T + 2 x SC-ALL6
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • HDMI: 1 x ind (HDCP 2.2), 1 x ud (ARC)
  • Digital ind: optisk
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
  • App-styring: Panasonic Music Stream
  • Subwoofer: Trådløs
  • Mål (soundbar): 95 x 5,5 x 12 cm
  • Farve: Sort (ALL70T), sort eller hvid (ALL6)
Pris: 9597,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-