annonse
annonse
annonse

Philips Fidelio B5

Oktober 2016Philips Fidelio B5
Oktober 2016Philips Fidelio B5

Enkelt og sublimt

Det bliver ikke nemmere end med dette system fra Philips. Og det fungerer imponerende!

Plus
Der er ikke andre produkter i klassen, der er lige så nemme at sætte op som Philips B5. Desuden lyder det overraskende godt, og til prisen er det et fantastisk køb!
Minus
Du får ikke fuld multirumsfunktionalitet, og anlægget kan ikke udbygges. Der findes alternativer med bedre opløsning på sangstemmer og klaver.

Philips overraskede os med markedets første soundbar med aftagelige, trådløse og batteridrevne baghøjttalere, HTL9100. Fidelio B5 er efterfølgeren og har fået større højttaler-enheder og desuden direkte Bluetooth-tilslutning af baghøjttalerne, så hver af dem kan fungere som separat højttaler i et andet rum.

Batterilevetiden er så begrænset til fem timer, mens den er ti timer med dem som baghøjttalere i et surround-setup. Baghøjttalerne genoplades ved docke dem på hver side af soundbaren, når den ikke er i brug.

Nyt ved B5 er desuden en simpel automatisk højttalerkalibrering, som måler afstanden til baghøjttalerne og indstiller korrekt forsinkelse derefter.

 

Lydkvalitet

Ingen af de andre systemer gik så hurtigt at sætte op som Fidelio B5, og det til trods for, at det ikke har en app. Alt gøres via fjernbetjeningen og displayet på fronten. Vi synes, at film lyder bedre med Voice-indstillingen; så løftes dialogerne klokkeklart frem, uden at det bliver skarpt og unaturligt.

Surround-lyden fra baghøjttalerne er imponerende sømløs, og subwooferen følger bedre med, end vi havde forventet af en løsning til denne pris. Man kan også spille overraskende højt, så det er bare at finde popcornene frem, når anti-superheltefilmen Deadpool ryger i Blu-ray-skuffen.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Også musik i surround lyder stort og åbent, og selv om man heller ikke her får dynamikken, kontrollen og opløsningen fra et fuldgyldigt hjemmebio-anlæg, er det en rigtig god pakke for alle andre end de mest krævende.

Musik i stereo fungerer sådan, at man får almindelig tokanals stereo, når de trådløse højttalere er docket, mens systemet spiller multikanals stereo (party-mode), når de tages af og placeres andre steder i rummet. Eller i andre rum – det er f.eks. rart at have en højttaler i køkkenet til fest, for der er altid nogen, der klumper sammen i køkkenet.

Lyden er også god på musik. Også her lyder det klarest med Voice-indstillingen, men det kan blive lidt skarpt på enkelte udgivelser. Slå i så fald over på Music og nyd et varmere lydbillede med mere fyldig bas.

 

Konklusion

Ingen andre surround-anlæg er så nemme at sætte op som Philips Fidelio B5. Her kan du let starte filmen, tyve minutter efter at du er kommet inden for døren med det nye udstyr! Sæt ledningerne i, tryk på autokalibrering – og du er oppe og køre.

Lyden er også imponerende med klare dialoger, fin surround-lyd og en subwoofer, der følger godt nok med til, at der kommer fed underholdning ud af det.

Hvis du har ikke behov for fuld multirumsfunktionalitet og ved, at du ikke vil få brug for at udvide med ekstra højttalere, er der ingen grund til ikke at købe Fidelio B5.

Philips overraskede os med markedets første soundbar med aftagelige, trådløse og batteridrevne baghøjttalere, HTL9100. Fidelio B5 er efterfølgeren og har fået større højttaler-enheder og desuden direkte Bluetooth-tilslutning af baghøjttalerne, så hver af dem kan fungere som separat højttaler i et andet rum. Batterilevetiden er så begrænset til fem timer, mens den er ti timer med dem som baghøjttalere i et surround-setup. Baghøjttalerne genoplades ved docke dem på hver side af soundbaren, når den ikke er i brug. Nyt ved B5 er desuden en simpel automatisk højttalerkalibrering, som måler afstanden til baghøjttalerne og indstiller korrekt forsinkelse derefter.  

Lydkvalitet

Ingen af de andre systemer gik så hurtigt at sætte op som Fidelio B5, og det til trods for, at det ikke har en app. Alt gøres via fjernbetjeningen og displayet på fronten. Vi synes, at film lyder bedre med Voice-indstillingen; så løftes dialogerne klokkeklart frem, uden at det bliver skarpt og unaturligt. Surround-lyden fra baghøjttalerne er imponerende sømløs, og subwooferen følger bedre med, end vi havde forventet af en løsning til denne pris. Man kan også spille overraskende højt, så det er bare at finde popcornene frem, når anti-superheltefilmen Deadpool ryger i Blu-ray-skuffen. Også musik i surround lyder stort og åbent, og selv om man heller ikke her får dynamikken, kontrollen og opløsningen fra et fuldgyldigt hjemmebio-anlæg, er det en rigtig god pakke for alle andre end de mest krævende. Musik i stereo fungerer sådan, at man får almindelig tokanals stereo, når de trådløse højttalere er docket, mens systemet spiller multikanals stereo (party-mode), når de tages af og placeres andre steder i rummet. Eller i andre rum – det er f.eks. rart at have en højttaler i køkkenet til fest, for der er altid nogen, der klumper sammen i køkkenet. Lyden er også god på musik. Også her lyder det klarest med Voice-indstillingen, men det kan blive lidt skarpt på enkelte udgivelser. Slå i så fald over på Music og nyd et varmere lydbillede med mere fyldig bas.  

Konklusion

Ingen andre surround-anlæg er så nemme at sætte op som Philips Fidelio B5. Her kan du let starte filmen, tyve minutter efter at du er kommet inden for døren med det nye udstyr! Sæt ledningerne i, tryk på autokalibrering – og du er oppe og køre. Lyden er også imponerende med klare dialoger, fin surround-lyd og en subwoofer, der følger godt nok med til, at der kommer fed underholdning ud af det. Hvis du har ikke behov for fuld multirumsfunktionalitet og ved, at du ikke vil få brug for at udvide med ekstra højttalere, er der ingen grund til ikke at købe Fidelio B5. https://www.youtube.com/watch?v=6tpGvepu2IQ
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Philips Fidelio B5
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Også i denne test:
  • HDMI: 2 x ind, 1 x ud (ARC)
  • Digital ind: Optisk, koaksial, USB
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
  • App-styring: Nej
  • Subwoofer: Trådløs
  • Mål (soundbar): 103,5 x 7 x 15,6 cm
  • Farve: Sort
Pris: 4990,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Samsung slår sine folder

Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.

Test
Nokia 8.1

Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her

Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.

High end-weekend i Aarhus

Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.

Dyk med droner

Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.

Test
Datacolor SpyderX Pro

Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom

Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.

Test
SteelSeries Stratus Duo

Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.