annonse
annonse
annonse

Test: Samsung HW-K660/K661 + 2 x R1

Næsten som en drøm

Samsungs system lyder godt og er nemt i brug. Men det har visse begrænsninger.

Plus
Lyden er rigtig god med klare dialoger, sammenhængende surround-lyd og en subwoofer, der integreres på imponerende vis. Rundstrålende multirumshøjttalere har nogle fordele, hvad placeringsmuligheder angår.
Minus
Understøtter ikke Ultra HD pass-through. Surround-lyd forudsætter et kompatibelt Samsung-tv. En god router er vigtigere for Samsung end for nogen af de andre.

Samsung tager lyden alvorligt og måler i hoved og r*v på alle deres lydprodukter for at finde ud af, hvordan man får dem til at lyde bedst muligt. Bl.a. har deres lydlaboratorium et eget ekkofrit rum specielt udviklet til tv’er og soundbars.

Opsætning af Samsungs multirum er nemt. Udfordringen kommer, når systemet skal sluttes til i surround. For det første skal man bruge et kompatibelt Samsung-tv fra 2014 eller nyere. Et stort minus, men Samsung kan slippe af sted med det, fordi de trods alt er verdens største tv-producent.

For det andet er systemet totalt afhængigt af 5 GHz på routeren; det oplevede vi, da anlægget først gik på 2,4 GHz og nægtede at synkronisere. Ikke nødvendigvis en svaghed, men vigtigt at være klar over, før man ringer og skælder nogen på support ud.

 

Lydkvalitet

Når alt spiller, så spiller det til gengæld også godt. Samsung har næst efter Sonos de klareste dialoger på film, og de rundstrålende baghøjttalere kommer virkelig til deres ret som surround-højttalere. Lydbilledet er dejlig åbent og luftigt bagtil og bindes næsten perfekt til lyden forfra. Man tænker slet ikke over, at frontkanalerne er integreret i soundbaren og ikke står ude på hver sin side. Virkelig godt.

Subwooferen gør et godt stykke arbejde med at hægte sig på lydmæssigt. Den er fyldig og går dybt nok til at give fine filmoplevelser.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Også med musik holder sub’en takten fint, og det hele lyder godt og afbalanceret. David Bowies stemme er klar og åben, samtidig med at den er fyldig nok nedad. Også en krævende dame som Tori Amos får flot power opad i stemmeregisteret, og hendes klaver har overraskende god snert.

Vi kan også godt lide, hvordan anlægget breder multikanals musikoptagelser ud i rummet i et luftigt lydlandskab. Man får ikke dynamikken og detaljerne fra store anlæg, men hvad soundbars angår, så er det strålende. Og fleksibiliteten med multirumshøjttalere er noget for sig.

 

Konklusion

Når det gælder at gengive både film og musik på en klar, luftig og vellydende måde, er Samsung klart blandt de bedre soundbars. Dynamikken er helt fin, og lydbilledet er bedre afbalanceret end med det meste andet, vi har hørt.

Samsungs app-styring er fin og intuitiv, og understøttelse af Tidal er langt om længe på plads. Det eneste, der er dumt, er at man skal bruge et kompatibelt Samsung-tv for at få surround-lyd. Og husk for Guds skyld at koble til 5 GHz netværket!

Samsung tager lyden alvorligt og måler i hoved og r*v på alle deres lydprodukter for at finde ud af, hvordan man får dem til at lyde bedst muligt. Bl.a. har deres lydlaboratorium et eget ekkofrit rum specielt udviklet til tv’er og soundbars. Opsætning af Samsungs multirum er nemt. Udfordringen kommer, når systemet skal sluttes til i surround. For det første skal man bruge et kompatibelt Samsung-tv fra 2014 eller nyere. Et stort minus, men Samsung kan slippe af sted med det, fordi de trods alt er verdens største tv-producent. For det andet er systemet totalt afhængigt af 5 GHz på routeren; det oplevede vi, da anlægget først gik på 2,4 GHz og nægtede at synkronisere. Ikke nødvendigvis en svaghed, men vigtigt at være klar over, før man ringer og skælder nogen på support ud.  

Lydkvalitet

Når alt spiller, så spiller det til gengæld også godt. Samsung har næst efter Sonos de klareste dialoger på film, og de rundstrålende baghøjttalere kommer virkelig til deres ret som surround-højttalere. Lydbilledet er dejlig åbent og luftigt bagtil og bindes næsten perfekt til lyden forfra. Man tænker slet ikke over, at frontkanalerne er integreret i soundbaren og ikke står ude på hver sin side. Virkelig godt. Subwooferen gør et godt stykke arbejde med at hægte sig på lydmæssigt. Den er fyldig og går dybt nok til at give fine filmoplevelser. Også med musik holder sub’en takten fint, og det hele lyder godt og afbalanceret. David Bowies stemme er klar og åben, samtidig med at den er fyldig nok nedad. Også en krævende dame som Tori Amos får flot power opad i stemmeregisteret, og hendes klaver har overraskende god snert. Vi kan også godt lide, hvordan anlægget breder multikanals musikoptagelser ud i rummet i et luftigt lydlandskab. Man får ikke dynamikken og detaljerne fra store anlæg, men hvad soundbars angår, så er det strålende. Og fleksibiliteten med multirumshøjttalere er noget for sig.  

Konklusion

Når det gælder at gengive både film og musik på en klar, luftig og vellydende måde, er Samsung klart blandt de bedre soundbars. Dynamikken er helt fin, og lydbilledet er bedre afbalanceret end med det meste andet, vi har hørt. Samsungs app-styring er fin og intuitiv, og understøttelse af Tidal er langt om længe på plads. Det eneste, der er dumt, er at man skal bruge et kompatibelt Samsung-tv for at få surround-lyd. Og husk for Guds skyld at koble til 5 GHz netværket! https://www.youtube.com/watch?v=5vmDhCzyF8I
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Samsung HW-K660/K661 + 2 x R1
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Også i denne test:
  • HDMI: 1 x ind, 1 x ud (ARC)
  • Digital ind: Optisk, USB
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
  • App-styring: Samsung Multiroom til iOS og Android
  • Subwoofer: Trådløs
  • Mål (soundbar): 101 x 5,4 x 8,8 cm
  • Farve: Sort (K660), sølv (K661), sort (R1)
Pris: 7988,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Samsung slår sine folder

Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.

Test
Nokia 8.1

Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her

Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.

High end-weekend i Aarhus

Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.

Dyk med droner

Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.

Test
Datacolor SpyderX Pro

Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom

Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.

Test
SteelSeries Stratus Duo

Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.