annonce
annonce

Samsung HW-K660/K661 + 2 x R1

Næsten som en drøm

Samsungs system lyder godt og er nemt i brug. Men det har visse begrænsninger.

Lyden er rigtig god med klare dialoger, sammenhængende surround-lyd og en subwoofer, der integreres på imponerende vis. Rundstrålende multirumshøjttalere har nogle fordele, hvad placeringsmuligheder angår.
Understøtter ikke Ultra HD pass-through. Surround-lyd forudsætter et kompatibelt Samsung-tv. En god router er vigtigere for Samsung end for nogen af de andre.

Samsung tager lyden alvorligt og måler i hoved og r*v på alle deres lydprodukter for at finde ud af, hvordan man får dem til at lyde bedst muligt. Bl.a. har deres lydlaboratorium et eget ekkofrit rum specielt udviklet til tv’er og soundbars.

Opsætning af Samsungs multirum er nemt. Udfordringen kommer, når systemet skal sluttes til i surround. For det første skal man bruge et kompatibelt Samsung-tv fra 2014 eller nyere. Et stort minus, men Samsung kan slippe af sted med det, fordi de trods alt er verdens største tv-producent.

For det andet er systemet totalt afhængigt af 5 GHz på routeren; det oplevede vi, da anlægget først gik på 2,4 GHz og nægtede at synkronisere. Ikke nødvendigvis en svaghed, men vigtigt at være klar over, før man ringer og skælder nogen på support ud.

 

Lydkvalitet

Når alt spiller, så spiller det til gengæld også godt. Samsung har næst efter Sonos de klareste dialoger på film, og de rundstrålende baghøjttalere kommer virkelig til deres ret som surround-højttalere. Lydbilledet er dejlig åbent og luftigt bagtil og bindes næsten perfekt til lyden forfra. Man tænker slet ikke over, at frontkanalerne er integreret i soundbaren og ikke står ude på hver sin side. Virkelig godt.

Subwooferen gør et godt stykke arbejde med at hægte sig på lydmæssigt. Den er fyldig og går dybt nok til at give fine filmoplevelser.

Også med musik holder sub’en takten fint, og det hele lyder godt og afbalanceret. David Bowies stemme er klar og åben, samtidig med at den er fyldig nok nedad. Også en krævende dame som Tori Amos får flot power opad i stemmeregisteret, og hendes klaver har overraskende god snert.

Vi kan også godt lide, hvordan anlægget breder multikanals musikoptagelser ud i rummet i et luftigt lydlandskab. Man får ikke dynamikken og detaljerne fra store anlæg, men hvad soundbars angår, så er det strålende. Og fleksibiliteten med multirumshøjttalere er noget for sig.

 

Konklusion

Når det gælder at gengive både film og musik på en klar, luftig og vellydende måde, er Samsung klart blandt de bedre soundbars. Dynamikken er helt fin, og lydbilledet er bedre afbalanceret end med det meste andet, vi har hørt.

Samsungs app-styring er fin og intuitiv, og understøttelse af Tidal er langt om længe på plads. Det eneste, der er dumt, er at man skal bruge et kompatibelt Samsung-tv for at få surround-lyd. Og husk for Guds skyld at koble til 5 GHz netværket!

Bedste pris på Samsung HW-K660/K661 + 2 x R1
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • HDMI: 1 x ind, 1 x ud (ARC)
  • Digital ind: Optisk, USB
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
  • App-styring: Samsung Multiroom til iOS og Android
  • Subwoofer: Trådløs
  • Mål (soundbar): 101 x 5,4 x 8,8 cm
  • Farve: Sort (K660), sølv (K661), sort (R1)
Pris: 7988,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-