annonce
annonce

Sonos Playbar + Sub + 2x PLAY:1

Oktober 2016Sonos Playbar + Sub + 2x PLAY:1

Ikke så meget at rafle om

Vi har ledt og ledt, men stadig ikke fundet noget, der slår Sonos på deres hjemmebane.

Sonos har markedets nemmeste opsætning af et multirumssystem, som selv en idiot kan finde ud af, og lyden er bedre end med noget andet tilsvarende system. Det er simpelthen lige i øjet.
DTS surround-lyd understøttes ikke. Anlægget er meget dyrere end de andre, hvis du tager subwooferen med (den gode nyhed er, at du strengt taget ikke behøver den).

Vi er meget begejstrede for den simple brugerflade på Sonos Playbar. Har du et Sonos multirumssystem i forvejen, bliver den en naturlig forlængelse ind i tv-stuen.

Ligesom andre Sonos-produkter styres den let og elegant med en app. Der er ingen HDMI-indgang; i stedet kobles tv’et til den optiske. Soundbaren understøtter Dolby Digital, men ikke DTS, hvilket betyder, at disse udgivelser må sendes ud fra tv’et som almindeligt stereosignal, som så opkonverteres til surround af Playbar.

Der er dog måder at komme omkring dette på, såsom at slutte en Blu-ray-afspiller med multikanals PCM-konvertering direkte til Playbar. Men den gode nyhed er, at de fleste film har Dolby Digital.

Opsætning af systemet går som en drøm. Det er nemt at slutte hver enkelt højttaler til multirumssystemet, så det bare er at gruppere dem til et surround-anlæg i app’en.

I app’en kan du også lave simpel kalibrering, som giver subwooferen et perfekt udgangsniveau, og sætte den omtrentlige afstand til baghøjttalerne.

 

Lydkvalitet

Det står klart med det samme, at lyden er betydelig bedre end med de andre systemer. Dialogerne, surround-lyden, alt. Deadpool har mere punch, lydlandskabet er et stort og åbent, og man får mere indlevelse, når blodet sprøjter og indvoldene flyder!

Det skulle da også bare mangle, når man ser prissedlen, tænker du måske. Men slap lige af. For hvis man fjerner subwooferen, koster Sonos ikke mere end Panasonic-anlægget. Og selv da er Sonos bedre. Meget bedre. Dybbas forsvinder, men bassen er fyldig nok og så godt integreret, at det er langt mere behageligt at lytte til.

Vi anbefaler dog sub’en på det varmeste, for den tilføjer en dimension til lydbilledet, som vi ikke ville undvære. Men du behøver ikke at købe den med det samme; prøv gerne uden først.

Musik i stereo og surround lyder simpelthen mere som hi-fi end med konkurrenterne. David Bowies stemme er fyldig og nærværende, og et klaver har godt attack og lyder samtidig naturligt. Igen er subwooferen investeringen værd, da dybbas også er vigtigt for musik. Men kvaliteten af bassen på Playbar alene gør, at Sonos selv uden sub både udfordrer og overgår flere af de andre anlæg.

 

Konklusion

Tager man subwooferen med, er Sonos væsentlig dyrere end de andre anlæg. Men fjern den, og prisen er på samme niveau. Og alligevel er Sonos bedre end de fleste af konkurrenterne. Lyden er mere naturlig, både ved lav og høj volumen.

Vi anbefaler sub’en, da den løfter film- og musikoplevelsen. Væsentlig dyrere, ja, men også det værd. Og du behøver ikke købe den med det samme.

Og brugervenligheden? Her er der stadig ingen over eller ved siden af Sonos. Det eneste, vi savner, er understøttelse af DTS.

https://www.youtube.com/watch?v=a5-U-Q1fs-o

Vi er meget begejstrede for den simple brugerflade på Sonos Playbar. Har du et Sonos multirumssystem i forvejen, bliver den en naturlig forlængelse ind i tv-stuen. Ligesom andre Sonos-produkter styres den let og elegant med en app. Der er ingen HDMI-indgang; i stedet kobles tv’et til den optiske. Soundbaren understøtter Dolby Digital, men ikke DTS, hvilket betyder, at disse udgivelser må sendes ud fra tv’et som almindeligt stereosignal, som så opkonverteres til surround af Playbar. Der er dog måder at komme omkring dette på, såsom at slutte en Blu-ray-afspiller med multikanals PCM-konvertering direkte til Playbar. Men den gode nyhed er, at de fleste film har Dolby Digital. Opsætning af systemet går som en drøm. Det er nemt at slutte hver enkelt højttaler til multirumssystemet, så det bare er at gruppere dem til et surround-anlæg i app’en. I app’en kan du også lave simpel kalibrering, som giver subwooferen et perfekt udgangsniveau, og sætte den omtrentlige afstand til baghøjttalerne.  

Lydkvalitet

Det står klart med det samme, at lyden er betydelig bedre end med de andre systemer. Dialogerne, surround-lyden, alt. Deadpool har mere punch, lydlandskabet er et stort og åbent, og man får mere indlevelse, når blodet sprøjter og indvoldene flyder! Det skulle da også bare mangle, når man ser prissedlen, tænker du måske. Men slap lige af. For hvis man fjerner subwooferen, koster Sonos ikke mere end Panasonic-anlægget. Og selv da er Sonos bedre. Meget bedre. Dybbas forsvinder, men bassen er fyldig nok og så godt integreret, at det er langt mere behageligt at lytte til. Vi anbefaler dog sub’en på det varmeste, for den tilføjer en dimension til lydbilledet, som vi ikke ville undvære. Men du behøver ikke at købe den med det samme; prøv gerne uden først. Musik i stereo og surround lyder simpelthen mere som hi-fi end med konkurrenterne. David Bowies stemme er fyldig og nærværende, og et klaver har godt attack og lyder samtidig naturligt. Igen er subwooferen investeringen værd, da dybbas også er vigtigt for musik. Men kvaliteten af bassen på Playbar alene gør, at Sonos selv uden sub både udfordrer og overgår flere af de andre anlæg.  

Konklusion

Tager man subwooferen med, er Sonos væsentlig dyrere end de andre anlæg. Men fjern den, og prisen er på samme niveau. Og alligevel er Sonos bedre end de fleste af konkurrenterne. Lyden er mere naturlig, både ved lav og høj volumen. Vi anbefaler sub’en, da den løfter film- og musikoplevelsen. Væsentlig dyrere, ja, men også det værd. Og du behøver ikke købe den med det samme. Og brugervenligheden? Her er der stadig ingen over eller ved siden af Sonos. Det eneste, vi savner, er understøttelse af DTS. https://www.youtube.com/watch?v=a5-U-Q1fs-o
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Sonos Playbar + Sub + 2x PLAY:1
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • HDMI: Nej
  • Digital ind: Optisk
  • Trådløst: Wi-Fi
  • App-styring: Sonos
  • Subwoofer: Trådløs (ekstraudstyr)
  • Mål (soundbar): 90 x 14 x 8,5 cm
  • Farve: Sort og sølv
Pris: 15396,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-