annonce
annonce

Asus ROG Centurion

Ægte surround-­galskab

Ti separate drivere giver fuld 7.1-surround i headsettet.

Ikke virtuel surround, men den ægte vare. Bedste adskillelse af lydkanalerne. God styreboks med logisk betjening. Masser af hardware.
Gigantisk headset, der vil virke voldsomt på selv det største hoved. Dette til trods er pladsen faktisk lidt trang i ørekopperne.

Når man taler om surround-lyd i hovedtelefoner, er det normalt underforstået, at det er i form af virtuel surround. For man kan selvfølgelig ikke have syv separate højttalere i et sæt hovedtelefoner. Eller kan man?

Asus ROG Centurion adskiller sig fra resten af markedet ved at tilbyde ægte 7.1-kanalers surround i ørekopperne. Hver surround-kanal har altså separate enheder (drivere), fordelt rundt på passende steder i de gigantiske ørekopper. Faktisk sidder der intet mindre end ti drivere i headsettet, eftersom center- og subwoofer-kanalerne må have enheder i begge ørekopper for at falde på plads i perspektivet – det ville se fjollet ud med en centerhøjttaler i panden!

Så mange drivere kræver noget plads, især da både front- og subwoofer-kanalerne drives af 40 mm enheder, der i sig selv er almindelige i normale stereohovedtelefoner. Derfor er ørekopperne da også blandt de største, jeg nogensinde har set. Faktisk er der en ekstra “boks” foran hvert ørestykke for at give plads nok.

Da udgangssignalet fra de fleste pc’er er i stereo, kommer ROG Centurion med sit eget eksterne surround-lydkort: En solid, sekskantet boks, hvor man på to drejeknapper kan justere styrken for hver enkelt kanal – samt tilpasse lysstyrken. For selvfølgelig er der lys i hovedsættet. Ikke RGB, men rødt LED-lys i både ørekopper og styringsboks.

Tilslutningen til computeren sker med et USB-kabel, der usædvanligt nok har det flade USB A-stik i begge ender. Kablet mellem styreboks og headset er kraftigt, stofbetrukket og ender i et HDMI-stik. Det er en lidt usædvanlig løsning, men praktisk. Der medfølger også et adapterkabel – fra HDMI til fire gange stereo-minijack – til at tilslutte aktive højttalere.

I den medfølgende styre-software kan man trimme og justere lyden til formålet: 3D-skydespil, MMO-spil, musiklytning og film – for bare at nævne nogle af dem. En 10 bånds equalizer, bas-boost, kompression og stemmeforstærker er nogle af mulighederne.

Det kommer ikke som en overraskelse, at scenen omkring dig breder sig naturligt hele vejen rundt, og at det er let at placere lydene, hvad enten de kommer forfra, fra siden – eller lidt bagude til højre. Hvad der måske kan undre, er at det ikke er specielt meget lettere end med god virtuel surround. DTS Headphone X giver en næsten lige så god illusion.

Konklusion

Hvis du gerne vil have ægte, uforfalsket surround i ørerne, når du spiller, er Asus ROG Centurion uden konkurrence. For der er ingen andre som det. Og når man tager i betragtning, hvor meget hardware man får med, er prisen mere end rimelig. Størrelsen og vægten er dog også langt over det rimelige, og man kan for samme pris finde headsets, der er lettere at bruge, og som giver næsten samme kvalitet via software.

Valget er en smagssag, men Asus fortjener anerkendelse for at være gået kompromisløst til værks.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Bedste pris på Asus ROG Centurion
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: Over-ear, lukket
Drivere: Front 40 mm, Subwoofer 40 mm, Center 30 mm,
Side 20 mm, Rear 20 mm
Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
Antal kanaler: 7.1 diskret surround-sound
Tilslutning: USB
Lys: RGB
Batteritid: Nej
Vægt: 536 g
Web: asus.com

Pris: 1899,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-