annonse
annonse

Asus ROG Centurion

Ægte surround-­galskab

Ti separate drivere giver fuld 7.1-surround i headsettet.

Lyd & Billede mener

Ikke virtuel surround, men den ægte vare. Bedste adskillelse af lydkanalerne. God styreboks med logisk betjening. Masser af hardware.
Gigantisk headset, der vil virke voldsomt på selv det største hoved. Dette til trods er pladsen faktisk lidt trang i ørekopperne.

Når man taler om surround-lyd i hovedtelefoner, er det normalt underforstået, at det er i form af virtuel surround. For man kan selvfølgelig ikke have syv separate højttalere i et sæt hovedtelefoner. Eller kan man?

Asus ROG Centurion adskiller sig fra resten af markedet ved at tilbyde ægte 7.1-kanalers surround i ørekopperne. Hver surround-kanal har altså separate enheder (drivere), fordelt rundt på passende steder i de gigantiske ørekopper. Faktisk sidder der intet mindre end ti drivere i headsettet, eftersom center- og subwoofer-kanalerne må have enheder i begge ørekopper for at falde på plads i perspektivet – det ville se fjollet ud med en centerhøjttaler i panden!

Så mange drivere kræver noget plads, især da både front- og subwoofer-kanalerne drives af 40 mm enheder, der i sig selv er almindelige i normale stereohovedtelefoner. Derfor er ørekopperne da også blandt de største, jeg nogensinde har set. Faktisk er der en ekstra “boks” foran hvert ørestykke for at give plads nok.

Da udgangssignalet fra de fleste pc’er er i stereo, kommer ROG Centurion med sit eget eksterne surround-lydkort: En solid, sekskantet boks, hvor man på to drejeknapper kan justere styrken for hver enkelt kanal – samt tilpasse lysstyrken. For selvfølgelig er der lys i hovedsættet. Ikke RGB, men rødt LED-lys i både ørekopper og styringsboks.

Tilslutningen til computeren sker med et USB-kabel, der usædvanligt nok har det flade USB A-stik i begge ender. Kablet mellem styreboks og headset er kraftigt, stofbetrukket og ender i et HDMI-stik. Det er en lidt usædvanlig løsning, men praktisk. Der medfølger også et adapterkabel – fra HDMI til fire gange stereo-minijack – til at tilslutte aktive højttalere.

Type: Over-ear, lukket
Drivere: Front 40 mm, Subwoofer 40 mm, Center 30 mm,
Side 20 mm, Rear 20 mm
Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
Antal kanaler: 7.1 diskret surround-sound
Tilslutning: USB
Lys: RGB
Batteritid: Nej
Vægt: 536 g
Web: asus.com

Pris: 1899,-