annonse
annonse
annonse

test: Test af 7 gaming-headsets

Gaming til menneskepenge

Få perfekt lyd i ørerne uden at knuse sparegrisen helt. Vi har fundet syv fede gaming-headsets, der er til at betale.

Okay, du har anskaffet dig en gaming-computer og måske også en rigtig stor og lækker gaming-skærm. Den indbyggede lyd i laptoppen er ikke en mulighed. Du kan ganske vist sætte lyden til stereoanlægget eller hjemmebioen, men så skal du dele oplevelsen med resten af husstanden – og måske også med naboer og underboer. Hovedtelefoner er sagen. Eller rettere et gaming-headset.

Hvis tegnebogen stadig er øm og kreditkortet forbrændt oven på Black Friday og julehandlen, vil det nok glæde dig at høre, at det faktisk er muligt at komme langt for relativt få penge. Der findes selvfølgelig headsets, som koster tusindvis af kroner, men for en enkelt af de store sedler kan du stadig få noget, der er godt nok til at anbringe dig i samme klasse som de professionelle turneringsspillere.

Vi har her fundet hele syv gaming-headsets til en rimelig pris, der alle kan bruges som værktøj, når du kaster dig ud i virtuelle kampe eller udforsker mystiske verdener på skærmen. Nogle af dem er helt nye, mens andre er sidste års topmodeller, der nu sælges til favoritpris.

Ikke hi-fi

Når vi tester hovedtelefoner til musiklytning, tæller korrekt og naturlig lydgengivelse højt. Sådan er det ikke nødvendigvis, når det gælder spiludstyr. Her handler det mere om forståelighed end om korrekthed. Taleforståelse er vigtigt, ligesom evnen til at afsløre små detaljer. Derfor har nogle headsets en bevidst fremhævelse af diskant og øvre mellemtone, der ikke ville fungere i hi-fi-sammenhæng. Dog må det også gerne være sjovt at spille – hvilket kan oversættes til masser af bas, så eksplosionerne rigtig kan mærkes!

Kom ind, blå leder!

Alle gaming-headsets har indbygget mikrofon. Gaming er nemlig en social beskæftigelse, hvor der samarbejdes konstant. Kommandoer, råd og advarsler fyger konstant gennem luften – og gennem internettet – når der spilles. I nogle spil er talekanalen indbygget, mens snakken i andre spil foregår via Skype. Derfor er mikrofonen næsten lige så vigtig i et gaming-headset som selve hovedtelefonerne.

Digitale forspring

Nogle af testens headsets er trådløse, mens andre er “gammeldags” passive med kabel. Det handler dog ikke blot om øget bevægelsesfrihed. Når alt kommer til alt, er gaming alligevel en aktivitet, der er bundet til stedet.

Vigtigere er det, at aktive hovedsæt med indbygget forstærker også giver mulighed for digitale tricks, der kan gøre en forskel på spillets udfald. Det kan være særlige equalizer-lydprofiler, der er tilpasset det enkelte spil eller spilgenren, men det kan også være funktioner, der laver om på lyden og f.eks. fremhæver de svageste lyde for at afsløre modstandere, der er i færd med at liste sig ind på dig. Noget, der er umuligt med konventionel, passiv elektronik.

test: SteelSeries Arctis 5

Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Kan konkurrere med de bedste

SteelSeries giver deres egen flagskibsmodel blandt gaming-headsets nådesløs kamp til stregen.

Virkelig god lyd, fornem surround-effekt og god komfort til en pris, der er svær at slå.
Ikke trådløst. Ikke mulighed for optisk tilslutning.

SteelSeries Arctis 5 er et forholdsvis let headset i et design, som SteelSeries selv betegner som “voksent”. Udseendet er i hvert fald mere stilrent end gaming-headsets normalt. Den brede plastichovedbøjle går nærmest i ét med de flade, ovale ørekopper, og den vigtige mikrofon kan skydes ind venstre ørekop, når den ikke bruges.

Hvor hovedbåndet på de fleste hovedtelefoner er fast, og bøjlen kan justeres, er bøjlen her fastmonteret og hovedbåndet elastisk. Ligesom elastikremmen på et sæt skibriller. Remmen ligner også noget, der ville passe naturligt på en slalompiste.

Det vigtigste i et headset er naturligvis elektronikken, i dette tilfælde driverne (højttaler-enhederne), der ifølge SteelSeries er de samme, som bruges i det meget dyrere Siberia 840. Og det kan være med til at forklare den særdeles vellykkedes lyd i Arctis 5.

Man kan bruge Arctis 5 med alle spilplatforme (pc, Mac, PlayStation, Xbox, mobil og VR), men kun på pc får man glæde af alle funktionerne.

RGB-lyset kan selvfølgelig programmeres. (Foto: Producent)

 

Fornem surround

Ligesom andre gaming-headsets kan Arctis 5 tilpasses til spillene ved hjælp af den medfølgende software. I dette tilfælde kan man tilpasse frekvensgangen med en fembånds-equalizer, justere kompressionen af lyden, programmere det farvede lys og – ikke mindst – vælge virtuel 7.1 surround-lyd. Arctis 5 bruger DTS Headphone:X, som virker klart bedst.

Lyden

Arctis 5 er baseret på samme drivere som i de dyre modeller, bare i en simplere indpakning. Og resultatet er ikke mindre overbevisende! Fra den dybeste bas til den højeste diskant er lyden klar og uforvrænget. Og takket være surround-lyden er det muligt at lokalisere modstanderne præcist omkring dig, så hvis du alligevel må bide i græsset, skyldes det ikke mangel på muligheder, men slet og ret dine egne evner som finskytte.

Konklusion

SteelSeries Arctis 5 er i den billige ende af producentens sortiment, men det er lykkedes at vælge kompromiserne på en måde, så de ikke mærkes ved normal brug. Det har alle de funktioner, som seriøse spillere har brug for, og lyden er tæt på at være god nok til alene at berettige prisen. Lyseffekterne er også på plads. Det eneste, man kan savne, er trådløs opkobling. Flødeskummet på toppen af lagkagen er DTS:X surround-lyd, der gør det muligt at opdage dine modstandere i tide, når de kommer listende bagfra.

Fakta
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 22 kHz
 • Følsomhed: 98 dB
 • Impedans: 32 ohm
 • Antal kanaler: 7.1 (DTS Headphone:X)
 • Tilslutning: USB-adapter (medfølger)
 • Lys: RGB
 • Vægt: 281 g
 • Web: steelseries.com
Bedste pris på SteelSeries Arctis 5
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

test: Kingston HyperX Cloud Alpha

Desember 2017Kingston HyperX Cloud Alpha
Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Hovedsæt til alfa-gamere

No-nonsense headset til dem, der bare vil have god lyd og høj mekanisk kvalitet.

Den bedste lyd, jeg har hørt på et gaming-headset. Flot, fuldfed bas. Overbevisende kvalitet.
Ingen særlige spilfunktioner og ingen trådløs forbindelse.

HyperX er ram-producenten Kingstons gaming-division, og de har godt fat i spillerne. Firmaet er ikke sent til at påpege, at deres hovedsæt bruges af professionelle e-sportsatleter fra mange forskellige teams. Faktisk er HyperX Cloud 0Alpha, som vi tester her, det officielle headset i flere professionelle gaming-organisationer.

HyperX Cloud Alpha er et mellemstort over-ear hovedsæt i et design, der i gaming-kredse signalerer “we mean business”: Matsorte ørekopper, matsort hovedbøjle og matsort mikrofon. Men med metallic-røde holdere og logo.

Der medfølger to kabler: Et kort firepolet kabel med volumenregulering og mikrofonknap samt et længere adapterkabel, der ender i separate mikrofon- og hovedtelefonstik. Kablet er polstret med en stofstrømpe, der forhindrer ledningsspaghetti.

Mikrofonen, der har indbygget vindhætte og akustisk støjudligning, sidder på en fleksibel svanehals. Den kan ikke skydes ind i ørekoppen eller vippes op, som det ses andre steder. Men da den er fastgjort med et minijack-stik, kan den tages helt af, hvis der ikke er brug for den. Det virker fint, men kan med tiden give problemer med løse stik.

(Foto: Producent)

 

Lyden

Lad mig starte med at sige, at bassen på HyperX Cloud Alpha er fremragende. Tung og absolut rigelig, men også fast og præcis. Tunge elektroniske beats serveres med hammerfast præcision i øregangene. Og det samme gælder jordrystende eksplosioner. Det her er den bedste bas, jeg har hørt i et gaming-headset uanset pris.

Det bedste er dog, at den solide bund ikke er på bekostning af noget andet. Selv om man er i gang med at tage spabad i bas, forbliver mellemtonen og diskanten præcis og ren. Og det er afgørende, når man skal opdage de livreddende detaljer i skyde- og MMO-spil. Og selvfølgelig stadig en behagelighed, når man “bare” vil nyde lydkulissen i roligere spil.

Konklusion

HyperX Cloud Alpha er et kablet stereo-headset med mikrofon uden dikkedarer og specialfunktioner. Det, der er med, er til gengæld i høj kvalitet. Byggekvaliteten er i top, og lyden er rent ud fremragende. Ikke mindst til prisen. Så hvis lyd og robusthed er dine største prioriteter, er svaret her. Vær dog opmærksom på, at andre tilbyder flere features. For et par hundrede kroner mere er det således muligt at finde et trådløst headset med digitale spilfunktioner.

(Foto: Producent)
Fakta
 • Type: Over-ear, lukket
 • Drivere: 50 mm
 • Frekvensområde: 13 Hz – 27 kHz
 • Følsomhed: 98 dB
 • Impedans: 65 ohm
 • Tilslutning: 3,5 mm 4-polet minijack / ­
  2 x 3,5 mm stereo-minijack (to kabler medfølger)
 • Lys: Nej
 • Batteritid: Nej
 • Vægt: 336 g
 • Web: hyperxgaming.com
Bedste pris på Kingston HyperX Cloud Alpha
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

test: HP Omen 800

Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Lækkert, men dunkelt

HP Omen 800 er både blødt og behageligt at have på og høre på. Men lyden er for mørk.

Lækker byggekvalitet og høj bærekomfort. Kan bæres i timevis.
Ingen surround eller spilfunktioner. Kun analog tilslutning. Skummel lyd.

Med Omen-mærket har HP gennem de seneste par år satset på at blive en del af det lukrative marked for gaming-udstyr. Vi har f.eks. testet den vellykkede laptop Omen 17. Men der findes også tilbehør, såsom Omen 800-headsettet.

HP Omen 800 er et stort og rigtig lækkert udseende over-ear headset. Ørepuderne er tykke og bløde, ørekopperne virker solide, og det hele holdes på plads af en dobbelt metalbøjle, der hvælver sig højt over den blødt polstrede bærerem. Kablet er polstret med en flettet stofkappe, der forebygger filtring. En lille boks på ledningen indeholder volumenknap og mikrofonafbryder. Der er separate kabler for mikrofon- og høretelefondelen af headsettet, men der medfølger et adapterkabel, som samler dem til et firepolet minijack-stik til f.eks. spilkonsoller.

Nogle gaming-headsets tilbyder genvejstaster til spilfunktioner og lyseffekter. Men ikke her. Omen 800 er et rent analogt headset med kabeltilslutning. Der følger heller nogen USB-lydadapter med.

Mikrofonen sidder på en blød, knaldrød svanehals, der kan skubbes ind i venstre ørekop.

På HP’s website understreges det, at headsettet understøtter surround-sound med DTS Headphone:X – som er indbygget i fleste Omen-pc’er. Som sådan rigtigt nok, men det er i så fald pc’ens fortjeneste, ikke headsettets. Og det gør alle andre analoge stereo-hovedtelefoner i øvrigt også, hvis de tilsluttes en signalkilde med virtuel surround.

(Foto: Producent)

 

Lyden

Lyden fra HP Omen 800 hælder mod det mørke – eller nærmere det direkte dunkle. Som sådan er gengivelsen ren og fri for forvrængning fra dyb bas til den højeste diskant. Men diskanten er så dæmpet, at man får en oplevelse af at sidde i et tætpakket klædeskab. Det er mere end bare en smagssag, da spillyd ikke kun handler om dybe, rungende eksplosioner – som Omen 800 klarer glimrende – men også om små detaljer. Og her kniber det.

Konklusion

HP Omen 800 kan som rent analogt, kablet headset ikke prale med blærede lyseffekter og virtuel surround-lyd. På positivsiden tæller en fremragende bærekomfort, som betyder, at man kan have headsettet på i timevis uden at blive træt. Lyden er behagelig og varm. Men også temmelig mørk, hvilket kan betyde, at afgørende detaljer – f.eks. listende fjendtlige fodtrin bag dig – kan blive så dæmpede, at de ikke opdages. Omen 800 er ikke voldsomt dyrt, men man kan få mere for de samme penge andre steder.

(Foto: Producent)
Fakta
 • Type: Over-ear, lukket
 • Drivere: 53 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Følsomhed: (ikke opgivet)
 • Impedans: (ikke opgivet)
 • Antal kanaler: 2
 • Tilslutning: 2 x 3,5 mm stereo-minijack
  (hovedtelefon/mikrofon), adapterkabel til 1 x
  3,5 mm medfølger
 • Lys: Nej
 • Batteritid: Nej
 • Vægt: 430 g
 • Web: hp.com
Bedste pris på HP Omen 800
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

test: Logitech G933 Artemis Spectrum

Desember 2017Logitech G933 Artemis Spectrum

Gennemtænkt teknik

Logitechs topmodel har alle de funktioner, der kan afgøre slaget til din fordel.

Glimrende bærekomfort og god ergonomi. Rigtig fin 3D-lyd til spil og film. Velvalgte og logisk placerede funktionsknapper.
Forholdsvis klodset. Lyden er ikke særskilt nuanceret. Lyseffekterne koster på batteritiden uden at gøre en forskel i spillene.

G933 Artemis Spectrum er Logitechs bud på et headset til kræsne gamere. Vi har testet det før, men nu er det faldet så meget i pris, at det kan være med i økonomiklassen.

Mikrofonen sidder på en plasticbøjle, der kan klappes op og skjules i venstre ørekop. En ring af programmérbart LED-lys omkranser hver ørekop.

G933 er trådløst. Det giver god bevægelsesfrihed at være fri for kabler, men byder også på en række krav i form af batteritid og overførsel uden forsinkelse (“lag”). Begge dele bliver heldigvis indfriet.

Batteritiden på otte timer med RGB-lysshowet kørende burde række til de fleste spilaftener. Skulle det mod forventning knibe, kan man tilslutte G933 analogt med det medfølgende 3,5 mm minijack-kabel.

Batteriet er gemt bag en magnetisk klap på den ene ørekop. Den anden har opbevaringsplads til den trådløse USB-sender. Smart – så er den altid med. På venstre ørekop finder man desuden fire programmérbare knapper til at skifte indstillinger samt en god, gammeldags drejeknap til regulering af lydstyrken.

(Foto: Producent)

 

Lyden

Der er masser af smæk på lyden i G933. Eksplosioner brager tungt, og følelsen af at være midt i handlingen er overbevisende. Som en særlig finesse kan man på Logitech-headsettet vælge imellem Dolbys og DTS’ virtuelle surround-lyd. Sidstnævnte giver klart den mest overbevisende surround-illusion. Skal du høre musik, bør du dog vælge stereo. Surround lyder imponerende, men det meste musik har ikke godt at blive “dekodet”.

Med indstillingerne på plads er G933 præget af en massiv bund og en afbalanceret, men ikke specielt finkornet stemmegengivelse. Diskanten er noget afdæmpet. Lyden kan tilpasses med en række equalizer-profiler, og man kan lave sine helt egne.

Konklusion

Logitech G933 Artemis Spectrum er et glimrende eksempel på, hvad der adskiller dedikerede gaming-headsets fra normale hi-fi-hørebøffer. Vurderet som ren hi-fi-lydgengiver er det en kende for grovkornet. Men det mere end udlignes af et gennemtænkt udvalg af spilfunktioner, der er lettilgængelige og til at bruge midt i kampens hede. Det gør G933 perfekt til sit formål: At være et redskab for garvede digitale skrivebordskrigere, der har brug for et ekstra forspring i kampen.

Fakta
 • Type: Over-ear, lukket
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Antal kanaler: 7.1 (Dolby, DTS Headphone:X)
 • Tilslutning: Trådløst med USB-dongle,
  3,5 mm kabel
 • Lys: RGB
 • Batteritid: 8 timer med lys, 12 timer uden
 • Vægt: 374 g
 • Web: gaming.logitech.com
Bedste pris på Logitech G933 Artemis Spectrum
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

test: Razer Kraken Pro V2

Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Alt det nødvendige

Razers næstbilligste hovedsæt har, hvad er skal til – men profferne vil nok gå efter de dyrere modeller.

Lækker forarbejdning og god bærekomfort. Let i forhold til størrelsen. Billigt.
Ingen surround eller spilfunktioner. Kun analog tilslutning. Lyden er uklar.

Hvor de fleste gaming-producenter har spiludstyr som ét blandt flere produktområder, har amerikanske Razer fra begyndelsen været dedikeret til gaming. Alle firmaets modeller henvender sig til spillefuglene, og de fleste er kulsorte og prydet med det giftgrønne logo.

Razer Kraken Pro V2 er lige akkurat en anelse mere diskret, da logoet står i blank sort på matsort baggrund. Og med en svanehalsmikrofon, der forsvinder diskret ind i venstre ørekop, kan de i forbifarten gå for at være et almindeligt sæt hovedtelefoner. Kraken Pro V2 fås dog også i en grøn udgave samt i hvid.

Faktisk er indtrykket af Kraken Pro V2 nærmest nobelt. Alt er kulsort, og byggekvaliteten virker pæn for et produkt til en så lav pris. Ørekopperne er store, og ørepuderne i kunstlæder omslutter selv store ører blødt og behageligt.

Som analogt headset er Kraken Pro V2 ikke udstyret med særlige spilfunktioner eller RGB-lys. Og heller ikke noget USB-lydkort. Det siger derfor sig selv, at forbindelsen ikke er trådløs. Kablet er polstret med en flettet stofkappe, der forebygger filtring. Volumenknap og mikrofonafbryder sidder på kablet. Der medfølger et adapterkabel, som kan opdele forbindelsen til mikrofon og ørekapsler på to separate kabler.

Razers næstbilligste headset har, hvad der skal til – men profferne vil nok gå efter de dyrere modeller. (Foto: Producent)

 

Lyden

Nådada, der er bas, er det første indryk, når man sætter Kraven Pro V2 på hovedet og kaster sig ind i kampen. Det brager løs, hvilket giver en god følelse af at være til stede. Og i modsætning til HP Omen 800 er diskanten også med.

Desværre er lyden langtfra så ren, som man kunne ønske og håbe til prisen. Kraken Pro V2 er ikke noget dyrt headset, så der er grænser for, hvor højt man kan sætte forventningerne. Et gaming-headset behøver heller ikke at være hi-fi, men lyden skal stadig være ren. Der ligger et slør hen over lyden, som ikke direkte nedsætter brugsværdien. Det kan bare gøres bedre.

Konklusion

Razer Kraken Pro V2 henvender sig til spillere, der er seriøse, men uden for mange penge på lommen. Komforten er i top, og byggekvaliteten virker overbevisende. Headsettet er let at drive, og kvaliteten rækker til at følge med i kampen. Lydkvaliteten kunne dog være bedre, og skal man sidde en hel dag og bruge hovedsættet som værktøj, er det noget, man vil savne. Alt i alt et headset, hvor der ikke er noget galt, men hvor et par hundredkronesedler ekstra lagt på disken gør en forskel.

Fakta
 • Type: Over-ear, lukket
 • Drivere: 50 mm
 • Frekvensområde: 12 Hz – 28 kHz
 • Følsomhed: 118 dB
 • Impedans: 32 ohm
 • Antal kanaler: 2
 • Tilslutning: 3,5 mm 4-polet minijack (
  hovedtelefon/mikrofon), adapterkabel til
  2 x 3,5 mm medfølger
 • Lys: Nej
 • Batteritid: Nej
 • Vægt: 322 g
 • Web: razerzone.com
Bedste pris på Razer Kraken Pro V2
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

test: Turtle Beach Stealth 600 (PS4)

Desember 2017Turtle Beach Stealth 600 (PS4)
Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Et lille forspring

Turtle Beachs superhørelse kan være med til at afgøre kampen til din fordel.

God lyd gør det let at følge med i spillet. Og “Superhuman Hearing” er et klart plus i skydespil.
Bærekomforten kunne være bedre, og hele headsettet føles lidt plasticagtigt.

Amerikanske Turtle Beach har lavet lydudstyr til computere i længere tid end nogen anden. Tidligere drejede det sig om lydkort i den høje ende af skalaen, men de sidste mange år har de især specialiseret sig i gaming-headsets.

Turtle Beach Stealth 600 laves i to versioner til henholdsvis Xbox One og PlayStation 4. Begge er trådløse, men PS4-udgaven leveres med en USB-sender, mens Xbox-udgaven bruger Xbox’ egen trådløse standard. PS4-udgaven kan desuden bruges med pc.

Turtle Beach Stealth 600 har to rækker lydindstillingsknapper, der skal give en fordel i spil. Den ene – kaldet “Superhuman Hearing” – forstærker de svageste lyde (altså en slags kompression), så det bliver lettere at opdage f.eks. fjender, der kommer listende eller lader deres våben. Den anden knap vælger imellem fremhævning af bassen, fremhævning af både bas og diskant, vokal-boost (mellemtone) og “Signature Sound”.

Selve headsettet består af et par ovale ørekopper i matsort plastic med farvebesætning. Hovedbøjlen og den drejelige mikrofon er i plast, og helheden forekommer en anelse billig. Men det virker, selv om ørekopperne sidder lidt stramt.

Turtle Beachs superhørelse kan være med til at afgøre kampen til din fordel. (Foto: Producent)

 

Lyden

I indstillingen Signature Sound, der er det tætteste, Stealth 600 kommer på at være neutralt, er lyden rigtig velafbalanceret og tydelig. Lydbilledet hælder lidt mod det varme, men det hele kommer med, og gengivelsen er klar og uforvrænget. Det ændrer sig selvfølgelig, når man begynder at lege med boost-knappen og giver bas, diskant eller mellemtone en ekstra spand kul. Og med Superhuman Hearing slået til skal man holde sig fra at lytte til musik. Men det er heller ikke formålet med funktionen – eller med Stealth 600-sættet i det hele taget. Det handler ikke om at nyde helheden, men om at opfange den mindste detalje i omgivelserne, mens du sveddryppende gemmer dig bag en halvt sammenstyrtet mur.

Konklusion

Turtle Beach Stealth 600 er et rigtig glimrende headset til spillere, der vil have et ekstra forspring på slagmarken i skydespil. Den ekstra forstærkning af de svageste lyde virker efter hensigten. Og trods lidt plasticagtig stivhed sidder hovedsættet udmærket og bekvemt. At det dertil er trådløst, er et stort ekstra plus. Når headsettet ikke høster topkarakter, skyldes det, at man kan få endnu bedre deals andre steder, fordi nogle ældre topmodeller sælges til nedsat pris.

Fakta
 • Type: Over-ear, lukket
 • Drivere: 50 mm
 • Frekvensområde: (ikke opgivet)
 • Følsomhed: Ikke relevant
 • Impedans: Ikke relevant
 • Tilslutning: Trådløst med egen USB-dongle,
  Micro USB til opladning
 • Lys: Nej
 • Batteritid: 15 timer
 • Vægt: 350 g
 • Web: turtlebeach.com
Bedste pris på Turtle Beach Stealth 600 (PS4)
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

test: LucidSound LS30

Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Godt begynder-headset

Tegnebogsvenligt hovedsæt, der dækker behovet hos de fleste.

Masser af tilslutningsmuligheder. Glimrende lyd til prisen.
Ingen surround eller spilfunktioner. Mikrofonen er ikke overbevisende

LucidSound er et forholdsvis nyt hovedtelefonmærke med speciale i gaming. Det er stiftet af udbrydere fra Tritton, der næppe heller er kendt af mange uden for spilkredse, uanset at Tritton på LucidSounds egen hjemmeside omtales som “a leading high-end brand”.

LS30 er ret traditionelt af udseende med kraftige, cirkelrunde ørekopper og en solid hovedbøjle. Både ørepuder og hovedbøjle er beklædt med blødt kunstlæder. Uden mikrofonen monteret kunne det let gå for at være helt almindelige hi-fi-hovedtelefoner.

Mikrofonen er ikke fastmonteret på LS30, men sidder i stedet på en separat blød svanehals, der bliver holdt på plads af et minijack-stik. Det kan umiddelbart ligne en fordel, at man kan afmontere mikrofonen med et snuptag, hvis man også vil bruge headsettet til andet end spil. Men det giver risiko for slid på stikket og dårlig forbindelse. Og så er selve mikrofonen i øvrigt alt andet end overbevisende i brug. Men okay, den udfører opgaven, hvis du ikke har brug for finesser som f.eks. støjreduktion, som nogle af konkurrenterne i samme prisklasse tilbyder.

Lyden overføres trådløst via en USB-dongle, men der medfølger desuden et overflødighedshorn af ledninger til LS30. To sæt minijack-kabler til mikrofon og analog lyd, den løse mikrofon og endda et optisk kabel (til lyd fra spilkonsoller), som forbindes til USB-senderen.

LS30 er ret traditionelt af udseende med kraftige, cirkelrunde ørekopper og en solid hovedbøjle. (Foto: Producent)

 

Lyden

Lydmæssigt er LucidSound LS30 en positiv overraskelse. Der er en god balance i lydbilledet, hvor både tunge eksplosioner og spinkle lyde fra omgivelserne står klart. Det er også detaljeret nok til at blive brugt til musik, hvor visse andre gaming-headsets overdriver detaljer i diskanten for at afsløre modstandere i spillet.

Konklusion

Hvis du bare skal have et spilegnet headset med god lyd, men ikke har brug for indbygget lysshow, komplicerede specialknapper eller virtuel surround, får du ganske meget hovedtelefon for pengene med LucidSound LS30. Konkurrencen er imidlertid hård, og skal hovedsættet bruges til spil alene, er det svært at se, hvorfor man skal lade sig nøje, når man for samme pris kan vælge headsets med langt flere features, der kan hjælpe i spillet.

Fakta
 • Type: Over-ear, lukket
 • Drivere: 50 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Følsomhed: (ikke opgivet)
 • Impedans: (ikke opgivet)
 • Antal kanaler: 2
 • Tilslutning: Trådløs USB-sender, analog
  3,5 mm, optisk via USB-dongle
 • Lys: Nej
 • Batteritid: 15 timer
 • Vægt: 355 g
 • Web: lucidsound.com
Bedste pris på LucidSound LS30
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Okay, du har anskaffet dig en gaming-computer og måske også en rigtig stor og lækker gaming-skærm. Den indbyggede lyd i laptoppen er ikke en mulighed. Du kan ganske vist sætte lyden til stereoanlægget eller hjemmebioen, men så skal du dele oplevelsen med resten af husstanden – og måske også med naboer og underboer. Hovedtelefoner er sagen. Eller rettere et gaming-headset.Hvis tegnebogen stadig er øm og kreditkortet forbrændt oven på Black Friday og julehandlen, vil det nok glæde dig at høre, at det faktisk er muligt at komme langt for relativt få penge. Der findes selvfølgelig headsets, som koster tusindvis af kroner, men for en enkelt af de store sedler kan du stadig få noget, der er godt nok til at anbringe dig i samme klasse som de professionelle turneringsspillere.Vi har her fundet hele syv gaming-headsets til en rimelig pris, der alle kan bruges som værktøj, når du kaster dig ud i virtuelle kampe eller udforsker mystiske verdener på skærmen. Nogle af dem er helt nye, mens andre er sidste års topmodeller, der nu sælges til favoritpris.

Ikke hi-fi

Når vi tester hovedtelefoner til musiklytning, tæller korrekt og naturlig lydgengivelse højt. Sådan er det ikke nødvendigvis, når det gælder spiludstyr. Her handler det mere om forståelighed end om korrekthed. Taleforståelse er vigtigt, ligesom evnen til at afsløre små detaljer. Derfor har nogle headsets en bevidst fremhævelse af diskant og øvre mellemtone, der ikke ville fungere i hi-fi-sammenhæng. Dog må det også gerne være sjovt at spille – hvilket kan oversættes til masser af bas, så eksplosionerne rigtig kan mærkes!

Kom ind, blå leder!

Alle gaming-headsets har indbygget mikrofon. Gaming er nemlig en social beskæftigelse, hvor der samarbejdes konstant. Kommandoer, råd og advarsler fyger konstant gennem luften – og gennem internettet – når der spilles. I nogle spil er talekanalen indbygget, mens snakken i andre spil foregår via Skype. Derfor er mikrofonen næsten lige så vigtig i et gaming-headset som selve hovedtelefonerne.

Digitale forspring

Nogle af testens headsets er trådløse, mens andre er “gammeldags” passive med kabel. Det handler dog ikke blot om øget bevægelsesfrihed. Når alt kommer til alt, er gaming alligevel en aktivitet, der er bundet til stedet.Vigtigere er det, at aktive hovedsæt med indbygget forstærker også giver mulighed for digitale tricks, der kan gøre en forskel på spillets udfald. Det kan være særlige equalizer-lydprofiler, der er tilpasset det enkelte spil eller spilgenren, men det kan også være funktioner, der laver om på lyden og f.eks. fremhæver de svageste lyde for at afsløre modstandere, der er i færd med at liste sig ind på dig. Noget, der er umuligt med konventionel, passiv elektronik.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement med eller uden SF Anytime Stor velkomstgave
Bedste pris på Test af 7 gaming-headsets
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Logitech G933 Artemis Spectrum 1.030 kr.
 • SteelSeries Arctis 5 830 kr.
 • LucidSound LS30 998 kr. HP Omen 800 799 kr.
 • Razer Kraken Pro V2 649 kr.
 • Turtle Beach Stealth 600 999 kr.
 • Kingston HyperX Cloud Alpha 799 kr.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.