annonse
annonse
annonse

8 Trådløse fitnesspropper

Trådløse fitnesspropper

Er du på udkig efter et par nye hørepropper til fitnesscenteret, så læs med her.

Enhver, der har besøgt det lokale fitnesscenter, har nok bemærket, hvor mange der render rundt med hørepropper i ørerne. Musikken gør anstrengelserne lidt lettere at komme igennem og kan samtidig lægge baggrund og tempo til f.eks. en god løbetur. Med pulsmåler og andet avanceret løbeudstyr kan høretelefonerne samtidig agere løbe-coach, der diskret motiverer med beskeder i øret. Det giver lige det ekstra skub, når kroppen ellers ikke gider mere.

Hvis du ikke allerede har investeret i par trådløse høretelefoner, giver vi dig her et udsnit af mulighederne.

Et naturligt spørgsmål kan være: Hvorfor ikke bare bruge de høretelefoner, der fulgte med mobilen? Til det er der flere svar. For det første er de medfølgende høretelefoner til nye smartphones oftest kablede. Det betyder en lang ledning dinglende ned fra øret og er hverken særlig smart eller praktisk og mindsker din bevægelsesfrihed.

Af samme årsag er alle modeller i denne test trådløse og kobles med mobilen via Bluetooth. Ingen af høretelefonerne er dog mere trådløse, end at de alle har en ledning eller en form for bøjle, der går bag om nakken og forbinder de to propper.

Det næste punkt, der er vigtigt, er pasformen. Den primære opgave for hørepropper til træningsbrug er at blive siddende i ørerne, uanset hvor meget du tonser rundt. De høretelefoner, der som standard følger med nye smartphones, er sjældent af særlig god kvalitet og har det med at falde ud af ørerne.

På træningshørepropper er pasformen det måske vigtigste fokusområde, hvorfor propperne er udformet på en måde, så de griber bedre fast i øregangen og bliver siddende, selv om du sveder. Producenterne har hver især grebet opgaven forskelligt an, med varierende succes.

Fælles for dem alle er desuden, at de er lavet til at kunne klare sved og fugt lidt bedre og derfor ikke drukner under en tur på spinningcyklen.

Det er dog ikke nok, at propperne sidder ordentlig fast. De må selvfølgelig også gerne spille godt, især da vi befinder os i et prisleje omkring 1.000 kroner. Igen er resultatet meget forskelligt, alt efter hvilken producent vi har fat i, og selvfølgelig er det en smagssag, om man ønsker tung bas, når man egentlig helst bare vil have sat et tempo og få nogle motiverende tilkendegivelser.

Det sidste punkt, der er værd at nævne, er de ekstrafunktioner, som begynder at komme med i denne kategori af hovedtelefoner. Nogle producenter har proppet pulsmålere ind i den ene prop, så høretelefonerne også kan bruges som substitut for et smart-ur eller en fitness-tracker. Det ret smart, men betyder også et betydeligt hak op i prisen, ligesom batterilevetiden tager et dyk. Det kan dog være værd at overveje, hvis man er interesseret i denne funktion.

Sådan testede vi

Producenterne er blevet bedt om at stille med deres nyeste trådløse modeller beregnet til træning. Hver model er vurderet ud fra pasform, lydkvalitet, batterilevetid, ekstrafunktioner og pris. De er alle blevet testet både i daglig brug og til løb og styrketræning. Hver anmeldelse afrundes med en konklusion og en samlet karakter.

Vi tester:

Bose SoundSport Pulse                                              1.999 kroner

Jabra Sport Pulse Special Edition                           1.599 kroner

Jaybird Freedom                                                          1.499 kroner

JBL Reflect Contour                                                       789 kroner

Monster iSport Victory                                                   790 kroner

Panasonic Wings RP-BTS50E                                    1.199 kroner

Plantronics BackBeat Fit                                              555 kroner

AfterShokz Trekz Titanium                                          999 kroner

 

Brug menuen til venstre for at læse om flere produkter
Bedste pris på 8 Trådløse fitnesspropper
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-