AKG N60 NC Wireless

Stilhed uden snor

Stilfuld rejsepartner giver dig fred på fly- og togturen uden at fylde rejsetasken op.

Plus
Nydelige og diskret designede hovedtelefoner, der er nemme at få med i bagagen. Harmonisk og velafbalanceret lyd. Udmærket støjdæmpning og suveræn batteritid.
Minus
Trådløs overførsel koster på batteritiden. Ikke så bekvemme og støjisolerende som over-ear hovedtelefoner.

Hovedtelefoner bliver ved med at sælge som varmt brød, og en af de typer, der vokser mest, er hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. Dem har vi testet ganske mange af. AKG N60 NC Wireless er on-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og trådløs forbindelse. De ligner til forveksling forgængeren N60 NC – bare uden kabel. De bløde ørepuder er i memory-skum, betrukket med kunstlæder ligesom hovedbøjlen. Alt er holdt i sort, bortset fra en forkromet krans om hver ørekop.

På den foregående udgave havde AKG valgt et ikke-standardiseret kabel til opladning. Nu er man heldigvis gået over til Micro USB, som næsten alle andre bruger. Det gør det let at låne en tilfældig mobiloplader og give hovedtelefonerne et skud energi på farten. I det lys gør det ikke noget, at brugstiden på en opladning er halveret. Og 15 timer rækker alligevel langt nok til at flyve næsten hvor som helst hen på planeten uden generende kabinestøj.

Ørekopperne kan klappes ind, så hovedtelefonerne fylder mindre i bagagen. Foto: AKG

 

Betjeningen består af to vippeknapper, der henholdsvis styrer tænd/sluk/Bluetooth-parring og skift mellem numre. To små trykknapper skruer op og ned for lydstyrken. En 3,5 mm minijack-indgang gør det muligt at bruge kabel, hvis batteriet løber tør, eller trådløs forbindelse er forbudt på flyturen (nogle flyselskaber tror stadig, at en enkelt Bluetooth-sender kan udløse en flykatastrofe). Der er indbygget mikrofon til mobilopkald.

Lyden af AKG N60NC Wireless

Vi testede N60 NC (med kabel) sidste år, og den eneste større forskel på de to versioner ser ud til at være trådløsheden. Lydsignaturen i hvert fald uændret. Vi har at gøre med behagelige og velafbalancerede hovedtelefoner med et nært og intenst lydbillede og en stram bas. Vi har hørt mere detaljerede hovedtelefoner – også til prisen. Men kun få, der samtidig tilbød elektronisk støjreduktion og Bluetooth-forbindelse.

Støjreduktion er et tveægget sværd: Man slipper for, at musikken drukner i larm, men der ryger altid lidt mere end bare støjen med, når lyden fra omgivelserne fjernes med et digitalt beregnet modfasesignal. AKG’s støjreduktion er blandt de mest skånsomme. Den er til gengæld heller ikke blandt de mest effektive, så man er ikke i samme grad isoleret fra virkeligheden som med f.eks. Bose QuietComfort 35 og Beoplay H9, der dog begge er tungere og dyrere.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Da ørekopperne sidder på ørerne i stedet for at omslutte dem, er isoleringen heller ikke helt tæt. Og når man f.eks. bevæger kæben, kan man høre lyd slippe ind.

Konklusion

AKG N60 NC Wireless er en naturlig opfølgning, der føjer trådløshed til sidste års udmærkede model. Det gør dem på ingen måde ringere. Så har du brug for fred og musik på rejsen, er de ét blandt mange glimrende bud i den stadig mere populære klasse af støjdæmpende hovedtelefoner uden kabel. Funktionsmæssigt klarer de sig fint i feltet, og prisen og størrelsen er attraktiv. Man kan få bedre lyd og bedre støjreduktion, men det koster et bundt hundredkronesedler mere.

Hovedtelefoner bliver ved med at sælge som varmt brød, og en af de typer, der vokser mest, er hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. Dem har vi testet ganske mange af. AKG N60 NC Wireless er on-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og trådløs forbindelse. De ligner til forveksling forgængeren N60 NC – bare uden kabel. De bløde ørepuder er i memory-skum, betrukket med kunstlæder ligesom hovedbøjlen. Alt er holdt i sort, bortset fra en forkromet krans om hver ørekop.På den foregående udgave havde AKG valgt et ikke-standardiseret kabel til opladning. Nu er man heldigvis gået over til Micro USB, som næsten alle andre bruger. Det gør det let at låne en tilfældig mobiloplader og give hovedtelefonerne et skud energi på farten. I det lys gør det ikke noget, at brugstiden på en opladning er halveret. Og 15 timer rækker alligevel langt nok til at flyve næsten hvor som helst hen på planeten uden generende kabinestøj.[caption id="attachment_70054" align="alignnone" width="1024"] Ørekopperne kan klappes ind, så hovedtelefonerne fylder mindre i bagagen. Foto: AKG[/caption] Betjeningen består af to vippeknapper, der henholdsvis styrer tænd/sluk/Bluetooth-parring og skift mellem numre. To små trykknapper skruer op og ned for lydstyrken. En 3,5 mm minijack-indgang gør det muligt at bruge kabel, hvis batteriet løber tør, eller trådløs forbindelse er forbudt på flyturen (nogle flyselskaber tror stadig, at en enkelt Bluetooth-sender kan udløse en flykatastrofe). Der er indbygget mikrofon til mobilopkald.

Lyden af AKG N60NC Wireless

Vi testede N60 NC (med kabel) sidste år, og den eneste større forskel på de to versioner ser ud til at være trådløsheden. Lydsignaturen i hvert fald uændret. Vi har at gøre med behagelige og velafbalancerede hovedtelefoner med et nært og intenst lydbillede og en stram bas. Vi har hørt mere detaljerede hovedtelefoner – også til prisen. Men kun få, der samtidig tilbød elektronisk støjreduktion og Bluetooth-forbindelse.Støjreduktion er et tveægget sværd: Man slipper for, at musikken drukner i larm, men der ryger altid lidt mere end bare støjen med, når lyden fra omgivelserne fjernes med et digitalt beregnet modfasesignal. AKG’s støjreduktion er blandt de mest skånsomme. Den er til gengæld heller ikke blandt de mest effektive, så man er ikke i samme grad isoleret fra virkeligheden som med f.eks. Bose QuietComfort 35 og Beoplay H9, der dog begge er tungere og dyrere.Da ørekopperne sidder på ørerne i stedet for at omslutte dem, er isoleringen heller ikke helt tæt. Og når man f.eks. bevæger kæben, kan man høre lyd slippe ind.

Konklusion

AKG N60 NC Wireless er en naturlig opfølgning, der føjer trådløshed til sidste års udmærkede model. Det gør dem på ingen måde ringere. Så har du brug for fred og musik på rejsen, er de ét blandt mange glimrende bud i den stadig mere populære klasse af støjdæmpende hovedtelefoner uden kabel. Funktionsmæssigt klarer de sig fint i feltet, og prisen og størrelsen er attraktiv. Man kan få bedre lyd og bedre støjreduktion, men det koster et bundt hundredkronesedler mere.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på AKG N60 NC Wireless
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: On-ear

Følsomhed: 111 dB SPL/V (med kabel)

Impedans: 32 ohm (med kabel)

Frekvensområde: 10 Hz – 22 kHz

Batteritid: 15 timer

Tilslutning: Bluetooth 4.0 med aptX, 3,5 mm stereo minijack

Kabel: 120 cm aftageligt, med kontrol/mikrofon Vægt: 200 g Web: akg.com

Pris: 2299,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

AirPods får stemmestyring

Apples AirPods får trådløs opladning og Hej Siri.

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Det er nu du skal købe iPad

Hvis du går med planer om at købe en ny tablet, så er tiden inde.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­højttaler

QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.