annonse
annonse
Marts 2016
AKG N60 NC
Marts 2016
AKG N60 NC
Test af: AKG N60 NC

På business class til charterpris

Hvis du vil have fred og bekvemmelighed på både flyrejsen og togturen, er AKG’s støjreducerende letvægtsmodel god at have med i bagagen.

Lyd & Billede mener

Elegante og kompakte hovedtelefoner, der let finder plads i håndbagagen på rejsen. Harmonisk og afbalanceret lyd. Udmærket støjdæmpning og suveræn batteritid.
De sidder ikke så godt på hovedet som over-ear modeller, og USB-opladekablet er upraktisk.
annonse

AKG er især kendt for deres professionelle hovedtelefoner, men har også haft succes med modeller til hjemmebrug, der i højere grad er til at betale. N60 NC er forholdsvis kompakte on-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. Af ydre ligner de umiddelbart AKG K495 NC, som vi tidligere har testet. Dog er udførelsen mere spinkel, og vægten næsten 100 gram lavere.

Luksus eller ej, så er N60 NC ganske nydelige og lækre hovedtelefoner. De bløde ørepuder er måske nok kunstlæder, men bekvemmeligheden er så god, som man kan opnå det på en on-ear model.

Batteritiden er blandt de længste, vi har oplevet. Hele 30 timer loves der (den engelske udgave af data-arket reklamerer endda med hele 40 timers spilletid). Det er heldigt nok, eftersom man ikke kan oplade batteriet med et hvilket som helst Micro USB-kabel, men skal bruge det medfølgende USB-til-micro-jack ladekabel. Det er besværligt, men på den anden side har man rigeligt med strøm til at flyve til USA og tilbage igen uden at oplade. Eller til at pendle en hel uge til og fra arbejde.

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

Betjeningen er simpel. En enkelt skydeknap på venstre ørekop slår støjreduktionen og den indbyggede forstærker til. Og en enkelt knap på ledningen styrer start/stop og valg af numre samt modtagelse af mobilopkald.

Teknikken bag støjreducerende hovedtelefoner – hvor støj udlignes akustisk med et modfasesignal – er et teknologisk mirakel, men processen er aldrig helt fejlfri eller uden bivirkninger på musikken. Ofte bliver resultatet en indelukket lyd, hvor man må vælge imellem musik og støjfrihed. På AKG N60 NC er de negative bivirkninger dog minimale. Faktisk er lyden næsten bedre med støjreduktion.

Brugt som passive hovedtelefoner er lydbilledet behageligt og afbalanceret. Lyden er ikke superdetaljeret, men alle toneområder gengives ret neutralt. Når man slår støjreduktionen til, forsvinder lidt af rumklangen og luftigheden. Til gengæld får man et nært og mere intenst lydbillede, der klæder især vokaler rigtig godt. Bassen strammes også op.

På den måde gentager N60 NC de bedste egenskaber fra K495 NC, bare til en lavere pris. Støjreduktionen er over middel, men ikke som på store over-ear hørebøffer, der kan give helt tæt isolering.

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

 

Konklusion

Hovedtelefonspecialisten AKG var ikke blandt de første til at tage støjreduktion op, men de er kommet godt med! N60 NC er vellykkede hovedtelefoner til dem, der har brug for musik – eller bare stilhed – på rejsen, hvad enten den er kort eller lang.

Lyden er behagelig og helstøbt, og støjreduktionen fungerer uden at anrette større skader på musikken. Samtidig vejer de hverken tungt i bagagen eller budgettet. Tilsammen gør det dem til en seriøs kandidat i letvægtsklassen.

Fakta & Rating:
 • Pris: 1.999,-
  • Type: On-ear
  • Følsomhed: 123 dB SPL/V
  • Impedans: 32 ohm
  • Frekvensområde: 10 Hz – 22 kHz
  • Batteritid: 30 timer
  • Tilslutning: 3,5 mm stereo mini-jack
  • Kabel: 120 cm aftageligt, med kontrol/mikrofon
  • Vægt: 150 g uden kabel

  Læs også:

  Årets anbefalede hovedtelefoner

  Et par gode hovedtelefoner kan give dig musikoplevelser, du ikke troede, var muligt, og det bare for nogle få hundrede kroner.

  Alle gode ting er tre-vejs

  Ultimate Ears TripleFi 10 har tre højttalerelementer i hver prop, for krystalklar lyd i hele frekvensområdet.

  Kraftfuld komfort

  Blandt de to hovedtelefoner, som imponerede os mest i 2011, var det T70 som knebent stak af med sejren. Her er grunden.

  Løfter lydkvaliteten til himmels

  Små bærbare hovedtelefonforstærkere kan være en forfriskende og markant lydforbedring. Men at de skulle blive så gode som denne, havde jeg ikke troet.

  Drop de gamle – køb disse!

  Her den den billigste og bedste erstatning for ørepropperne, som fulgte med mobilen.

  Kurerer flyskræk

  Man skal ikke lade sig lokke af et smart design. Men af og til kan der ligge en overraskelse på lur.

  Pseudo-surround fra Sony

  Er du én af dem der stadig holder fast i PC’en som spillemaskine, kan et headset være et fornuftigt køb. Udvalget er stort, og nu byder også Sony sig til. Men hvorfor nøjes med stereo når du kan får virtuel surround?

  Basglad sværvægter

  Monster er gået fra 0-100 på rekordtid med sine ørepropper og hovedtelefoner. Når man hører dem, forstår man hvorfor.

  Så bliv dog siddende!

  Sports-høretelefoner kan man ikke bruge til ret meget, hvis de ikke sidder som støbt i øret. Det gør AKG K326 ikke.

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse