annonse
annonse

Audiofly AF1120

Noget af det fedeste

April 2017Audiofly AF1120

Det bliver ikke let at lave noget bedre og sejere end disse hørepropper fra Audiofly.

Lyd & Billede mener

En detaljeringsgrad, som man kun får i high-end-klassen, kombineret med et vanvittigt bastryk og enorm dynamik. Hvad mere kan man ønske sig?
Nogle vil nok ønske, at diskanten var lidt mere pågående.

Mange ville vægre sig for at bruge over fem tusind kroner på et par hovedtelefoner. Så vil disse små hørepropper fra Audiofly virke som det rene vanvid. Men for musikelskere har hørepropper den klare fordel, at de let kan være i lommen, når man ikke bruger dem. En stor fordel for dem, der er meget på farten med musik i ørerne.

Også for live-musikere, der bevæger sig meget på scenen – og som også gerne vil bevare bare en antydning af værdighed udseendemæssigt – er hørepropper en nødvendighed frem for store, klodsede hørebøffer. Og hvad prisen angår, så er det med hørepropper som med alt andet: Man får, hvad man betaler for.

Vi lærte australske Audiofly at kende tidligere på året, da AF180 blev testvinder ud af fem high-end hørepropper. De kombinerer musikalitet med opløsning og detaljer på forbilledlig vis, bedre end nogen af de andre. Det eneste, man måske kunne savne, er fyldigere bas. De er nemlig lavet til professionelle musikere og teknikere, og så skal der ikke lægges sminke på nogen steder i jagten på sandheden.

(Foto: Producent)

Topmodellen AF1120 er også ment som et musikalsk værktøj for professionelle. Her har man smidt flere drivere (højttaler-enheder) ind for at give mere dynamik i hele frekvensområdet.

Alle driverne er af typen balanceret armatur, som har meget lav masse og lynhurtig transientrespons. De bliver imidlertid sjældent brugt som bas-enheder, da dynamiske enheder kan tåle større belastning og ofte giver mere punch i de lave frekvenser. Det løser Audiofly ved at bruge hele seks armaturer i hver prop: To til bas, to til mellemtone og to til diskant. Så burde der være tryk nok på!

Det aftagelige kabel har sølv som ledemateriale, beklædt med slidstærkt og vandafvisende Cordura-nylon. Forstærkede ørebøjler gør, at propperne ikke falder ud, hvilket er ekstra vigtigt for musikere på scenen.

Med AF1120 henvender Audiofly sig bl.a. til rockmusikere, men til headbanging på scenen ville jeg selv vælge specialstøbte propper, som med garanti ikke falder ud. For trommeslagere, der sidder mere stille med hovedet, er de derimod nok perfekte. Men de er også til musikelskende hi-fi-entusiaster.

(Foto: Producent)

Lyden af guld

Hvis man tror, at hørepropper ikke kan spille rigtig hi-fi, vil man få sig noget af en overraskelse med AF1120. For sikke en lyd!

  • Princip: 3-vejs
  • Drivere: 6 x balanceret armatur
  • Frekvensområde: 15 Hz – 25 kHz
  • Impedans og følsomhed: 18 ohm / 110 dB
  • Kontrol/mikrofon: Nej
  • Kabellængde: 1,6 m
  • Pris: 5.500 kroner
  • Web: solipi.com
Pris: 5500,-