annonse
annonse
annonse

Beoplay H9

Januar 2017Beoplay H9
Januar 2017Beoplay H9

Trådløs luksuslyd fra B&O Play

Med Beoplay H9 har danskerne smidt det måske bedste sæt trådløse hovedtelefoner på markedet. Det eneste der afskrækker er prisen.

De ser fantastisk ud, er behagelige at have på over længere tid og spiller helt og aldeles fremragende.
Prisen er meget høj og kan godt virke afskrækkende.

B&O Play har tidligere langet ud efter Bose og deres plads som ukronet konge af aktiv noice cancelling. Dette var med modellen H8, som udkom tilbage i starten af 2015. Nu er vi i slutningen af 2016 og Beoplay H9 er havnet i butikkerne. Kan den sparke Bose af tronen?

Ved første øjekast minder H9 meget om de lidt ældre H8, dog med et par væsentlige forskelle. Hvor H8 var en on-ear-model, er H9 en over-ear-model. Dette refererer til størrelsen på de to ørepuder. H9 har arvet sin størrelse fra Beoplay H7 og dækker hele øret, i stedet for blot at hvile uden på, som det var tilfældet med H8. Forskellen betyder i praksis, at H9 er mere behagelig at have på i længere tid, da der ikke er samme konstante pres på ørerne, ligesom man opnår en passiv støjreduktion samt undgår, at der slipper for meget lyd ud fra siden.

Luksusmaterialer

Som med de øvrige hovedtelefoner i Beoplay-serien, er H9 lavet af de bedste og mest luksuriøse materialer. Vi taler derfor om ægte læder på bøjlen af aluminium samt ægte skind på puderne. Udover at give et strejf af luksus, har dette også et praktisk formål. Modsat kunstlæder, som benyttes af blandt andet Bose, holder naturprodukterne bedre i det lange løb samt føles utrolig behagelige mod huden. Jeg har selv været storforbruger af NC-hovedtelefoner igennem en årrække, og oplevet hvordan sæt fra hhv. Sennheiser og Bose med tiden begynder at smuldre fra puderne. Det er simpelthen for ærgerligt, når vi taler om så dyre produkter. Denne problematik bør man være helt udover med H9. Dertil skal det naturligvis nævnes, at ægte læder er dyrere end kunstlæder, hvilket afspejler sig i prisen. Har man først prøvet de smuldrende ørepuder, bør man alligevel overveje at betale lidt ekstra.

Fremragende lyd

Lyden er naturligvis det vigtigste og ej her skuffer H9. Har du allerede lyttet til en af de tidligere Beoplay-hovedtelefoner, vil de føles bekendte, om end endnu bedre. De spiller dæleme godt. Lydfeltet er utrolig bredt og luftigt. Der er både bas og bund, uden at det virker overdøvende. Du hører alle detaljer klart og tydeligt. Om man er til mere bas er en smagssag og normalt er jeg typen, der godt kan lide at få et godt spark i øregangen. På dette område er særligt Bose leveringsdygtige med deres QC35, som vi tidligere har været og stadig er meget begejstrede for. Hos Bose føles lyden en anelse mere lukket og tung. Den er på ingen måde dårlig, bare anderledes.

En tung bas i et sæt hovedtelefoner, kan dog i nogle tilfælde bruges til at camouflere en ellers middelmådig lyd, hvorfor du får et bedre billede af sættets sande kvaliteter, når du skruer ned for samme. Det kan sammenlignes lidt med at slukke for al digital billedbehandling på en fladskærm. Dette har B&O Play formået at mestre i H9 og giver derfor en meget velbalanceret og dynamisk lyd. Bassen er perfekt afmålt, ligesom diskant og mellemtone går klart igennem. Resultatet er et ærligt og retvisende lydbillede.

Studiekvalitet

Særligt musik optaget i flere lag demonstrerer præcis hvor godt H9 spiller. I billigere hovedtelefoner vil denne type musik ofte resultere i et mudret lydbillede. Med et sæt af høj kvalitet som H9, kan du hele vejen igennem adskille instrumenter og stemmer fra hinanden. Tag eksempelvis et nummer som Queens Bohemian Rhapsody. Nummeret bygges langsomt op lag på lag, og med H9, kan du tydeligt høre og adskille dem fra hinanden, lidt som når et symfoniorkester bygger musikken op ved at tilføje flere instrumenter. Lyden omslutter dig og du føler, at du sidder midt i studiet eller koncertsalen. Også et nummer som Hotel California af Eagles fra live-albummet Hell Freezes over vækkes til live, så hårene rejser sig på armene. Det kan siges meget enkelt, H9 spiller så godt, at du får lyst til at genlytte hele din musiksamling!

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Active Noice Cancelling

Udover den gode lyd, har H9 som først nævnt også indbygget noice cancelling. Dette er primært smart, hvis du rejser meget, og gerne vil slippe for støjen omkring dig i et fly eller tog. Det er svært at måle præcis hvor effektiv denne funktion er, men jeg kan blot konstatere, at B&O Play ikke kommer helt op på niveau med Bose’s QC35, som pt er de bedste til at dræbe støj. Med Bose isoleres du fuldstændig i forhold til verden omkring dig. Her slipper den stadig lidt igennem, dog på en subtil og afdæmpet måde. Det er en smagssag om man foretrækker det ene frem for det andet, og man kan ikke sige at det ene nødvendigvis er bedre end det andet. Er målet komplet stilhed, er Bose dog stadig overlegen, trods H9s effektive støjreduktion. En anden tydelig forskel på de to er, at man kan høre en svag susen i H9, når ANC er slået til og der ikke afspilles musik. Når musikken spiller, kan du ikke høre den. Det skal samtidig nævnes, at lyden bliver en anelse lysere og mindre tung i bunden, når ANC slås til. Dette er dog ret normalt og skyldes det modsignal, som skal fjerne støjen.

Berøringsfølsom kop

Ligesom designet er også måde du styrer H9 på genbrugt fra H8. I stedet for fysiske knapper, er den højre kop berøringsfølsom. Kør fingeren rundt i cirkelformede bevægelser for at skrue op og ned for lyden eller swipe til højre og venstre for at hoppe frem og tilbage i playlisten. Det fungerer, men kræver tilvænning. Batteriet er sat til at holde i 14 timer, hvilket bør være rigeligt for de fleste. Skulle du løbe tør, kan du altid tage den medfølgende ledning i brug. Her træder touch-funktionen ud af kraft, hvorfor det er lidt synd, at man har sparet fjernbetjeningen på ledningen væk. En anden ting jeg gerne havde set implementeret, var en venlig kvindestemme, som fortæller, hvornår der er skabt trådløs forbindelse, som det er tilfældet hos Bose. Der er dog tale om små detaljer, som på ingen måde er nok til at ændre ved det overordnede indtryk.

Konklusion

Beoplay H9 er ikke den nye konge af ANC, hvad det så end betyder. Til gengæld er det et af de mest velspillende sæt trådløse hovedtelefoner jeg nogensinde har haft på, hvorfor de stadig får min varmeste anbefaling. Beoplay H9 spiller rent ud sagt fantastisk, er behagelige at have på i længere tid, og kan stadig fjerne tilpas meget støj til, at du kan lytte i fred, når du er på farten. Dertil er de lavet af nogle lækre og luksuriøse materialer, der betyder, at de kan holde i mange år. Prisen er høj, men kvalitet koster. Står valget mellem Bose QC35 og Beoplay H9, vil jeg til trods for en merpris på ca. 1000kr stadig foretrække B&O Play.

LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/bose-quietcomfort-35/

LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/sony-wh-1000xm2/

B&O Play har tidligere langet ud efter Bose og deres plads som ukronet konge af aktiv noice cancelling. Dette var med modellen H8, som udkom tilbage i starten af 2015. Nu er vi i slutningen af 2016 og Beoplay H9 er havnet i butikkerne. Kan den sparke Bose af tronen? Ved første øjekast minder H9 meget om de lidt ældre H8, dog med et par væsentlige forskelle. Hvor H8 var en on-ear-model, er H9 en over-ear-model. Dette refererer til størrelsen på de to ørepuder. H9 har arvet sin størrelse fra Beoplay H7 og dækker hele øret, i stedet for blot at hvile uden på, som det var tilfældet med H8. Forskellen betyder i praksis, at H9 er mere behagelig at have på i længere tid, da der ikke er samme konstante pres på ørerne, ligesom man opnår en passiv støjreduktion samt undgår, at der slipper for meget lyd ud fra siden. Luksusmaterialer Som med de øvrige hovedtelefoner i Beoplay-serien, er H9 lavet af de bedste og mest luksuriøse materialer. Vi taler derfor om ægte læder på bøjlen af aluminium samt ægte skind på puderne. Udover at give et strejf af luksus, har dette også et praktisk formål. Modsat kunstlæder, som benyttes af blandt andet Bose, holder naturprodukterne bedre i det lange løb samt føles utrolig behagelige mod huden. Jeg har selv været storforbruger af NC-hovedtelefoner igennem en årrække, og oplevet hvordan sæt fra hhv. Sennheiser og Bose med tiden begynder at smuldre fra puderne. Det er simpelthen for ærgerligt, når vi taler om så dyre produkter. Denne problematik bør man være helt udover med H9. Dertil skal det naturligvis nævnes, at ægte læder er dyrere end kunstlæder, hvilket afspejler sig i prisen. Har man først prøvet de smuldrende ørepuder, bør man alligevel overveje at betale lidt ekstra. Fremragende lyd Lyden er naturligvis det vigtigste og ej her skuffer H9. Har du allerede lyttet til en af de tidligere Beoplay-hovedtelefoner, vil de føles bekendte, om end endnu bedre. De spiller dæleme godt. Lydfeltet er utrolig bredt og luftigt. Der er både bas og bund, uden at det virker overdøvende. Du hører alle detaljer klart og tydeligt. Om man er til mere bas er en smagssag og normalt er jeg typen, der godt kan lide at få et godt spark i øregangen. På dette område er særligt Bose leveringsdygtige med deres QC35, som vi tidligere har været og stadig er meget begejstrede for. Hos Bose føles lyden en anelse mere lukket og tung. Den er på ingen måde dårlig, bare anderledes. En tung bas i et sæt hovedtelefoner, kan dog i nogle tilfælde bruges til at camouflere en ellers middelmådig lyd, hvorfor du får et bedre billede af sættets sande kvaliteter, når du skruer ned for samme. Det kan sammenlignes lidt med at slukke for al digital billedbehandling på en fladskærm. Dette har B&O Play formået at mestre i H9 og giver derfor en meget velbalanceret og dynamisk lyd. Bassen er perfekt afmålt, ligesom diskant og mellemtone går klart igennem. Resultatet er et ærligt og retvisende lydbillede. Studiekvalitet Særligt musik optaget i flere lag demonstrerer præcis hvor godt H9 spiller. I billigere hovedtelefoner vil denne type musik ofte resultere i et mudret lydbillede. Med et sæt af høj kvalitet som H9, kan du hele vejen igennem adskille instrumenter og stemmer fra hinanden. Tag eksempelvis et nummer som Queens Bohemian Rhapsody. Nummeret bygges langsomt op lag på lag, og med H9, kan du tydeligt høre og adskille dem fra hinanden, lidt som når et symfoniorkester bygger musikken op ved at tilføje flere instrumenter. Lyden omslutter dig og du føler, at du sidder midt i studiet eller koncertsalen. Også et nummer som Hotel California af Eagles fra live-albummet Hell Freezes over vækkes til live, så hårene rejser sig på armene. Det kan siges meget enkelt, H9 spiller så godt, at du får lyst til at genlytte hele din musiksamling! [caption id="attachment_67404" align="alignnone" width="2048"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption] Active Noice Cancelling Udover den gode lyd, har H9 som først nævnt også indbygget noice cancelling. Dette er primært smart, hvis du rejser meget, og gerne vil slippe for støjen omkring dig i et fly eller tog. Det er svært at måle præcis hvor effektiv denne funktion er, men jeg kan blot konstatere, at B&O Play ikke kommer helt op på niveau med Bose’s QC35, som pt er de bedste til at dræbe støj. Med Bose isoleres du fuldstændig i forhold til verden omkring dig. Her slipper den stadig lidt igennem, dog på en subtil og afdæmpet måde. Det er en smagssag om man foretrækker det ene frem for det andet, og man kan ikke sige at det ene nødvendigvis er bedre end det andet. Er målet komplet stilhed, er Bose dog stadig overlegen, trods H9s effektive støjreduktion. En anden tydelig forskel på de to er, at man kan høre en svag susen i H9, når ANC er slået til og der ikke afspilles musik. Når musikken spiller, kan du ikke høre den. Det skal samtidig nævnes, at lyden bliver en anelse lysere og mindre tung i bunden, når ANC slås til. Dette er dog ret normalt og skyldes det modsignal, som skal fjerne støjen. Berøringsfølsom kop Ligesom designet er også måde du styrer H9 på genbrugt fra H8. I stedet for fysiske knapper, er den højre kop berøringsfølsom. Kør fingeren rundt i cirkelformede bevægelser for at skrue op og ned for lyden eller swipe til højre og venstre for at hoppe frem og tilbage i playlisten. Det fungerer, men kræver tilvænning. Batteriet er sat til at holde i 14 timer, hvilket bør være rigeligt for de fleste. Skulle du løbe tør, kan du altid tage den medfølgende ledning i brug. Her træder touch-funktionen ud af kraft, hvorfor det er lidt synd, at man har sparet fjernbetjeningen på ledningen væk. En anden ting jeg gerne havde set implementeret, var en venlig kvindestemme, som fortæller, hvornår der er skabt trådløs forbindelse, som det er tilfældet hos Bose. Der er dog tale om små detaljer, som på ingen måde er nok til at ændre ved det overordnede indtryk. Konklusion Beoplay H9 er ikke den nye konge af ANC, hvad det så end betyder. Til gengæld er det et af de mest velspillende sæt trådløse hovedtelefoner jeg nogensinde har haft på, hvorfor de stadig får min varmeste anbefaling. Beoplay H9 spiller rent ud sagt fantastisk, er behagelige at have på i længere tid, og kan stadig fjerne tilpas meget støj til, at du kan lytte i fred, når du er på farten. Dertil er de lavet af nogle lækre og luksuriøse materialer, der betyder, at de kan holde i mange år. Prisen er høj, men kvalitet koster. Står valget mellem Bose QC35 og Beoplay H9, vil jeg til trods for en merpris på ca. 1000kr stadig foretrække B&O Play. LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/bose-quietcomfort-35/ LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/sony-wh-1000xm2/
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Beoplay H9
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: Lukkede, trådløse

Tilslutning: 3,5mm, Bluetooth 4.2 med aptX & AAC

Aktiv Støjreduktion: Ja

Kontrol: Berøringsfølsom

Mikrofon: Ja

Drivere: Electro dynamic driver, 40 mm diameter

Batteri: Op til 14 timer

Vægt: 295 gram

Pris: 3795,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.