annonse
annonse

Beyerdynamic T5p G2

De allerbedste hørebøffer

September 2016Beyerdynamic T5p G2

Beyerdynamic jorder alle andre transportable hovedtelefoner, vi har hørt.

Lyd & Billede mener

Lyden er luftig og ekstremt dynamisk med en behagelig klangsignatur, der formidler al musik med magi og elegance. T5p G2 er yderst komfortable, og at de fungerer med mobilen, er et stort plus.
Hvis du vil have fed og overfyldig bas, må du lede andetsteds. De kan ikke foldes sammen, og prisen gør dem uaktuelle for de fleste.

9.000 kroner for et par hovedtelefoner? De må da være vanvittige! Sådan tænker du måske, men så fald lige lidt ned. De samme fordomme har man jo ikke over for et hi-fi-anlæg til samme pris. Man runder også hurtigt det dobbelte, før man har set sig om, og uanset hvor god lyd anlægget giver i sig selv, kan akustikken i rummet hurtigt ødelægge meget af oplevelsen.

Et par hovedtelefoner er uafhængige af akustik for at lyde godt. Og det bedste af det hele: Du kan tage dem med overalt. Forestil dig altid at have adgang til magisk high-end lyd, uanset om du er på arbejde, hjemme eller ude og rejse. Uden at nogen beder dig om at skrue ned for lyden. Det kaldes ikke personlig hi-fi for ingenting!

Og lad os ikke glemme, at materialeomkostningerne er meget lavere på et sæt hovedtelefoner end på et stort hi-fi-system, så et par til 9.000 kroner kan give en lydoplevelse, som du hurtigt må betale 75.000 kroner for, hvis et par højttalere skal gøre samme gavn.

 

Bærbare

Det er her, Beyerdynamic T5p – som nu er ude i anden generation (G2) – kommer ind i billedet. P’et står for “portable”, dvs. bærbare. Men er alle hovedtelefoner ikke bærbare, spørger du måske nu. Jo, i teorien, men mange dyre modeller er så tungtdrevne, at de kræver en separat forstærker, hvilket unægtelig begrænser brugen, når man er på farten.

T5p G2 kan derimod drives af en smartphone takket være en lav elektrisk modstand på 32 ohm i kombination med en generøs følsomhed på 102 dB. Desuden er de lukkede i stedet for åbne, så de ikke lækker lyd ud eller ind i samme grad.

Det er nærmest befriende frækt at lave en så dyr hovedtelefonmodel beregnet til mobil brug! Man skal bare vide, at det ikke betyder, at hovedtelefonerne kan foldes sammen. Det kan de nemlig ikke, og de fylder temmelig meget. Der er heller ikke nogen kontrol/mikrofon på ledningen til håndfri mobilsamtaler og betjening af afspilningen. Det er rendyrket hi-fi! En bæretaske af høj kvalitet medfølger, så de ikke skal ligge og rode rundt i tasken.

 

Komfort

Beyerdynamic har mig bekendt aldrig lavet ubekvemme hovedtelefoner. Men selv i forhold til deres egne T70p sidder T5p ekstra godt. Ørepuderne er af læder med perfekt pasform omkring ørerne, og hovedbøjlen har også læder rundt om pudestoffet, hvilket giver god og behagelig støtte. Som får dem til at føles lettere end deres 350 gram.

Kvalitetsindtrykket er også upåklageligt, og T5p G2 virker gennemført i alle led. Den medfølgende ledning på 1,4 meter er mere end lang nok til en afspiller i lommen, men kan være lige lovlig kort, hvis man vil bruge dem sammen med en forstærker derhjemme.

 

Lydkvalitet

Efter for nylig har hørt to fremragende modeller fra Beyerdynamic, nemlig T70p og T90, tænkte jeg, at det bliver svært at gøre det meget bedre.

Vi kårede T70p til vinder i en gruppetest af ti hovedtelefoner, mens T90 blev specielt anbefalet blandt ti andre testobjekter i prisklassen lige over. De har begge en naturlig lyd med masser af luft og dynamik plus en bas, der strækker sig i dybden uden at blive dominerende. Hvor meget bedre kan det så ikke blive, når man fordobler prisen?

Med min egen iPhone 6s Plus er det kun T70p, som det giver mening at sammenligne direkte med, da T90 er for tungtdrevne til mobilen. Mens de mere overkommelige hovedtelefoner stadig er imponerende vellydende, sker der ting og sager, når man tager storebror på.

For det første føles de bedre om hovedet, selv om man måske skulle tro, at lillebrors stofpuder var mere behagelige end læder. Og for det andet lækker T5p ikke lyd ud og ind i samme grad, da læderpuderne forsegler bedre.

  • Type: Lukkede, over-ear
  • Foldbare: Nej
  • Kontrol/mikrofon: Nej
  • Drivere: Tesla
  • Impedans og følsomhed: 32 ohm / 102 dB
  • Vægt: 350 g
Pris: 8999,-