annonse
annonse

test: B&O Play H5

Lækker lyd i elegant indpakning

Første trådløse in-ear-hovedtelefoner fra B&O Play.

Lyd & Billede mener

God lyd og fantastisk lækkert design.
Kort batteritid. Svært at få dem til at sidde stabilt i øregangen.

Fremtiden for hovedtelefoner er trådløs. Det mener Apple tydeligvis, og antallet af hovedtelefoner uden kabler i vores tests bliver ved med at stige.

H5 er den første trådløse in-ear-model fra B&O Play – og for den sags skyld fra hele B&O. Den eneste ledning, er den, der forbinder de to ørepropper og samtidig rummer fjernbetjeningen med batteriet.

Som alt andet fra Struer er H5 et studie i elegant design. Ørepropperne ser næsten umuligt enkle og stilrene ud. Men selv om alt ser ud til at være lavet efter en lineal, passer de faktisk godt i øret.  Kablet er isoleret med en vævet stofstrømpe for at dæmpe mekaniske bilyde, og fjernbetjeningen er tyndere end en blyant.

H5 er den første trådløse in-ear-model fra B&O Play. Den eneste ledning, er den, der forbinder de to ørepropper og samtidig rummer fjernbetjeningen. Foto: B&O Play
H5 er den første trådløse in-ear-model fra B&O Play. Den eneste ledning, er den, der forbinder de to ørepropper og samtidig rummer fjernbetjeningen. Foto: B&O Play

Den medfølgende oplader er lige så elegant som hovedtelefonerne. En lille sort terning med formstøbte huller til de to ørepropper, der klikkes magnetisk på plads. Man kan købe en endnu oplader som ekstraudstyr til at have stående på arbejdet eller i sommerhuset. Noget, som de fleste nok vil gøre, da batteritiden er begrænset til fem timer på en opladning.

H5 mangler en bøjle eller krog til at holde dem fast, når det går hedt til. Foto: B&O Play
H5 mangler en bøjle eller krog til at holde dem fast, når det går hedt til. Foto: B&O Play

B&O Play slår på, at H5 er beregnet til en aktiv livsstil, og understreger, at de er svedtætte, så de kan klare at blive brugt til træning. Det er uden tvivl korrekt, men sammenlignet med dedikerede træningshovedtelefoner mangler H5 en bøjle eller krog til at holde dem fast, når det går hedt til. Den opgave er alene overladt til øreproppen.

Der medfølger hele syv sæt ørepropper, fire i silikonegummi og tre i hukommelsesskum (memory foam). Silokonepropperne giver den mest lufttætte kontakt og dermed den bedste bas, men det lykkedes mig ikke at finde en størrelse, der sad helt stabilt i mine øregange. Det gik bedre med hukommelsesskummet, der føles som at proppe en marshmallow i øret. Men de havde dog stadig besvær med at blive siddende under bevægelse og løb. Batteritiden skulle være rigelig til at gennemføre et marathonløb (dette testede jeg ikke), men skal dog beregne en del ekstra tid til at stoppe op og proppe hovedtelefonerne tilbage i øregangen – efter have samlet dem op fra skovbunden.

 

  • Drivere: 6,4 mm
  • Frekvensområde: 20 - 20.000 Hz
  • Trådløst: Bluetooth 4.2, aptX-LL, AAC
  • Fjernbetjening og mikrofon: Indbygget i kabel
  • USB-kabel med magnetisk dock til opladning og transportpose medfølger.
  • Batteri: 100 mAh
  • Spilletid: 5 timer, opladningstid 2 timer
  • Mål: 39 x 28 x 23,5 mm
  • Vægt: 18 g.
Pris: 1999,-