annonce
annonce

Test: Denon AH-D1200

Denon AH-D1200
Denon AH-D1200

Test af Denon AH-D1200

Denons mellempris-hovedtelefoner er skabt til afslappende lytning, væk fra stress og jag.

To kabler til henholdsvis hjemmebrug og mobil. Lækkert design. Ingen store svagheder.
Hverken trådløs forbindelse eller ANC. Lyden kunne være mere detaljeret.

Hovedtelefoner sælger som aldrig før, ikke mindst til brug på farten med mobilen som lydkilde. Det er især de trådløse modeller, der langes over disken. Og gerne med aktiv støjreduktion, så vi kan trække os tilbage fra larmen på pendlerturen eller kollegernes småsnak. Men der findes stadig hovedtelefoner, der er lavet til at sidde afslappet i en lænestol derhjemme og bare nyde musikken.

Denon AH-D1200 er diskretionen selv: Ørekopperne er i matsort plast med en silkeagtig overflade. Hovedbøjlen er sortanodiseret aluminium, som er betrukket med sort kunstlæder, og ørepuderne er sort kunstlæder oven på memory-skum. Der er med andre ord ikke noget, der har en chance for at vække anstød eller opsigt. Og skulle det sorte alligevel blive for markant, fås Denon AH-D1200 også i hvid.

Skulle det sorte alligevel blive for markant, fås Denon AH-D1200 også i hvid. Foto: Denon

 

Der medfølger to kabler: Et almindeligt til hjemmebrug og et med kontrol/mikrofon til iOS-enheder. Kablerne er i øvrigt lige lange (halvanden meter), og stikkene på begge er 3,5 mm stereo-minijack. Der medfølger ingen adapter til 6,3 mm hovedtelefonstik. Til gengæld er der en udmærket transportpose, og AH-D1200 er sammenklappelige, så de er forholdsvis transportvenlige.

Denon AH-D1200 er med deres 24 ohm impedans en forholdsvis rimelig belastning for en smartphone. Men lyden og kontrollen i bassen får et ekstra løft, når man slutter dem til en rigtig hovedtelefonforstærker eller til stereoanlægget. Det er især tydeligt, når musikken er lidt mere kompleks – som Philip Glass’ “Open the Kingdom”. Desværre er kablet så kort, at man skal sidde klos op ad anlægget.

Bassen er dyb nok og fast nok, men den store magtdemonstration udebliver. Diskanten er velopløst, men ikke så let og luftig som på dyrere hovedtelefoner. Jeg husker, hvordan dynamikken på “One Night in Bangkok” var næsten skræmmende på storebror AH-D7200. Med AH-D1200 sidder man roligt i sædet.

Denon AH-D1200’s stærkeste kort er mellemtonen. Stemmer gengives rent og uden betoninger, men den lidt tilbagetrukne diskant lægger lidt et låg på rumakustikken.

Denon AH-D1200 er egnet til hyggestunder med afslappende musik. Hvad enten det er ude eller hjemme. Foto: Denon

Konklusion

Denon AH-D1200 er et par glimrende hovedtelefoner til god, gammeldags musiklytning, når du hverken har brug for trådløshed eller aktiv støjreduktion. De gør, hvad de skal, og de gør det til en glimrende pris.

AH-D1200 har et behageligt lydbillede, som vil gøre musiklytning i hjemmet afslappende. Er du i det analytiske lune og ønsker at få de sidste detaljer med, er det dog set bedre til næsten samme pris. F.eks. på AKG K550 MKIII.

Denon AH-D1200 er diskrete og afdæmpede at se på. Foto: Denon

Bedste pris på Denon AH-D1200
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: Over-ear, lukkede

Drivere: 50 mm

Frekvensområde: 5 Hz – 40 kHz

Følsomhed: 100 dB

Impedans: 24 ohm

Vægt: 260 g

Web: hifiklubben.dk

Denon AH-D1200 produktside
Pris: 1.399,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-