annonse
annonse

Designhøjttalere

Både smukke og kloge

Du behøver ikke give afkald på stil, gulvplads og ultimativt ægteskabet for at få god lyd. Disse højttalere slipper gennem selv den strengeste adgangskontrol.

Som hi-fi-skribenter lever vi – i hvert fald i arbejdstiden – i en perfekt verden, hvor det kun handler om at opnå den bedste lyd, og hvor smålige betragtninger om udseende, møbleringsvenlighed og pris kommer i anden række.

Det er bare ikke den virkelighed, der gælder uden for bladets spalter. Her må der tages hensyn, indgås kompromiser og hugges hæle og klippes tæer, når interessen for god lyd skal udleves i rum og økonomier, der deles med andre.

Højttalerne i denne test lever ikke op til fordommene, idet producenterne har tænkt på andet og mere end bare lyden. Alle otte falder inden for, hvad man kunne kalde designhøjttalere.

Skønhed og bekvemmelighed går hånd i hånd. Alle højttalerne er aktive og trådløse, og de fleste af dem er udstyret med multirumsfunktion og streaming-tjenester, så man med få tryk på mobilskærmen kan lade musikken strømme ud.

Men vi er stadig et hi-fi-medie og ikke et livsstilsmagasin. Det smukke udseende til trods er testdeltagerne alle kompetente lydgivere. Flere af mærkerne i testen her fremstiller også grej i den allertungeste high-end-klasse, så de ved, hvad de taler om.

På et enkelt punkt må man dog gå på kompromis. Den klassiske stereo-opstilling med to strategisk placerede højttalere er blevet ofret på æstetikkens alter. Modellerne i testen er enkeltstående enheder, der er beregnet til at blive placeret, hvor det ser bedst ud. Og enten er afstanden mellem stereokanalerne smal, eller også spilles der i ren mono.

SÅDAN TESTEDE VI

De af højttalerne, der udnytter netværk, blev indlemmet i husets trådløse netværk, hvor de blev fjernstyret fra mobil og tablet. Musikken blev leveret i form af streamede filer fra Spotify og Tidal HiFi samt fra en NAS med tabsfrie musikfiler.

Da temaet for testen er “designhøjttalere”, blev der også lagt stor vægt på udseende og højttalernes evne til at glide ind i boligindretningen, godt hjulpet af et panel af hi-fi-mæssige lægdommere (også kendt som familien).

Endelig tæller antallet af ekstrafunktioner med. Netværk, Bluetooth, streaming-tjenester, internetradio og ikke mindst multirumsfunktionalitet tæller alt sammen på positivlisten.

I en test af denne type, hvor designet spiller lige så stor rolle som lyden, og hvor prisspændet mellem den dyreste og den billigste model er mere end fire gange, er det svært at kåre en entydig vinder. Ingen af højttalerne falder lydmæssigt igennem, og valget afgøres i sidste ende af, hvilken højttaler der bedst kan indpasses mellem designermøblerne.

Teenage Engineering OD-11

Designhøjttalere
Det svenske design- og elektronikfirma Teenage Engineering har lavet en kærlighedserklæring til den 42 år gamle højttaler Sonab OD-11, som var designet af Sveriges mest kendte højttalerkonstruktør, Stig Carlsson. Af ydre er den ned til mindste detalje en nøjagtig kopi ...
Læs hele testen

Geneva Aerosphére Large

Designhøjttalere
Geneva Labs er for Schweiz, hvad B&O er for Danmark. Deres produkter er stramt og elegant designet – og de falder bestemt ikke i ét med tapetet! Geneva AeroSphère Large ligner ikke noget andet lydudstyr: En stofbetrukket bold på 40 ...
Læs hele testen

DALI Kubik One

Designhøjttalere
Kubik-serien er Dalis forsøg på at komme ind på markedet for livsstilshøjttalere. Serien består foreløbig af to modeller, den smalle Kubik Free og testemnet, Kubik One. Kubik One ligner med sin aflange, slanke form en soundbar, men er tænkt som ...
Læs hele testen

B&O Play A6

Designhøjttalere
Play-mærket er for dem, der vil have B&O’s lækre design, men til mere tilgængelige priser. F.eks. i form af højttaleren A6, der enten kan bruges solo eller som del af et multirumssystem. A6 er flad og afrundet, næsten boomrangformet. Fronten ...
Læs hele testen

Electrocompaniet EC Living Tana SL-1

Designhøjttalere
Norske Electrocompaniet er en gammel kending i hi-fi-land. Men det plejer at være i form af produkter i den helt tunge fem- og sekscifrede ende af prisskalaen – såsom den vilde Nordic Tone Model 1. EC Living er en helt ...
Læs hele testen

Harman Kardon Go + Play

Designhøjttalere
Harman Kardon Go + Play adskiller sig fra de øvrige modeller i testen ved at være bærbar. Højttaleren er udstyret med en solid hank i rustfrit stål og har indbygget genopladeligt batteri, der rækker til otte timers musik. Den sparer ...
Læs hele testen

B&O BeoSound 2

Designhøjttalere
Hvis der er ét mærke, hvor designet tænkes igennem fra først til sidst, er det B&O. Det gælder i Play-serien, der også er repræsenteret i testen, men det er i endnu højere grad tilfældet, når vi har at gøre med ...
Læs hele testen
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-