annonse
annonse
annonse

Test: Meze Audio 99 Classics

Bamset charmetrold

Der er kaminhygge og varme for alle pengene på træhovedtelefonerne fra Meze.

Lækker og dyb basgengivelse. Varm klang med fokus på alle de lækre sider af musikken.
Toppen er afdæmpet på grænsen til det mørke. Bassen kan blive for tung.

Fra Rumænien kommer Meze Audio 99 Classics. Og klassiske er de at se til. Ørekopperne er store og lavet i valnøddetræ. Ørepuderne er af memory-skum betrukket med kunstlæder. Hovedbøjlen er i stål med kunstlæder. Der medfølger to kabler: Et kort med fjernstyringsknapper til smartphone og et længere til hjemmebrug. Begge er betrukket med en stofstrømpe for at undgå kabelspaghetti. De er gennemført lækre og behagelige at have på. Selv om bøjlen desværre snupper et par hår, hver gang jeg tager hovedtelefonerne af.

Meze Audio 99 Classics er tydeligvis lavet til nydelse. Lydbilledet er varmt og charmerende. Sæt en god live-optagelse på, og du er til koncert. “Confessin’” fra Jazz at the Pawnshop er hørt mere analytisk og knivskarpt, men sjældent mere medrivende.

Der er godt med tyngde i bassen på Meze. Chris Jones’ “No Sanctuary Here” får næsten frygtindgydende magt. Heldigvis er bassen lige så ren og uforvrænget, som den er kraftig. Og der er tale om ægte dybbas, ikke bare overdrevet mellembas.

Meze Audio 99 Classics er skabt til hyggestunder sidst på aftenen, hvor man genoplever koncertoptagelser og yndlingsalbums.

 

 

 

De øvrige toneområder står lidt i skyggen af bassen. Ikke i en grad, hvor 99 Classics bliver mørke at høre på. Det handler mere om varme.

Mellemtonen viser sig ved nærmere bekendtskab at være både ren og nuanceret. Instrumenters og stemmers individuelle særpræg er tydelige uden dog at blive udpenslet i overdreven grad.

Diskanten er det mindst fremtrædende område. Det virker, som om der lagt et tyndt lommetørklæde på highhatten, og dæmperpedalen på pianoet bliver aldrig helt sluppet.

Der er kaminhygge og varme for alle pengene på træhovedtelefonerne fra Meze.

 

 

 

Konklusion

Meze Audio 99 Classics er skabt til hyggestunder sidst på aftenen, hvor man genoplever koncertoptagelser og yndlingsalbums. De fokuserer ikke unødvendigt på detaljer, men skaber en charmerende helhedsoplevelse. Der mangler ikke nuancering eller renhed, men det handler om at formidle en medrivende oplevelse snarere end kold analyse. Og det er jo i sidste ende det, musik går ud på. Den tunge bas vil charmere nogle og frastøde andre. Men kvaliteten er i top.

Fra Rumænien kommer Meze Audio 99 Classics. Og klassiske er de at se til. Ørekopperne er store og lavet i valnøddetræ. Ørepuderne er af memory-skum betrukket med kunstlæder. Hovedbøjlen er i stål med kunstlæder. Der medfølger to kabler: Et kort med fjernstyringsknapper til smartphone og et længere til hjemmebrug. Begge er betrukket med en stofstrømpe for at undgå kabelspaghetti. De er gennemført lækre og behagelige at have på. Selv om bøjlen desværre snupper et par hår, hver gang jeg tager hovedtelefonerne af. Meze Audio 99 Classics er tydeligvis lavet til nydelse. Lydbilledet er varmt og charmerende. Sæt en god live-optagelse på, og du er til koncert. “Confessin’” fra Jazz at the Pawnshop er hørt mere analytisk og knivskarpt, men sjældent mere medrivende. Der er godt med tyngde i bassen på Meze. Chris Jones’ “No Sanctuary Here” får næsten frygtindgydende magt. Heldigvis er bassen lige så ren og uforvrænget, som den er kraftig. Og der er tale om ægte dybbas, ikke bare overdrevet mellembas. [caption id="attachment_78927" align="alignnone" width="460"] Meze Audio 99 Classics er skabt til hyggestunder sidst på aftenen, hvor man genoplever koncertoptagelser og yndlingsalbums.[/caption]       De øvrige toneområder står lidt i skyggen af bassen. Ikke i en grad, hvor 99 Classics bliver mørke at høre på. Det handler mere om varme. Mellemtonen viser sig ved nærmere bekendtskab at være både ren og nuanceret. Instrumenters og stemmers individuelle særpræg er tydelige uden dog at blive udpenslet i overdreven grad. Diskanten er det mindst fremtrædende område. Det virker, som om der lagt et tyndt lommetørklæde på highhatten, og dæmperpedalen på pianoet bliver aldrig helt sluppet. [caption id="attachment_78928" align="alignnone" width="460"] Der er kaminhygge og varme for alle pengene på træhovedtelefonerne fra Meze.[/caption]      

Konklusion

Meze Audio 99 Classics er skabt til hyggestunder sidst på aftenen, hvor man genoplever koncertoptagelser og yndlingsalbums. De fokuserer ikke unødvendigt på detaljer, men skaber en charmerende helhedsoplevelse. Der mangler ikke nuancering eller renhed, men det handler om at formidle en medrivende oplevelse snarere end kold analyse. Og det er jo i sidste ende det, musik går ud på. Den tunge bas vil charmere nogle og frastøde andre. Men kvaliteten er i top.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Meze Audio 99 Classics
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Drivere: 40 mm

Frekvensområde: 15 Hz – 25 kHz

Følsomhed: 103 dB (1 kHz, 1 mW)

Impedans: 32 ohm

Maks. belastning: 50 mW

Kabel: Aftageligt, kevlar/OFC

Vægt: 260 g (uden kabel)

Web: mezeaudio.com

Pris: 2999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-