annonce
annonce

test: Shure SRH940

April 2018
Shure SRH940
April 2018
Shure SRH940

Redskab til studiet

Shures reference-hovedtelefoner bærer ingen musikernavne. Til gengæld kan de bruges i professionelle lydstudier.

Velopløst og uforvrænget lyd. Udpræget neutral gengivelse af alle toneområder.
De er ikke nær så sjove at høre på som de mere baspumpende hovedtelefoner beregnet til hjemmebrug.

Amerikanske Shure er et af de helt gamle navne i hi-fi. Men selv om firmaet har mere end 90 år på bagen, er hovedtelefondivisionen kun ni år gammel.

Shure SRH940 er hentet fra den professionelle del af Shures katalog, hvor de betegnes som en referencemodel til studiebrug. Faktisk fremhæver Shure dem som værende mere nøjagtige end de dyrere SRH1540, der til gengæld skulle være sjovere at lytte til. Noget, som i øvrigt bekræftes af vores tidligere test af disse. Der medfølger to kabler til SRH940: Et regulært glat kabel og et godt, gammeldags spiralsnoet kabel – ligesom de fleste hovedtelefoner havde i denne testers teenagetid. I den skotøjsæskestore (!) bæretaske finder man også et ekstra sæt velour-ørepuder magen til dem, der sidder på i forvejen. Ørekopper og hovedbøjle er lavet af sølvfarvet plastic. Det virker mindre eksklusivt, men er i orden, når det gælder et stykke værktøj. Shure SRH940 er af den lukkede type. Det giver god isolation fra omgivelserne, men lukkede hovedtelefoner kan mangle den sidste luftighed, som åbne hovedtelefoner svælger i.

Bas er til gengæld lukkede hovedtelefoners livret. Shure SRH940 er ikke så ekstreme i den henseende som f.eks. Meze 99 Classics. Men de lægger immervæk godt fra land, når man sætter et nummer med tryk i bassen på.

Ørekopper og hovedbøjle er lavet af sølvfarvet plastic. Det virker mindre eksklusivt, men er i orden, når det gælder et stykke værktøj.

 

 

 

Dynamikken er fin, rigtig fin. Og opløsningen i mellemtonen er fremragende. Klaver og korstemmer på “Open the Kingdom” fra Philip Glass’ Songs from Liquid Days står helt rent. Det samme gælder stemmerne på “Right Hand Man”, hvor det er let at høre de tre sangeres særpræg.

Den flotte opløsning fortsætter op i diskantområdet, hvor whiskers på highhatten gengives uden maskering. Let og luftigt – men ikke overdrevet.

Shures reference-hovedtelefoner bærer ingen musikernavne. Til gengæld kan de bruges i professionelle lydstudier.

 

 

Konklusion

Shure SRH940 er et par hovedtelefoner stort set uden svage sider. De klarer tung rock og kompleks musik lige godt og har en for prisklassen glimrende opløsning. De behandler desuden alle frekvensbånd uden at favorisere nogen af dem. Dermed må de siges at bære deres betegnelse “Studio Reference” med rette. Det her er hovedtelefoner, som man kan have siddende på hovedet gennem en lang arbejdsdag ved mikserpulten.

Amerikanske Shure er et af de helt gamle navne i hi-fi. Men selv om firmaet har mere end 90 år på bagen, er hovedtelefondivisionen kun ni år gammel. Shure SRH940 er hentet fra den professionelle del af Shures katalog, hvor de betegnes som en referencemodel til studiebrug. Faktisk fremhæver Shure dem som værende mere nøjagtige end de dyrere SRH1540, der til gengæld skulle være sjovere at lytte til. Noget, som i øvrigt bekræftes af vores tidligere test af disse. Der medfølger to kabler til SRH940: Et regulært glat kabel og et godt, gammeldags spiralsnoet kabel – ligesom de fleste hovedtelefoner havde i denne testers teenagetid. I den skotøjsæskestore (!) bæretaske finder man også et ekstra sæt velour-ørepuder magen til dem, der sidder på i forvejen. Ørekopper og hovedbøjle er lavet af sølvfarvet plastic. Det virker mindre eksklusivt, men er i orden, når det gælder et stykke værktøj. Shure SRH940 er af den lukkede type. Det giver god isolation fra omgivelserne, men lukkede hovedtelefoner kan mangle den sidste luftighed, som åbne hovedtelefoner svælger i. Bas er til gengæld lukkede hovedtelefoners livret. Shure SRH940 er ikke så ekstreme i den henseende som f.eks. Meze 99 Classics. Men de lægger immervæk godt fra land, når man sætter et nummer med tryk i bassen på. [caption id="attachment_78947" align="alignnone" width="460"] Ørekopper og hovedbøjle er lavet af sølvfarvet plastic. Det virker mindre eksklusivt, men er i orden, når det gælder et stykke værktøj.[/caption]       Dynamikken er fin, rigtig fin. Og opløsningen i mellemtonen er fremragende. Klaver og korstemmer på “Open the Kingdom” fra Philip Glass’ Songs from Liquid Days står helt rent. Det samme gælder stemmerne på “Right Hand Man”, hvor det er let at høre de tre sangeres særpræg. Den flotte opløsning fortsætter op i diskantområdet, hvor whiskers på highhatten gengives uden maskering. Let og luftigt – men ikke overdrevet. [caption id="attachment_78949" align="alignnone" width="460"] Shures reference-hovedtelefoner bærer ingen musikernavne. Til gengæld kan de bruges i professionelle lydstudier.[/caption]    

Konklusion

Shure SRH940 er et par hovedtelefoner stort set uden svage sider. De klarer tung rock og kompleks musik lige godt og har en for prisklassen glimrende opløsning. De behandler desuden alle frekvensbånd uden at favorisere nogen af dem. Dermed må de siges at bære deres betegnelse “Studio Reference” med rette. Det her er hovedtelefoner, som man kan have siddende på hovedet gennem en lang arbejdsdag ved mikserpulten.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Shure SRH940
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Drivere: 40 mm

Frekvensområde: 5 Hz – 30 kHz

Følsomhed: 100 dB (1 kHz, 1 mW)

Impedans: 42 ohm

Maks. belastning: 1000 mW

Kabel: 3 m, aftageligt, spiralsnoet

Vægt: 322 g (uden kabel)

Web: shure.com

Pris: 1847,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-